Första intrycket av Britax B-Motion 4 Plus

Redan före jul fick jag hem Britax B-Motion 4 Plus i ett samarbete med Britax och även om jag inte hunnit köra den så jättemycket har jag ändå kört den några gånger, jag tänkte därför skriva ett kort första intryck.

2015-12-20 12.35.23

Första intrycket var att den är riktigt, riktigt rymlig. Min dotter som fyller fem till våren, är 107 cm lång och väger knappt 19 kg har gott om plats i den, det är inte trångt någonstans när hon sitter i den och eftersom maxvikten är på 20 kg så får hon fortfarande åka i den. Liggläget är helt plant och längden på 105 cm är riktigt bra. Dessutom går suffletten att dra så långt fram att den blir en perfekt sovvagn.

2015-12-19 08b

Tyckte till en början att den var lite trögsvängd men jag smörjde in framhjulen och det blev bättre. Hjulen är skumfyllda gummihjul till skillnad från vanliga B-Motion som har riktiga lufthjul och jag tyckte att dessa skumfyllda hjul var ganska hårda, det blir inte riktigt samma sköna gung som B-Motion tyvärr.

Varukorgen är betydligt större på B-Motion Plus än på B-Motion. Vagnen har enhandsfällning och blir kompakt ihopfälld, särskilt om bågen klickas av.

Jag ska testa vagnen mer och så blir det recension om några veckor.

12 thoughts on “Första intrycket av Britax B-Motion 4 Plus

 1. Sanna

  Väntar med spänning på recensionen! 🙂
  Tänkte det här är säker en perfekt ”sista vagn”. Gott om plats och bra maxvikt.

 2. Fredrika högfeldt

  Hej
  Undrar om du kan hjälpa mig med måtten på denna vagn, velar mellan b-motion 4 och plus? Du mäter så bra
  utan hjulen 🙂
  Hoppas den blir ”rejält” mycket mindre och nätmare
  vanliga 4sns mått..
  Tack för hjälpen
  Fredrika

 3. Isabella

  Ser verkligen fram emot din recension! 🙂

  Finns det vinterhjul till b-motion plus?
  Jag har brio primo babyskydd, kan man fästa den på vagnen med dubbla adaptar på något vis?

 4. Niclas

  Hej, vi har en b-motion 4 från 2015 och tycker att den nya suffletten verkar vara en bättre variant. Vet du om de separata suffletterna till plus-varianten även passar till den äldre b-motion?

  /Niclas

 5. Maria

  Hej, har kärat ner mig i Britax B-Motion 4 plus (Har på pappret allt jag önskar av en vagn just nu), har idag en Babytravel Rio. Tycker min Rio blir lite bred att få ner i bagaget på en Volvo V40, och letar nu efter ett alternativ som bilvagn. Gissar på att Britaxen inte är smidigare att få ner i bilen än Rion, men har nu istället hittat BJ CM Zip. Hur är dessa i jämförelse med varandra. Vilken skulle du satsa på??

  1. Elin Inläggsförfattare

   B-Motion 4 Plus ska vara 2 cm smalare och ett par decimeter kortare än Rio ihopfälld. Zipen är otroligt smidig, absolut smidigare och mindre i bilen än B-Motion, men det beror ju på vad du är ute efter i övrigt, B-Motion är betydligt mer terränggående och rejälare också.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det kan man. Personligen skulle jag inte välja den dels eftersom sittdelen bara är framåtvänd. I Mitt tycka känns den lite för enkel för att ha som förstavagn också.

Kommentarer är stängda.