Första intrycket av Beemoo Maxi Travel

DSC00605

Så har då äntligen color-pack med sufflett och sittdyna till Beemoo Maxi Travel dykt upp. Så här ska den se ut! Eller som här nedanför då beroende på vilket humör man är på.

DSC00737b

Jag har tidigare skrivit en hel del om Beemoo Maxi Travel här, och jag tänkte därför fokusera på hur den är att köra i detta inlägget. Jag har bara kört vagnen en gång och detta blir därför ett kort första intryck, sedan kommer en riktig recension om någon månad.

DSC00496b

Jag har kört Beemoo Maxi Travel i snö, både i djup lössnö och i mer packad snö. Den fungerar bra på båda underlagen. Att den har smala hjul och är lätt gör att den rullar bra genom djup snö, vilket man kan läsa mer om här. Vagnen har riktigt bra fjädring vilket gör att det gick bra att ta sig fram även där det var oplogat och ett par decimeter snö som hade trampats upp och därför blev väldigt knöligt. Där fick fjädringen jobba riktigt hårt och jag fick även låsa framhjulen för att vagnen skulle hålla rak kurs. En nackdel med den mjuka fjädringen är dock att man måste trycka ner vagnens handtag ungefär en decimeter innan framhjulen börjar lyfta när man ska häva den. Det är nog antagligen någonting som man vänjer sig vid.

Inomhus är den riktigt lättkörd, jag körde den i en affär och det gick utmärkt med en hand. Den är ingen särskilt stor vagn och varukorgen är riktigt rymlig och jag kunde med lätthet packa ner det jag hade med mig.

Vagnen känns rejäl, lättkörd, lättsvängd och har riktigt bra fjädring med skönt gung. Det som jag upptäckt som negativt hittills är att sittdelen är liten, min 1-åring på 76,5 cm och 10,5 kg ryms bra i sittdelen än så länge men det är inte jättemycket växtmån. Suffletten låter mycket när man fäller fram eller bak den och det finns risk att vagnen får repor när man fäller ihop den eftersom man ställer den på chassit framtill.

DSC00598bDSC00660

Jag tycker det verkar vara en bra budgetvagn och det ska bli kul att testa den mer.

10 thoughts on “Första intrycket av Beemoo Maxi Travel

 1. Lisa

  Hej! Vet du om det går att ta bort säkerhetsbältena när man gör om den till liggvagn? Alltså knäpper upp spännena. Och tycker du det är en prisvärd vagn? Har lite svårt för plasthjul men dessa känns ganska stora ändå.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det går inte att ta bort bältena. Men du trär ut bältena och lägger den medföljande sittdynan över som då fungerar som madrass. Ja, jag tycker det är en prisvärd vagn. Ja, det är riktigt stora hjul fram, det fastnar lite grus i dem men lufthjulen bak plus att vagnen har så mjuk fjädring gör mycket för körkänslan.

   Svara
 2. Karin

  Hej,
  Vilken härlig blogg du har och till vilken stor hjälp den är! Jag har en Emmaljunga City Cross som fungerar bra vid promenader och liknande men jag tycker den känns klumpig när man rör sig inne i stan och så. Jag vill därför komplettera med en till vagn. Vagnen behöver främst fungera som shoppingvagn men får gärna funka som resevagn också. Min dotter är fem månader så det är vändbara sittdel jag behöver men det är ju ett plus om det ingår eller finns liggdel att köpa till inför nästa bebis. Jag lutar åt beemoo flexi travel, vad tror du om den? Eller beemoos duovagn? Jag har även varit inne på Petite Cherie Heritage eller babytravel barnvagnen Vegas, vad tror du om dem? Eller finns det någon annan bra vagn i ungefär samma prisklass?:)

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Av de skulle jag absolut rekommendera Beemoo Flexi travel, den har jag också recenserat här på bloggen. Den är riktigt smidig och känns ändå ganska rejäl med stora hjul och fjädring för att vara resevagn. Petite Cherie var jag inte alls så imponerad av om jag ska vara ärlig, den känns plastigare i jämförelse. Vegas är väldigt liten i sittdelen, har extremt kort fotstöd så jag skulle nog avråda från den bara därför. Graco Evo Xt skulle jag också kika på, den är lite större och klumpigare ihopfälld men också rejälare och mer terränggående.

   Svara
 3. Nina Karlsson

  Hej! Vilken bra sida du har! Går i Syskonvagns tankar, har kikat lite på beemoo syskon swing och 2ME duo swing. Har du nån erfarenhet av dessa eller av märkena? Tycker vagnarna påminner om varandra. Ska ha den mestadels som promenadvagn där det e både grusväg och asfalt. Barnen är 2 år o 4 månader och 3 månader.
  Mvh Nina

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är samma vagn. Många av de vagnar Jollyroom säljer under märket Beemoo är samma som 2Me:s vagnar. Inköpta från samma fabrik i Kina. Beemoos är väl billigare så då tycker jag du ska välja den 😉 Har inte testat denna modellen tyvärr men tycker det verkar vara en bra vagn. Den är dock ordentligt bred, 79 cm, så kontrollera noga så att du tar dig in genom alla öppningar du brukar passera. Babytravel Dublin kan vara ett alternativ om du vill ha en smalare. Den är förvisso lite dyrare men är lätt att få tag på begagnad.

   Svara
 4. Ida Wahlgren Ege

  Hej och tack för en riktigt bra blogg!
  Jag har köpt en Brio Smile och har fått till mig att Beemoos suffletter passar Smile. Men när jag ska beställa på Jollyroom så står det att man endast får med tyget. Passar tyget på Smiles sufflettbågar? Har googlat efter att köpa beemoo sufflett med bågar men hittar inga! Vet du hur det ligger till och kan du hjälpa mig?

  Mvh
  Ida Wahlgren Ege

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.