Första intrycket av Quinny Zapp Xtra 2

I veckan fick jag hem en ny vagn som ska recenseras. Det är en Quinny Zapp Xtra 2, en vagn som kom på den svenska marknaden för ett par månader sedan. Det som skiljer tidigare Zapp Xtra från Zapp Xtra 2 är att tvåan går att fälla ihop med sittdelen på, något som gör att den tex. funkar mycket bättre som resevagn och så blir den mycket mindre ihopfälld förstås. Annars är Zapp Xtra sig ganska lik. Det är en sulky med svängbart framhjul, sittdelen är ergonomisk och vändbar. I bakåtvänt läge har den två lutningslägen, liggläge och viloläge och i framåtvänt läge finns tre lägen. Suffletten är stor med en extra solskärm att fälla fram och vagnen har en liten varukorg.

DSC03304

Man kan också använda Quinny Zapp Xtra 2 med babyskydd, det ingår adaptrar för Maxi-Cosis babyskydd så att du kan klicka fast det på chassit istället för sittdelen. Väldigt smidigt eftersom chassit tar nästintill ingen plats i bilen.

Sittdelen är godkänd först från 6 månader, men vill man använda den från nyfödd kan man köpa till ett nyfödd-inlägg som man lägger i sittdelen så att den får helt plan liggyta.

DSC03286

Vi kommer använda vagnen kanske främst som ett travel-system till bebisen, men sittdelen är rymlig och min dotter som nästan är tre år ryms fortfarande bra i sittdelen. Så om hon får trötta ben eller behöver sova en stund är det bara att ta fram sittdelen och använda den som sulky till henne.

Hopfällningen är imponerande. Vagnen kan tyvärr bara fällas ihop med sittdelen framåtvänd och hopfällningen sker i fyra steg. De fyra stegen är tydligt utmärkta med siffror och har man väl gjort det några gånger lär man sig nog rätt snabbt. Det som imponerar mest är hur otroligt liten den blir när man fäller ihop den. Jag placerade den bredvid en Emmaljunga Edge Duo S med liggdel, bara så att ni kan se skillnaden. Måttet ihopfälld är 72x30x34 cm och fäller man bara chassit utan sittdel (om den tex. används som travel-system) så går den ihop mer och blir ännu mer kompakt.

DSC03278

Vi tog en provtur med vagnen igår. Som jag nämnde tidigare får min dotter som snart blir tre fortfarande plats i sittdelen. Hon är drygt 90 cm lång och väger runt 14 kg. Ryggen är hög och det är gott om plats upp till suffletten, selen fick vi ha som mest utspänd nu när hon hade overall på sig och fotstödet är något kort, men det funkar.

2014-01-22 14.37.44DSC03282b

Jag körde inte vagnen så mycket, men tyckte den var bra att köra det lilla jag körde. Handtaget är ganska lågt vilket var lagom för mig som är 167 cm. Den svängde och rullade bra och trots att vi hade lite snö här och där var det inga problem att ta sig fram. De platta breda hjulen samlade dock på sig både snö och grus som byggde upp ett litet lager. Quinny Zapp Xtra 2 är främst en liten och smidig shopping- och resevagn så det ska blir roligt att testa den lite mer i de miljöerna. En utförlig recension kommer självklart längre fram.

6 thoughts on “Första intrycket av Quinny Zapp Xtra 2

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hur gör man för att få den bakåtvänd i sittläge? Det finns inget läge där. Jag har en babytravel lift i liknande storlek som Phil & Teds Cocoon så det kanske jag får testa.

   Svara
 1. Jessica

  Hej!
  Jag är nyfiken på vad du tycker om bekvämligheten i den här sulkyn? Kan man ha med sig vagnen ut på en dagsutflykt på stan?
  Jag bor i Paris och letar efter en lätt, smidig, men ändå bekväm vagn med två färdriktningar, men det verkar finnas väldigt så få alternativ. Vi har sällan snö och det är plan asfalt mest överallt men det blir många trottoarkanter, små trappsteg och bussar som stannar för långt från trottoaren. Jag använder framför allt vagn från och till dagis och på promenader under helgen. Vi kan vara ute ganska länge på helgerna, det blir lätt en heldag med promenad, lite parker och kanske något café framåt sen eftermiddag. Kan Quinny Zapp Xtra fungera tror du?

  På semestern blir det däremot mer terräng och natur och då tror jag inte att zappen är ett bra alternativ.

  Svara
 2. Emma

  Hej! Jag undrar om du vet om alla Quinny zapp xtra som är årsmodell 2014 är den nya varianten 2.0? Alltså den man kan fälla ihop med sittdelen på? På den sidan jag tänkt köpa vagnen så står bara årsmodell men inte om det är den nya uppdaterade 2 án.

  Svara
 3. tanja

  Hej! Går det att fästa axkid babyskydd på vagnen om man köper axkids adaptrar till? Tack för svar 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.