Emmaljunga sittdel, liggdel och chassi – vilka passar?

DSC03366

Här ovanför ser ni en bild på min Emmaljunga-park som jag äger just nu, jag börjar bli ganska nöjd faktiskt 😉 Jag har tre chassin, två sittdelar, två liggdelar och en syskonsits. Alla sittdelar och liggdelar går att sätta på alla tre chassin. Jag har dessutom babyskyddsadapter som också passar alla tre chassina. Om jag räknat rätt möjliggör det 18 olika kombinationer. Här nedanför ser ni några av de kombinationer som går att göra.

Emmaljunga-blandvagnar

Jag får ofta frågan om vilken sittdel som passar på vilket chassi eller vilket chassi som passar vilken sittdel eller liggdel, när det gäller just Emmaljunga. Jag ska försöka reda ut det här så noga jag kan.

Från och med årsmodell 2005 har alla Emmaljungas vagnar med vändbar sittdel Easy Fix-fästen (alltså ej Scooter och Cerox). Easy Fix-fästena ser ut som två svarta plastklumpar som sitter på sidan av chassit och på sittdel/liggdel är det ett svart klickfäste i plast med en röd klisterlapp på.

DSC033772014-01-28 12.45.17

De fästen som fanns på Emmaljunga före 2005 var två metallpinnar som spändes runt varandra. Det är lätt att se skillnaden även på bilder om man vet vad man ska titta efter.

mms_img70124

Om vagnen/chassit/liggdelen/sittdelen har dessa Easy Fix-fästen passar de på alla andra Emmaljungor med dessa fästen, bredden är nämligen samma på alla vagnar (förutom några undantag du kan läsa om längre ner). Det går alltså utmärkt att placera tex. en Edge-liggdel på ett Nitro-chassi eller en Ozone-sittdel på ett Edge-chassi.

Det går alltså utmärkt, men det är inte det samma som att det är testat och godkänt. Först och främst gäller garantin bara om du använder dina delar som de ursprungligen var tänkt att använda tillsammans. (Men å andra sidan är det svårt att bevisa att du använt den fel, om du har rätt delar ihop när du reklamerar). Sedan finns det förstås en rad kombinationer som inte är testade och godkända, så som alla vagnar som säljs i Sverige faktiskt måste vara. Att sätta en Edge-liggdel på ett Ozone-chassi är tex. inte en godkänd kombination och eftersom Edge liggdel är större och tyngre än “originalet”, City korgen, så får man i sådana fall använda den kombinationen på egen risk. Men sedan finns det också en rad kombinationer som inte är godkända, men som blir i princip samma vagn som en annan som är testad och godkänd. Tex. har Super Viking, Super Nitro och Duo S exakt samma chassi, så att använda tex. Edge eller Mondials delar på ett Super Viking chassi är egentligen redan en godkänd kombination (även om den då kallas Edge Duo S, men alltså använder exakt samma delar). Även City Jet, Ozone och Super Vikings sittdel har exakt samma ram, att byta mellan dem förändrar alltså inte heller vikt eller stabilitet. Även Nitro och Ozone-chassit är exakt likadana, därtill är sittdelsstommen i alla Emmaljungas vanliga sittdelar den samma, (dvs. Edge, Mondial, City Cross, Nitro, Super Nitro osv. har exakt samma sittdelsstomme, bara olika tygdesign). Att placera tex. en Edge-sittdel på ett Ozone-chassi är inte heller något man behöver oroa sig för det “blir” det samma som en Nitro.

Men, det finns som sagt vissa undantag:

 • Monkey och Viking är smalare vagnar, de har inte samma bredd mellan fästena och går inte att växla med övriga vagnar ur Emmaljungas sortiment. Däremot går det att byta mellan Monkey och Viking sinsemellan.
 • Emmaljunga Crossway var en ny modell som kom 2004. Den fick Easy-fix fästena redan 2004, medan alltså alla andra modeller fick dem först 2005.
 • Chassit på Emmaljunga City Jet har en metallpinne under sittdelen som gör att bara de ergonomiska sittdelarna passar det chassit, om man inte kapar av metallpinnen, då passar även den vanliga sittdelen (men det är som ni förstår något man gör på egen risk).

