Första intrycket av Babytravel Quattro Duo Combi

Nu har jag äntligen börjat köra min Babytravel Quattro (hette tidigare Buffalo) som jag haft här hemma ett tag. Babytravel är Babyproffsens egna märke och detta får anses som en budgetvagn då den bara kostar 3500 kronor som sittvagn (liggdel finns att köpa till för 1300 kr). Jag har hört mycket gott om vagnen och länge velat testa den så detta ska bli riktigt roligt.

2015-01-22 15b

Babytravel Quattro har stora lufthjul, de bakre är 12 tum och de främre är 10 tums svängbara och låsbara framhjul. Jag ber om ursäkt om jag tidigare bidragit till ryktet om att Babytravel Quattro inte har någon fjädring, jag hade blivit felinformerad. Babytravel Quattro har fjädring i chassit, det är dock en ganska stum fjädring så det blir lite småhoppigt när man kör på ojämn snö tex. Sittdelen har dock lite svikt i sig och gungar lite så det blir inte hoppigt för barnet. Det finns lite gung i vagnen så att man kan gunga ett barn till söms. Handtaget är ett ställbart knäledshandtag som är klätt med skumgummi.

Sittdelen är en vändbar ergonomisk sittdel med tre olika lutningslägen inklusive liggläge. Fotstödet är ställbart och bågen går att svänga undan. Suffletten har förlängning men blir ändå något kort i liggläge så jag planerar att använda en extra solskärm.

2015-01-22 15b2

Vagnen kändes lättkörd och rullar bra, den var väldigt trevlig att köra helt enkelt. Den känns också rejäl och stabil och sittdelen sitter på en bra höjd. Jag passade även på att köra lite i några centimeters snö och det rullade på bra. Vagnen är ganska kompakt för att ha så stora hjul den är i och för sig 62 cm bred, men bara 98 cm lång med handtaget utfällt. Den blir också kompakt ihopfälld om man tar av sittdelen, bara 77 cm lång.

DSC00224

Åkpåsen är förresten också ny, det är en Petite Cherie som jag kommer att recensera på bloggen så småningom, otroligt mysig!

2015-01-22 15b3

Nackdelar jag hittat hittills är att bågen sitter ganska tajt mot barnet, när jag hade denna fluffiga åkpåsen så tyckte jag helt enkelt det var enklast att ta bort bågen. Varukorgen är också ganska liten. Jag tyckte också att vagnen kändes lite framtung och därmed blev lite trögsvängd när jag hade den i fullt liggläge, men det behöver jag testa mer innan jag kan vara helt säker.

Det ska helt enkelt bli riktigt intressant att testa den här vagnen lite mer, jag har höga förväntningar och än så länge har förväntningarna uppfyllts. Hela recensionen av vagnen finns nu här.

8 thoughts on “Första intrycket av Babytravel Quattro Duo Combi

 1. Johanna

  Hej har du tips på en vagn likt emmaljunga city cross men med flyttbart babyskydd? Maila gärna svar 🙂 tack! /johanna

  Svara
 2. Lisa

  Hej! Tycker du att denna vagn känns stor? Jag är ute efter en liten o smidig vagn då jag måste få in den i hiss o åker mycker kommunalt. Men den ska vara lättkörd, med liggdel/lift då det blir till en nyfödd. Vilken skulle du tipsa om?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den är lite bredare, 62 cm, så det beror på hur smal hissen är, men jag tycker annars att den känns kompakt, den är riktigt kort, både med handtaget infällt och utfällt. Emmaljunga Viking skulle jag annars tipsa om, supersmidig.

   Svara
   1. Lisa

    Emmaljunga viking har jag tittat på men den är tyvärr lite för saftig i priset för mig :/ nått annat tips? Är denna babytravel något prisvärd eller är den inge kul alls att köra?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Den är trevligt att köra, lättkörd och smidig, den är dock ganska stum så det skumpar lite när det är ojämnt underlag. Beemoo Duovagn har jag recenserat tidigare, den är helt okej och ganska kompakt, fast jag gillar Quattro mer. Beemoo Maxi Travel har jag precis fått hem och kommer att recensera, den verkar också helt okej.

     Svara
     1. Lisa

      Okej tack ! Är den jätte stum? Bor i stan och är i princip aldrig i skogen eller liknande, tror du att jag kommer märka av det mycket?

     2. Elin Inläggsförfattare

      Nej, om man mest kör i stan är det inte så störande. Nu när det ligger snö överallt som är ganska knölig så irriterar det mig lite för det blir ganska skakigt, men på asfalt märks det inte alls.

 3. Sofie hägglund

  Hej! Står å velar mellan en babyjogger city versa GT & babytravel Buffalo, snälla hjälp! Vilken är bäst??? Bebisen är en 7månaders på 10 kg som vuxit ur sin liggvagn.. Mvh/sofie

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.