Nordic Cab Explorer

Nordic Cab gör vagnar för aktiva familjer, vagnarna har flera olika funktioner som klarar alla typer av äventyr. Nordic Cab Explorer är en ny och uppdaterad version av deras gamla modell som tidigare bara hette Nordic Cab. Basvagnen levereras med tre olika funktioner, cykelvagn, joggingvagn och barnvagn med svängbart framhjul och den kostar 6500 kronor. Men Nordic Cab har fler funktioner, du kan även köpa till så att du kan använda den som skidvagn, det finns en sele som du kan spänna på dig och dra den efter dig, antingen som vandringsvagn eller som skidvagn. Det finns också sele att köpa så att hunden kan dra den, sammanlagt alltså sex olika funktioner i samma vagn. Dessutom går det att ta bort hela kapellet och bara använda botten som transportvagn. Alla delar går snabbt att sätta dit och ta loss och inga verktyg behövs.

Nordic-Cab-Explorer

Studio NC-Explorer Trecking

Nordic Cab Explorer har plats för två eller ett barn. Du kan välja att använda bara en sele och centrera den om du bara vill ha vagnen till ett barn. Nordic Cab har som enda vagn i denna kategorin, möjligheten att fälla bak hela ryggstödet till plant liggläge. Som tillbehör finns även ett extra upprätt ryggstöd som kan monteras om det ena barnet vill ligga och det andra sitta.

Nordic-Cab-ryggstöd

Kapelltyget är i vattenavvisande material. Frontluckan är i tre lager, nät, plastfönster och solskydd. Det finns solskydd för alla fönster som också kan stuvas undan i fickor om man inte vill ha dem framme. Det finns reflexer på alla sidor av vagnen och bra ventilation genom hela vagnen. Bakhjulen är 20 tums lufthjul och det finns även fjädring på bakhjulen.

Cykelvagnen fäster du med hjälp av en arm i ett fäste på cykeln som ingår. Vill du kunna använda vagnen på flera cyklar kan du köpa till ett extra fäste för 290 kronor.

Studio NC-Explorer Bicycle Trailer

Du kan lätt koppla loss cykelarmen och istället fästa det fasta stora jogginghjulet eller det mindre svängbara barnvagnshjulet. Du kan tex. cykla till affären, byta till barnvagnshjulet, gå in och handla och cykla hem igen. Förvaring finns både i form av fickor vid barnen och ett stort förvaringsutrymme bakom ryggstödet.Studio NC-Explorer Stroller 5

Jogginghjulet är ett 14 tums fast lufthjul.

Studio NC-Explorer Jogger 3

Nyheter för den här uppdaterade modellen Explorer är att det svängbara hjulet har designats om helt och placerats i mitten av vagnen och direkt vid bottenlådan så att vagnen blir kompaktare. Framhjulet är numer också ett enkelhjul och det är i gummi. Man har även gjort sätet betydligt mjukare för barnen.

Studio NC-Explorer new Stroller wheel 2Studio NC-Explorer new softer padded Seat 2

Handtaget är ställbart knäledshandtag och en nyhet är att det har fått bekvämare skumhandtag. Det finns även en fångrem.

Studio NC-Explorer new comfortable foan grip

Även selen som används för att dra vagnen har blivit uppdaterad och är mer vadderad och bekvämare att använda.

Studio NC-Explorer new Skiing and Trekking harness

Babysitsen är uppdaterad, den går att använda från 0 månader upp till 9 månader/ 9 kg för alla aktiviteter utom cykling.Studio NC-Explorer new Baby-Seat 2

Man har också gjort om hela designen på vagnen med andra tygpartier och den finns nu bara i en färg.

Nordic Cab Explorer väger 13 kg. Den är 98 cm lång och 79 cm bred när den är uppfälld. Maxvikten för vagnen är hela 50 kg. Hela vagnen kan fällas ihop och man kan ta av hjulen och den får då måttet 90x75x43 cm.

Nordic-cab-explorer-ihopfälld

Nordic Cab Explorer kostar 6500 kronor för cykelvagn, joggingvagn och barnvagn. Du kan köpa till vandringsset för 2000 kronor, eller skidset för 3000 kronor eller hundset för 1590 kronor. Du behöver dock inte köpa både vandringsset och skidset, köper du skidsetet så ingår också vandringsselen. Du kan läsa mer och beställa här.

Nu i helgen ställer Nordic Cab ut på TUR-mässan i Göteborg och du kan komma och titta på deras helt nya Explorer.

2 thoughts on “Nordic Cab Explorer

  1. Frida L

    Hej! Varför får man inte cykla med babysätet? Vi har funderat på denna typ av vagn men främst för att cykla med. Men om man inte får ha det så faller ju poäng en i dagsläget då barnet i fråga är 3 månader.

    Tack för bra jämförelser.

    1. Elin Inläggsförfattare

      Jogging och cykling med vagn rekommenderas alltid tidigast från 8 månader. Det blir skakigt och vibrationer på ett helt annat sätt när du springer eller cyklar och det kan vara skadligt för ett så litet barn som inte är stabilt än.

Kommentarer är stängda.