För att sammanfatta kort: Alla Emmaljungas vagnar med vändbara sittdelar från 2005 och framåt passar med varandra. Dock gäller inte garantin och vissa kombinationer är inte testade och används på egen risk.

116 thoughts on “Emmaljunga sittdel, liggdel och chassi – vilka passar?

 1. Josefine

  Hej. Vilken underbar emmaljunga-djungel du har! Alldeles underbart!
  Jag har precis sålt av mig min city cross från 09 och står i dagsläget med en ozone, endast med sittdel. Jag har en tvåårig tjej som åker vagn ibland, dvs marknader/köpcentrum osv. Inte allt för ofta med andra ord. I juni kommer lillebror och vi är inne på att köpa en super viking liggdel. Älskar faktumet att kunna byta suflett efter att ha haft en citykorg tidigare.
  Det borde ju inte vara något problem att sätta super vikings liggdel på mitt ozone chassi? Så långt har jag lyckats hitta infon själv. Nu undrar jag.. Kan jag köpa en sidokorg att sätta på mitt chassi? Och att göra den till syskonvagn på längden med den adaptern du skrev om, skulle det vara möjligt med min ozone sittdel? Gillar INTE emmaljungas hemsida och förstår faktiskt inte ett fnatt när jag är in där och tittar.
  Du får jätte gärna skicka ett svar i mail, och vad skulle det kosta mig att köpa liggdel, sidokorg och syskonadapter? (Om det nu funkar som jag tänker??) kommer ha storasyster på förskolan tre dagar i veckan, men de andra två dagarna undrar jag om jag klarar mig på bara liggvagn och ståbräda.. Jag känner mig tveksam..
  Tacksam för svar 🙂 ska beställa allt på lördag!

  Mvh Josefine

  Svara
 2. Nathalie

  Hej går det att använda super vikings sittdel till ett Nitro chassi? Jag vill inte ha Nitrons sittdel tycker sufflan är så ful med den stora ”påsen” som hänger bak.

  Svara
 3. Anna

  Hej,

  Jag har ungefär samma fråga som Nathalie. Var på babyproffsen idag och man kan sätta superviking sittdelen på vårt duo edge chassi, testade och det gick toppenbra men som försäljaren sa och som du skriver är det inte en godkänd kombination? Men jag tänker att vad skulle potentiellt kunna hända? Man klickar ju i delen och den sitter där den sitter och tyckte superviking sittdelen var lättare än den vanliga vi har.. Är det för att Emmaljunga vill sälja ”hela” vagnar? Man sparar ju ganska många tusenlappar på att använda sitt gamla chassi som jag också gillar mycket mer än superviking..
  Tack för en bra blogg!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Super viking sittdelen är lite högre, så det kan bli lite mer ostabilt. Men jag skulle absolut inte vara orolig. De testar inte modeller som inte finns, det är därför det inte är godkänt (därmed inte sagt att det inte skulle bli godkänt, om de testade.)

   Svara
 4. Jonna

  Undrar precis som alla andra om det funkar med super viking sittdel på någon av mins chassin, ozone och city cross?
  Läste någonstans att det inte gick.

  Svara
 5. Alexia

  Hej, jag har en fråga 😀 jag har en emmaljunga nitro city 2011, men vill byta sittdelen till en viking, går det? 😀

  Svara
 6. Emelie

  Hej.
  Tack för mycket bra blogg som reder ut en hel del!
  Läst men blir så förvirrad av alla namn och modeller….har en Emmaljunga Super Viking. Vilka sittdelar funkar till det chassit utan att påverka vikt eller stabilitet?

  /Emelie

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla emmaljungas vanliga (inte ergonomiska) sittdelar. Sätter du en vanlig sittdel på ditt super viking-chassi blir det som en super nitro, alltså en godkänd och testad kombination. Däremot blir vagnen tyngre med den sittdelen på.

