Emmaljunga Super Viking-sittdel vs Ozone-sittdel

Har tagit lite jämförelsebilder på Super Viking-sittdelen och Ozone-sittdelen. Super Viking-sittdelen och Ozonesittdelen har samma ram, det enda som skiljer är att knapparna för att justera fotstödet sitter på insidan på Super Viking och utsidan på Ozone. Sufflettfästet är också annorlunda. Men ramens storlek, sittdelens storlek, de olika lägen och själva fästet är precis det samma.

Detta är en Super Viking sittdel i White Leatherette, den såldes som limited edition under våren 2014, men kommer från årsmodell 2015 att finnas som en ordinarie basfärg. Denna Super Viking-sittdel sitter på ett Nitro/Ozone-chassi. En jämförelse mellan Super Vikings och Ozones chassin hittar du här.

DSC05978

Som sagt, storleken är den samma, jag har kontrollmätt och båda sittdelarna är 105 cm långa och 30 cm breda.

Suffletterna har olika utformning på de båda sittdelarna. Super Vikings sufflett är utbytbar och går att byta färg på. Den går också att dra längre fram och har en vädringslucka längst bak. Ozones sufflett har dock en extra liten solkeps som Super Vikings sufflett saknar.

DSC05979DSC05980DSC05981DSC05982DSC06014DSC06016

Sufflettbågarna ser ut att vara i samma storlek, möjligtvis är Super Vikings båge något mindre, den har också en lite annan form och är mer kantig. Anledningen till att jag tog bilden var dock att jag ville visa hur mycket längre Super Vikings sufflett är, storleken är nästan den samma, förutom att Ozones solkpes sticker ut framtill och att Super Vikings nät sticker ut baktill. De är alltså nästan lika stora, förutom att Super Viking har ett nät som gör att den går att dra fram ett extra hack.

DSC06003

En annan skillnad är bågen, Super Viking har swing-away båge som kan öppnas på båda sidor och svängas undan. Ozones båge går att ta loss om man drar den uppåt, men det är inte lika lätt (Super Vikings båge passar dock Ozone, mer om de i ett senare inlägg.)

DSC05984DSC05985

Super Viking har sele som är ställbar i höjd och det finns också två lägen för grenbandet. Ozone fanns bara ett år med ställbar sele -13, min Ozone har inte ställbar sele.

DSC05986

Sista skillnaden är att knapparna för att justera fotstödet sitter på utsidan på Ozones ram men på insidan på Super Vikings ram.

DSC05987

Båda sittdelarna är som sagt lika stora och min dotter på 3 år och 2 månader, 95 cm och 15 kg får fortfarande plats bra i dem.

DSC06018b2014-05-04 17b

Min son på 4,5 månad, 7,5 kg och 66 cm sitter dock lite bättre i Super Viking-sittdelen än Ozone-sittdelen i och med att selen går att ställa in bättre till honom i den.

DSC06026b

Jag tyckte om många av funktionerna på Super Viking-sittdelen och tycker att den har många fördelar jämfört med Ozone-sittdelen, jag gillar också att man kan byta till en färgglad sufflett. Dock tycker jag nog fortfarande att Ozone-sittdelen är snyggare 😉

Jämförelse mellan Super Viking-chassit och Ozone-chassit hittar du här.

3 thoughts on “Emmaljunga Super Viking-sittdel vs Ozone-sittdel

  1. Frida

    Hej ! Vad menar du med swing away suflett? Och vet du om de läge som är för lastning länge alls ska användas med barn i vagn ! Upplever inte att min dotter kan slappna av bakåt i min super Viking !

    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är bågen som är swing-away, den går att svänga undan på super viking när man ska ta i och ur barnet. Det sista läget ska egentligen inte användas, men bara man ställer ner fotstödet så att barnet inte har fötterna för högt och kollar så att huvudet inte hamnar lägre än resten av kroppen så bör det inte vara någon fara. Tycker man som förälder att det känns bara att använda det fjärde läget så tycker jag att man kan göra det, men det är ju såklart på eget ansvar.

Kommentarer är stängda.