Första intrycket av Crescent Infinity

Crescent-Infinity-LiggdelCrescent-Infinity-sittdel

Nu har jag fått hem Crescent Infinity för att testa den. Crescent Infinity är en duovagn med liggdel och ergonomisk vändbar sittdel. Det är en riktigt hög vagn, både sittdelen och liggdelen kommer riktigt högt upp. Jag har fått med två uppsättningar bakhjul, både EVA-hjul och lufthjul. Jag ska testa båda och jämföra lite hur den är att köra med de två. Lufthjulen kommer dock ut till försäljning först till sommaren.

Sittdelen är rymlig, min dotter på 4 år 103 cm och 17 kg får precis plats, hon har en centimeter till godo när man fäller fram suffletten. Hon har dock passerat maxvikten på 15 kg. Min son på 1 år, drygt 80 cm och 11 kg har gott om plats och når inte ändan av fotstödet även om jag fäller upp det.

DSC01536bDSC01537bDSC01531bDSC01533b

Vagnen blir ganska kompakt ihopfälld, 85x63x49 cm. Den kan fällas ihop med sittdelen framåtvänd och har automatiskt lås ihopfälld.

Crescent-Infinity-ihopfälld

Jag har kört den på en promenad och tyckte då att den var lättkörd, rullade bra och var lätt att svänga, den har också bra fjädring med en del gung i chassit och går mjukt. Det fastnade en del grus i EVA-hjulen.

Crescent-Infinity

Crescent Infinity kostar 7500 kronor inklusive liggdel. I en begränsad period säljs den också som sittvagn för 6000 kronor hos vissa återförsäljare. Vagnen finns i tre färger, svart, beige och olive. Det ska bli spännande att testa vagnen mer och som vanligt väntar recension inom någon månad.

11 thoughts on “Första intrycket av Crescent Infinity

 1. Ida C

  Hej jag har också fått min Infinity nu och testkört lite. Jag har däremot blivit lovad lufthjul inom bara någon vecka?

 2. Linn

  Hej! Jag och min sambo är ute i barnvagnsdjungeln och snurrar runt! Har testat cresent infinity och tyckte den va trevlig! Men när vi va i en butik och provade visste de inget om att de ska komma lufthjul, vilket vi känner skulle va trevligt att ha. Är de till enbart bakhjulen då? ingår de när man köper vagnen men kommer senare eller köps de till separat?
  /Linn

  1. Elin Inläggsförfattare

   Infinity kommer att levereras med EVA-hjul som standard. Man kommer dock att kunna köpa till lufthjul för bakhjulen från någon gång i sommar. Det kommer även komma PU-hjul (punkteringsfria hjul som det inte fastnar sten i) som kommer finnas att köpa till också från sommaren någon gång, och de kommer vara både bakhjul och framhjul.

 3. Linn O

  Hej!
  Tack för en superbra blogg!
  Jag undrar om du kommer göra någon recension på Cresent Infinity? är väldigt sugen på den men eftersom den är så ny finns det inte många tester att läsa om den..

  Ha de gott!

 4. Emma

  Hej!

  Velar mellan Emmaljunga Viking och Crescent Infinity. Vilken skulle du föredra?

 5. Linette

  Hej, vi är jätte sugna på crescent infinty men har ett kompis par som ogillar crescent. Dock hade dem vagnen 2012-2013. Vi har även kollat på brio smile. Vilken rekommendera du?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Kvalitetsmässigt är det nog ingen större skillnad, men jag föredrar nog Brio Smile, lite mer lättkörd, bättre hjul, knäledshandtag tycker jag är ett plus, bättre sufflett och större varukorg.

Kommentarer är stängda.