Petite Cherie sittdyna – recension

DSC00678

Petite Cherie är Jollyrooms eget märke och jag har testa denna sittdyna i samarbete med Jollyroom. Petite Cherie sittdyna finns i hela 12 olika färger, både enfärgade och mönstrade och det här mönstret heter Angulus. På framsidan av dynan vid fotändan finns en dekoration i konstskinn med Petite Cherie-märket.

DSC00673

På framsidan är det ett glansigt polyestertyg, dynan är vadderad och lite styvare med skumgummifyllning. Baksidan är i fleece, svart i detta fallet. DSC00675

Det finns hål för fempunktssele, tre olika höjder för axelbanden och två olika uttag för grenbandet. Midjebanden får man dra ut på sidan då dynan är ganska smal.

Sittdynan är tvättbar i maskin på 40 grader och kan torktumlas på medelvärme.

Dynan har ett mått på 83×32 cm ryggdelen är 44 cm lång, sittdelen är 20 cm och fotstödsdelen 19 cm. Dynan är som sagt lite styvare och det gör att den ofta sitter på plats ganska bra i vagnen även om det inte går att sätta fast den på något sätt. Ofta passar det nedre hålet för grenbandet bra för grenbandet till bågen, om det finns ett sådant. Sätter man i det grenbandet tycker jag att dynan sitter på plats bra och det förhindrar dynan från att glida ner. Jag har testat dynan i flera olika vagnar och tycker att den brukar sitta bra, särskilt om man kan trä igenom grenbandet.

Emmaljunga Viking:

DSC00671

Babytravel Quattro:

DSC00723

Beemoo Maxi Travel (tyckte faktiskt att denna dynan satt bättre än originaldynan till Maxi Travel):

DSC00730

Teutonia Cosmo:

DSC00862

Kronan Sulky S:

DSC01292

Brio Smile:

DSC01493

Crescent Infinity:

DSC01646

Petite Cherie Sittdyna passar i princip alla vagnar och den har suttit bra i de flesta vagnar jag testat den i. Dock har den ingen upphängning vilket gör att det finns risk att den glider i vagnen, särskilt om det inte går att fästa med ett grenband till bågen.

EDIT 12/10 –15: Petite Cheries sittdyna har kommit i en ny och uppdaterad modell som har knytband på sidorna som man kan använda får att fästa dynan i flera olika vagnar. Det gör stor skillnad och jag upplever att den nya dynan med knytband sitter fast mycket bättre i vagnen och inte glider runt på samma sätt. Jag har tex använt dynan i Kronan Sulky S och då har jag knytit fast dynan med snörena i de krokar som finns på sidan av Sulkyns sittdel och den har då suttit riktigt bra i vagnen och inte glidit runt.

2015-06-23 17.48.562015-06-26 10.19.12DSC03419

Dynan är ett roligt sätt att dekorera vagnen och piffa upp den lite eftersom den finns i flera olika designer, både färgglada och mer enkla. Eftersom tyget är i polyester kan jag tänka mig att det kan bli ganska varmt för barnet att sitta på på sommaren, men eftersom vi inte haft så varmt ute än har jag inte kunnat testa det. Dynan kostar runt 300-400 kronor vilket jag tycker är att okej pris och man får en bra sittdyna för pengarna. Petite Cherie finns endast att köpa hos Jollyroom.

3 thoughts on “Petite Cherie sittdyna – recension

 1. Jenny Bäcklund

  min kompis har den i sin joolz och den glider hela tiden! Hon har den genom selen men ändå hamnar den på sned. Känns som att den inte är så passade i skålade sittdelar. Sen glider hennes barn ner av dynan oxå. Så den känns rätt ”glatt” i tyget. Jag har en bugaboodyna i min joolz och sen sitter perfekt! 🙂

  Svara
 2. Annika

  Hålls den äldre modellen alls uppe i Sulky S? Nu har vi en annan sittdyna som bara åker men hittade en billig till salu via fb och undrar nu om jag skulle våga prova den istället 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Om du vill ha en som inte glider skulle jag inte säga att det är någon idé. De rear petite cherie dynorna nu så köp en ny med knytband istället.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.