   Svara
   1. Emelie

    Hur menar du med att de vanliga (inte ergonomiska) sitsarna passar? Den sittdel som är till SV-chassit är ju en ergonomisk sits?
    Har du nån aning om hur mycket en Nitro-sittdel respektive SV-sittdel väger? Hittar inte den informationen på Emmaljungas hemsida.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Att super viking-sittdelen passar till super viking-chassit säger sig ju självt eftersom det är de som hör ihop från början, jag trodde du var ute efter att köpa en annan sittdel. Även ozones sittdel passar (dock inte monkey och vikings). Det skiljer ungefär 2 kg mellan nitro sittdelen (6 kg) och super vikings sittdel väger 3,9 enligt emmaljunga.

     Svara
 7. Jenny

  Hej! Tack för bra blogg! Fått klarhet i mkt! Min fråga är om en city cross sittdel från 06 passar på ett sportchassi mondial från 10?

  Svara
 8. Angelica

  Hej! Betyder detta att jag kan använda en emmaljunga city cross chassi från 2008 och sätta på en emmaljunga super Viking/ mondial de Lux sitt/liggdel med årets årsmodell? 🙂 mvh Angelica

  Svara
 9. Lisa

  Då undrar jag för jag fattade inte om du skrivit det 😉 men passar en ergonomiskt sitt del typ ozonens på ett city Cross chassi? 🙂

  Svara
 10. emelie

  Missförstod ditt svar. Trodde du menade att de ergonomiska inte skulle passa men nu ser jag ju hur du menade. Dumma mig! Tack för dina svar!

  Svara
 11. Anna

  Hejsan! Vet du vilka av emmaljungas sittdelar som passar till Super Viking chassit?
  Jag har det chassit men gillar inte riktigt super vikings sittdel.
  Tacksam för svar ;0))

  Svara
 12. Helena

  Hej, tack för en superbra blogg!
  Jag undrar om en äldre (2010 el 2011 års modell) av Emmaljungas liggdel (ser ut som en citykorg ungefär) passar på ett Super Nitro Chassi?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det ska den göra alla liggdelar från 2005 fram till nu passar med alla chassin. Om det nu inte skulle råka vara en liggdel till Cangaroo tex. den är helt annorlunda.

   Svara
 13. Ana

  bra inlägg! Jag ska köpa en begagnad Cerox 360. Den ska ha vändbar sittdel. Funkar sittdelen då att byta till annat chassi till skillnad från Cerox?

  Svara
 14. Lena

  Hej. Jag har idag en emmaljunga edge duo och ska i vinter få tillökning. Är då sugen på en double viking. Min fråga är: passar sitt och liggdelen från min edge på double viking chassit? De skulle ju vara för bra för att vara sant i så fall ;). Tack på förhand

  Svara
 15. Sofie

  Hej!
  Jag har en Nitro city från 2011 och funderar på att köpa en Super Viking nu när vi ska få ett barn till.
  Mina frågor är:
  1. Går det att använda Nitrons sittdel med fullt liggläge + hårdlift till bebis framför en Viking-sittdel till storebror?
  2. Om inte, går det att koppla på en vanlig city korg (ej supreme) till bebis framför en Viking-sittdel till storebror?
  3. Går det att använda babyskyddsadapter + babyskydd till bebis framför Viking-sittdel till storebror?
  Väldigt tacksam för svar!
  /Sofie

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag har skrivit lite om vilka kombinationer som fungerar i detta inlägget: https://www.barnvagnsblogg.com/minirecension-av-emmaljunga-super-viking-double/
   Om du med framför menar längst fram närmast dig så är svaret nej när det gäller nitro-sittdelen, det blir alldeles för trångt. Det går att ha en vanlig city korg närmast och en super viking sittdel bakom. Även babyskyddsadapter med babyskydd går att sätta längst fram med sittdel bakom.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, Double viking och viking har smalare sittdelar än övriga vagnar, så de passar bara med varandra. SUPER Viking sittdelen är lika bred som övriga sittdelar.

