Mountain Buggy Duet

Mountain Buggy kommer med en ny tvillingvagn, en dubbel swift. Den heter Duet och är endast 63,5 cm bred! Det är den i särklass smalaste dubbelvagnen på marknaden, den är lika smal som Urban Jungle singeln och den är till och med smalare än många enkelvagnar ( tex. Emmaljunga Edge med sportchassi, 67 cm och Brio sing, 69 cm bred).

image

Varje sits är ungefär 29 cm bred, vilket inte är jättestort men inte heller superlitet. Vagnen har 8″ lufthjul, de främre är svängbara. Det går att fästa en eller två babyskydd (i olika höjd) eller en eller två liggdelar på vagnen om man önskar. Vagnen har individuellt ställbara ryggstöd och suffletter. Vagnen kommer endast att finnas i svart. Mountain Buggy Duet finns i 2011-års kollektion och kommer börja säljas någon gång under våren. Priset kommer att vara ungefär 599 dollar vilket motsvarar ca 4000 kronor men den kommer antagligen vara dyrare i Sverige.

9 thoughts on “Mountain Buggy Duet

 1. Sara Toll

  Hej!
  Jätte bra sida du har. Vi skall köpa en syskonvagn, kollat på emmaljunga twin nitro och sen lite på teutonia team cosmo.. Har du några plus eller minus av dessa vagnar? Tyckte att emmaljungan var bäst att lyft in i bilen. Vet du va det är för skillnader på emmaljungan twin nitro 2010 och 2011? Sara

 2. Maria

  Hej!

  Gud något sådant här har jag letat efter 🙂
  Jag ska få en till bebis i augusti 2011. Våran son är då ca 1,5 år. Det enda som kanske bekymmrar mig är hur smala sittdelarna blir. Tror du det är för trångt? Vet du hur breda UJ är i sittsen det är en sådan vi har tänkt oss att köpa annars.

  Vore super glad för svar!
  Väldigt bra blogg!

  Mvh Maria

 3. Carina

  Hej,

  Vi köpte en UJ för någon vecka sen och den är så otroligt skön och köra, hade en emmalj.classic innan, men nu har vi verkligen servo 😉 Vår son är 2, hade googlat på nätet innan, det jag var intresserad av var Quinny freestyle, BabyJogger(amster..) alt Cresent sulky. Ouinny finns just nu bara beg. på blocket -ska tydligen komma, Cresent hade fått dåliga kvalitets kommentarer. Så det blev en UJ. köpte en ny då mellanskillnaden mellan en ny och beg.(-10,-09)på blocket var ganska liten med tanke på garanti, försäkring osv. Men en liten parantes om UJ, som inte framgick, när man läser om vagnen på nätet står det att den är upp till 5 år och upp till 35kg. MEN när man nu sitter här hemma med bruksanvisningen är den upp till 100cm OCH det blir varken 5 år el 35kg. Och 100cm kan mycket väl stämma när vår son(89cm) sitter i vagnen. Jag får nu hoppas att tyget töjs lite ju mer han väger. Den är något kort i sitsen, vi jämförde med ett billigare märke i butiken, men 5 punkt bälte känns tryggt när han sover eller man går fort och jag är inte orolig för att han ska glida ur. Hursom -jag är så nöjd med vagnen, den är så lätt körd, väger 11 kg med tanke på att den ska i och ur bilen ett par gånger, visst något lång men den går in och väger lite och går säkert att lägga ovan på packningen inför kommande semesterar.

 4. Elin Inläggsförfattare

  Carina: Urban Jungle är godkänd att lasta upp till 35 kg i. Hur stort barn som får plats är en helt annan fråga…

 5. Lars

  Vad gäller priset i Sverige för Moutain Buggy Duet kommer det nog snarare ligga mellan 7000-8000 kr. En P&T Explorer kostar ca 480$ i USA och ca 6000 kr i Sverige.

 6. Anonym

  Är det någon som vet om man kan beställa Urban Jungle duet i från USA, om det möjligtvis finns någon hemsida som man kan beställa denna på?
  / Bearice

Kommentarer är stängda.