Om jag var besökare på min egen blogg…

Det är inte så konstigt att jag känner min egen blogg bäst, jag har skrivit alla 795 inlägg på denna blogg själv, förutom något enstaka undantag. Jag vet att det inte alltid är så lätt att hitta det man söker i detta berg av information och jag tänkte därför ge några tips på hur man kan hitta på bloggen och hur jag gör när jag letar fram olika inlägg, för det gör jag ofta.

Om jag var helt ny besökare på bloggen, skulle jag först gå till Guide: Att köpa barnvagn, längst upp till vänster i menyn. Där hittar du allt man behöver tänka på när man ska köpa sin första barnvagn, har du läst guiden så har du lite mer kött på benen och vet lite mer vad du ska leta efter när du ska hitta din vagn.

Skärmklipp 2015-04-10 12.34.35

Ta gärna en koll under alla rubriker i topp-menyn, alla recensioner finns på “recensioner”, under “Guider” finns flera matnyttiga inlägg, bland annat en om vändbara sulkys som är välbesökt.

Om det är någon viss modell du vill veta mer om, är det enklaste oftast att använda sökfunktionen som finns längst upp till höger.

Skärmklipp 2015-04-10 12.34.35

Låt säga att du vill veta mer om Emmaljunga Viking, och söker på det. Längst ner under varje inlägg om Emmaljunga Viking finns det taggar. Om du klickar på taggen “Emmaljunga Viking” så kommer alla inlägg om Emmaljunga Viking upp, tex. alla jämförelser med Emmaljunga Viking. Det är ett smart sätt att sålla bort onödiga inlägg, sökfunktionen visar nämligen alla inlägg som innehåller orden Emmaljunga Viking medan taggen bara visar de inlägg som huvudsakligen handlar om Emmaljunga Viking (i kronologisk ordning).

Skärmklipp 2015-04-10 12.41.06

Ett annat sätt är att gå till kategorierna som finns längre ner på höger sida. Där kan du klicka på tex. “Kronan” om du är intresserad av att läsa om Kronans barnvagnar.

Skärmklipp 2015-04-10 12.49.51

Om jag söker en jämförelse mellan två olika vagnar brukar jag helt enkelt googla och skriva in båda barnvagnsnamnen, googles sökverktyg är nämligen lite mer utvecklat än det som finns på bloggen. Kommer inte jämförelsen upp bland de första träffarna så finns ingen sådan jämförelse. Google är generellt ett bra tips, finns det ett inlägg på bloggen på temat du söker så kommer det ofta upp bland de första träffarna, fast inte alltid. Hittar du inte det du söker eller saknar något på bloggen så lämna gärna en kommentar så kan jag hjälpa till.