Min vagn

Fick en fråga om vilken vagn jag har. Emmaljunga City cross är svaret. Vi velade mycket om vi skulle ha en City Cross eller Nitro men eftersom vi bor i norra Sverige och Nitron är jobbigare att köra i snö och i princip omöjlig att få tag på begagnad här så valde vi till slut City Cross. Antagligen köper vi en lättare sulky (tex. en Brio spin) om något år att ha att komplettera med. Vi har inte använt vagnen så väldigt mycket än men än så länge är jag supernöjd. Så lätt att köra och så fin 🙂 Vi valde city korg eftersom det är luftigare nu till sommaren och dessutom blir vagnen 5 kg lättare än med sittdel och lift. City korgen är köpt begagnad och vagnen är köpt ny men den är ett demoex som stått i affären sedan 2008.

Emmaljunga City Cross med City korg i färgen Royal blue –10

IMG_0008

Emmaljunga City Cross –08 i Bright blue.

IMG_0017

Ett tips om man velar mellan svängbara eller fyra fasta hjul är att köpa en nyare vagn med svängbara hjul och sedan komplettera med en billig extravagn med fyra fasta hjul. Det finns många lite äldre Brio- och Emmaljungavagnar för en tusenlapp och neråt på blocket.

DSC03518

4 thoughts on “Min vagn

 1. Eva

  Ni har gjort ett kanonbra val av vagn. Jag har själv en city cross och är super nöjd.

  Jag har använt den nu i snart i tre år och vi har även haft syskonsits på och även då är vagnen stadig och lättkörd och rymlig inte minst.

  Lycka till med vagn och bebis och så hoppas vi på många långa promenader.

  Svara
 2. Hanna

  Hej Elin! Har inte sett den här bloggen förut, vilken rolig! Och bra, det verkar inte vara lätt att hitta bra barnvagnar… Keep up the good work =)

  Svara
 3. Anonym

  Härlig blogg! Och äntligen en som tycker att man ska ha två vagnar! 😉 Köpte en gammal brio med luftfyllda hjul till vintern men är nu på banan igen med lilla smidiga teutonia cosmo! Lycka till med babyn! /Sofia

  Svara
 4. Anonym

  Jag har snart lusläst allt på din blogg. Den är en guldgruva. Jag har en skruttig gammal vagn av okänt märke och tänkte investera i en ny, tack vare dina bra sammanställningar behöver jag inte titta på alla kärror i affären. Det jag helst vill ha är självklart en kombination. Mutsy underredet med brio happy sittvagn på fast emmaljungas fotstöd och vändbara styre. / mvh Laila

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.