Första intrycket av Bugaboo Bee +

DSC07339

Jag köpte en Bugaboo Bee Plus för drygt en vecka sedan och häromdagen var det dags för premiärtur. Det var absolut inte perfekta förhållanden för en Bee utan jag hårdtestade den direkt. Dels var jag nyfiken på hur den var att köra och dels får man passa på att testa den i lite snö när man ändå har möjlighet.

Jag ska erkänna att första intrycket var sådär. Första projektet var att få dit åkpåsen och det var inte det lättaste. Det finns ingenting att fästa åkpåsen i, selen är otroligt krånglig att få isär för att få dit åkpåsen och när man väl fått dit den så är selen så trång att dottern knappt får plats i den. Nä, denna vagnen ska användas utan både åkpåse och vinteroverall kan konstateras.

2013-02-16 16.13.27

Sedan gav vi oss då ut i den smältande snön och nä, Bugaboo Bee är ingen vintervagn (vilket jag iofs inte hade förväntat mig heller). Det var väldigt slirigt i snömodden och inte blev det bättre av att jag inte lyckades låsa framhjulen (för att det är så sjukt trögt). Dessutom är Bugaboo Bee den typen av vagn som gärna drar iväg så fort det lutar lite, så promenad på en lutande snöig trottoar var ingen hit. Vi gav oss ut i den lite djupare snön också, det blir väldigt skumpigt och tungt kan jag tala om, när man kör på frusen gräsmatta täckt med några centimeter snö.

2013-02-16 16.29.36

Men, om vi bortser från snön, så kan man konstatera att Bugaboo Bee Plus är både lätt att köra och väldigt lätt att svänga, den rullar riktigt bra och det är inte alls tungt att köra upp för backar heller. Jag lyckades hitta lite bar asfalt som var full av grus och tyvärr så vibrerade vagnen lite grann av det gruset, men gummihjulen gör att den kör ganska ljudlöst och det fastnar inte heller något grus på hjulen.

2013-02-16 16.16.43

Något som jag irriterar mig lite på är att suffletten inte går att ha helt utfälld i sittläget för då ser dottern ingenting, men har jag den halvt utfälld blir den ganska fånig och kort.

Positivt är dock att vagnen har nästan plant liggläge och att man kan dra ut sittytan så att min nästan 2-åriga dotter på 83 cm får stöd för hela benen. Hon sitter också riktigt bra i vagnen. Vagnen är också förvånansvärt enkel att fälla ihop, det gör den nästan av sig själv bara man trycker in två knappar.

2013-02-09 15.21.352013-02-09 15.31.15

På lördag ska Bugaboo Bee får följa med till Baby & Barn och jag hoppas att jag får en lite annan bild av den efter att ha kört den en hel dag inomhus i trånga miljöer, där kommer den nog verkligen till sin rätt.

2 thoughts on “Första intrycket av Bugaboo Bee +

  1. H

    Rekommenderar bugaboos egna åkpåse. Fungerar mkt bättre! Hade samma problem men bytte och nu är den perfekt

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.