Kronan åkpåse för liggdel – recension

Jag har fått en fin åkpåse för liggdelar från Kronan. Kronans åkpåse för liggdel passar de flesta liggdelarna, i riktigt små liggdelar, som Motunain Buggy Duets, så blir det lite trångt. Men vi har till och med använt den i vår mjuklift en gång, det blev trångt men det funkar eftersom lillen fortfarande är så pass liten.

DSC03657

Jag gillar att använda åkpåse, lillen har oftast inget mer än mössa och vantar på sig i åkpåsen, ibland har han haft en ullfilt också. Det gör att det går fort att göra i ordning honom eftersom man slipper ta på så mycket kläder och det är också lätt att knäppa upp åkpåsen när man kommer in så att barnet inte blir för varmt.

Kronans åkpåse för liggdel har ett mjukt fleecefoder och utsida av slitstark polyester. Just denna modell som jag har är en Littlephant Black Waves och den har ett mjukare bomullstyg på locket. Åkpåsen är varm och lillen har alltid varit varm och go när jag tagit upp honom ur den. Måttet på åkpåsens botten är 71×33 cm. Det finns en dragkedja som går hela vägen runt och kan öppnas från båda sidor, vilket gör det lätt att vika undan locket. Man kan också ta loss locket helt.

DSC03754DSC03760DSC03759

I botten på locket finns öppningar på sidorna för sele. De är tänkta att användas om man använder en lös sele som fästs i D-krokar i botten på liggdelen. Kronans liggdel har ju uppfällbart ryggstöd och då behöver man spänna fast barnet i sele om de ska sitta upp.

En detalj som jag gillar är mudden som finns längst upp mot barnets ansikte, den är väldigt mjuk och riskerar inte att irritera barnet om den ligger mot ansiktet.

DSC03758

Åkpåsen passar som sagt de flesta liggdelarna. Här ser du den i Brio Go Next och Emmaljunga City Korg.

DSC03752DSC03753

I dagsläget finns Kronans åkpåse för liggdel i fyra färger, Svart, Blå och Turkos som kostar 699 kronor och Littlephant Black Waves som kostar 999 kronor. Finns att köpa på Kronans hemsida.

DSC03757

7 thoughts on “Kronan åkpåse för liggdel – recension

 1. Louise Harrysson

  Hej, jag har en Brio Happy och skulle jättegärna vilja köpa en sån där fin åkpåse från littlephant som du har. Kruxet är bara att på kronans hemsida står det att åkpåsen mäter 79×42 vilket tyvärr är för stort för min vagn. Men du som har en säger att den är 71×33? Om den vore 71×33 vore det jättebra men eftersom att det står 79×42 på hemsidan blir jag lite förvirrad?!

  Allt gott! / Louise

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   ”Botten” i åkpåsen är 71×33 cm, sträcker man ut den ordentligt och mäter även sidorna blir den 79×42 cm. Men jag har haft den i mindre liggdelar vilket jag tycker funkar jättebra. Det är bara i riktigt trånga liggdelar till syskonvagnar som den blir för stor.

   Svara
 2. Ida

  Jag ska få mitt första barn i november och funderar på att köpa kronan Duo/s med mjuklift istället för liggdel. Behövs det även en åkpåse i den? tycker den ser så vadderad ut i sig i och med locket men man vill ju att bebisen ska ha det varmt och skönt under vintern såklart.

  Svara
 3. Marianne

  Hej!
  Jag undrar om du har testat åkpåsen i liggdelen till Kronan City?
  Funkar det eller blir det för trångt?
  Mvh. Marianne

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.