Maxi-Cosi Mura Plus

Maxi-Cosi kommer med en uppdaterad version av sin maxi-Cosi Mura som de kallar Maxi-Cosi Mura Plus. De största förändringarna är en ny mycket större sufflett och att hjulen numera är skumfyllda istället för riktiga lufthjul. Fördelen är att skumfyllda hjul inte får punktering och inte behöver pumpas. Men man förlorar möjligheten att bestämma själv hur mjuka hjulen ska vara, jag tycker att skumfyllda hjul brukar vara granska hårda.

1008458_0

IMG_0039

Maxi-Cosi Mura Plus är en vändbar vagn med antingen tre eller fyra hjul, de främre är svängbara och låsbara. Den har teleskophandtag, varukorg, ställbart fotstöd, fempunktsbälte och fullt liggläge. Det finns en T-formad båge som går att vika ner eller ta bort helt. Maxi-Cosi Mura Plus går att använda tillsammans med alla maxi-cosis babyskydd och adaptrarna sitter på vagnen och är bara att fälla upp. Det går också att använda med vanlig liggdel, en ny hopfällbar liggdel eller lift. Den vanliga liggdelen går att bära i suffletten och det ingår regnskydd, myggnät och en filt. Den nya liggdelen fälls ihop på någon sekund genom att dra i ett handtag under korgen, här kan du se hur det går till. Riktigt smart eftersom liggdelar har en tendens att ta stor plats i bilen. Båda liggdelarna är godkända från 0 till 10 kg.

Maxi-Cosi Mura Plus har 48,5 cm hög rygg och 28 cm djup sittdel. Uppfälld är den 65 cm bred (vilket är ordentligt brett) och 95 cm lång. Hopfälld med sittdelen på (framåtvänd) blir den 107x65x51 cm (vilket är stort) och endast chassit blir 78x65x35 cm. Vagnen väger 16,6 kg med fyra hjul och 15,8 kg med tre hjul. Maxvikt är 15 kg.

IMG_0040

Maxi-Cosi Mura Plus kommer börja säljas någon gång nu i höst och kostar då ca 6000 kronor.