Lägre handtag på Kronan Duo S och stabilare sulky

På Baby&Barnmässan i helgen passade jag såklart på att prata lite med Lotta på Kronan Barnvagnar i deras monter. Eftersom jag själv haft alla tre av deras vagnmodeller var det inte så väldigt mycket nytt att berätta, men en sak var ny och den blev jag väldigt glad över. Man har nämligen gjort ett till läge på handtaget på Kronan Duo S. Det läget är hela 6 cm lägre än det som förut var det lägsta. Jag som är 167 cm tyckte att handtaget var lite för högt innan, i alla fall om man skulle hålla ovanpå handtaget. Nu var det nästan för lågt, men skönt om man vill hålla ovanpå och superbra för alla människor som är lite kortare.

Jag tog lite kort för att ni ska se skillnaden, det här är lägsta läget på min Kronan Duo S:

IMG_0060

Detta är lägsta läget på de allra nyaste chassina:

IMG_0059

Det är alltså en ändring som sker mitt i årsmodellen och det är den senaste sändningen av Kronan Duo S som fått denna förändring. Är man kort och har tänkt köpa en Kronan Duo S kan det vara en bra idé att be om en vagn från senaste sändningen. Handtaget går numera att justera mellan 99-110 cm istället för som innan bara mellan 105-110 cm. Min recension av Kronan Duo S finns här.

En annan förbättring som faktiskt kom redan i maj förra året (2012) är att hjulbasen på Kronan Sulky har blivit längre. Det var alltså i samband med att Sulkyn kom med svart chassi 2012 som man gjorde avståndet mellan hjulen lite längre för att vagnen skulle bli mer stabil. Det har hänt någon gång att en Kronan Sulky tippat med barn i, tex. om barnet klättrat upp mot huvudänden och man haft något hängandes på handtaget eller om barnet ställt sig upp i vagnen (använd alltid vagnens sele!). Jag har själv en äldre Kronan Sulky och jag har aldrig känt minsta tendens till att den skulle välta, trots att dottern legat i fullt liggläge och vi haft väska på handtaget. Men, den nya Kronan Sulky med svart chassi är alltså ännu mer stabil. Jag var självklart tvungen att mäta. Min äldre Kronan Sulky har en hjulbas på 45 cm och den nya Sulkyn har en hjulbas på 51 cm, det är alltså hela 6 cm skillnad. Det är längst bak vid bakhjulen som man förlängt chassit lite och man ser faktiskt skillnad.

2013-02-22 16.07.50IMG_0569

En intressant följdfråga är om det skiljer något på körkänslan, den nya sulkyn borde ha sämre hävkraft, men jag har kört den alldeles för lite för att kunna avgöra det. Min recension av Kronan Sulky kan du läsa här.

5 thoughts on “Lägre handtag på Kronan Duo S och stabilare sulky

 1. Madde

  Kan det vara så att det påverkar varukorgen också, för jag tycker det ser ut som om man kommer åt den mycket bättre på den nya än på min. Jag testade att sätta banden för att reglera ryggen högre upp men upplever ingen större skillnad på åtkomsten för varukorgen.

  Måste provköra och se om jag märker någon skillnad.

  Svara
 2. Isabelle

  Jag köpte den nya Kronan sulky för att ersätta Mountain Buggy Swift som vintervagn. MED terränghjulen är Kronan sulky helt fantastisk! Otroligt mycket bättre än Swift. Swiften har ingen fjädring. Hjulen är inte tillräckligt stora för att klara snö och is och den är riktigt tippig om man kör snett uppför trottoarkanter. Och barnet sitter inte skönt, sufletten är för kort, den är otymplig, handtaget är inte lika skönt, varukorgen är mindre. Jag tyckte swiften var ganska bra tills jag provade Kronan sulky som är underbar i snö! Den har skönt gung. Jag tycker hävkraften är bra! Absolut inget jag märkt! Varukorgen kanske inte är enkelt att komma till i liggläget men annars tycker jag varukorgen är toppen! Jag hade nu när jag läser ditt inlägg kanske föredragit gamla, kortare modellen. Svängradie? Jag tycker om kompakta smidiga vagnar! Jag skulle nog inte ha Kronan sulky som innerstadsvagn om sommaren men det är en toppenvagn! Jag har verkligen inte märkt att den skulle kunna tippa bak. Känns mycket stabil! Ultimat hade varit om den vägt kanske 1 kg mindre och om selen haft lite mer barnsäkert spänne men den är enligt mig den bästa vintervagnen.

  Svara
 3. Lina

  Jag har den nya sulkyn och tycker att den har bra hävkraft. Lufthjulen ger tillsammans med fjädringen ett skönt gung på promenaden. Den känns väldigt stabil och genomtänkt.

  Svara
 4. Maria

  Hej! Från när är detta inlägg? Vilken årsmodell har det lägre handtaget på duo s?
  Mvh/ M

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Publiceringsdatum står längst ner under inlägget. Det var bara de första månaderna som Duo S såldes, alltså hösten 2012 som den saknade det lägre läget på handtaget.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.