   Svara
 16. Louise

  Hej!
  Jag har en nitro från 2010, men sittdelen har gått sönder och nummer två behöver vagn åtminstone 1,5 år till. Det är alltså möjligt att köpa endast en sittdel, typ ozone eller super Viking att sätta på mitt chassi? Trodde inte att de såldes separat, utan att det bara var liggdelen man kunde köpa utan chassi.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är bara Super Viking-sittdelen som går att köpa löst nytt från butik (och den passar ditt chassi). Däremot går det ibland (ganska ofta faktiskt i Emmaljunga-gruppen på facebook) att hitta lösa begagnade sittdelar. Annars har jag en Nitro-sittdel till salu. Maila mig på barnvagnsblogg@hotmail.com om du är intresserad (den finns utanför Göteborg).

   Svara
 17. Ann-Louise

  Hej! En fråga, ska få ta över en Emmaljunga cangaroo -09, finns det något babyskydd som passar på chassit? Emmaljunga säger tvärnej enl babyproffsen men tänkte fråga dig som verkar ha koll på läget!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Enligt katalogen har det funnits en adapter för Cangaroo till Emmaljungas eget babyskydd. Cangaroo har inte samma fästen som övriga vagnar så jag antar att det var en egen adapter, och den är nog svår att få tag på. Dessutom säljs inte Emmaljungas eget babyskydd längre.

   Svara
 18. Enelie

  Hej! Jag har en superviking 2014 med ligg och sittdel. Ska få tillökning om 6 månader och har funderat på att använda min super viking som Duo, alltså köpa till adaptern. Men jag undrar om jag skulle köpa ett nytt double viking chassi. Kan jag då använda sitt och liggdel från super viking på double vikingen? Och i såfall på både den vanliga som är 79 cm bred och den nya som heter double viking 735? Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, emelie

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Nej du kan inte använda delarna från Super Viking på någon av Double Viking chassina. Double Viking och Viking har egna smalare sittdelar så inga andra sitt- och liggdelar passar på dem.

   Svara
 19. elisabeth

  Hej, har en city cross med ligg och sittdel. Råkade också komma över en äldre nitro city. Vad skiljer sittdelarna åt på dessa vagnar? Går det att använda alla delar med båda chassina?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är ingen skillnad på city cross och nitro sittdelen. Du kan använda alla delar till båda chassina 🙂

   Svara
 20. Lotta

  Hej!!

  Jag undrar om jag kan använda en super viking sittdel till min edge duo från 2014

  Tacksam för svar =) Lotta

  Svara
 21. Anna

  Hej!
  Jag har en super Nitro 2014 med ligg och sittdel.
  Vi ska få tillökning om 8 månader. Min fråga är om vår ligg samt sittdel skulle kunna passa en double chassi? Och isf vilket?
  Tack på förhand

  Svara
 22. Mimmi

  Hej! 🙂
  Jag har ett Emmaljunga city cross chassi -13. Ett helsvart med fyra fasta hjul. Vilka sittdelar passar till denna modellen?
  Med vänlig hälsning, Mimmi

  Svara
 23. Elli

  Hejsan! 🙂
  Jag har en City Cross -09 och funderar
  på ett alternativt chassi till denna.
  Vad har du för tips? 🙂
  Vänliga hälsningar,
  Elli.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla chassin utom Vikings och Monkeys passar. Men Super Vikings är det enda som går att köpa löst om man ska köpa nytt. Själv hade jag nog hellre velat ha ett nitro/ozone-chassi som komplement till City Cross, Super Viking chassit är så stort. Det går att hitta begagnade nitro/oxone-chassin ibland, tex. i Emmaljunga-gruppen på facebook.

   Svara
 24. Erika

  Hej!
  Tack för en bra blogg, har läst flera inlägg flera gånger om, det är en hel djungel med barnvagnar!
  Vi har en super nitro, men jag skulle vilja ha en nettare sittdel (och gärna med bytbar sufflett) men som inte är ergonomisk utan vanlig – finns det nån sån och som då passar vårt chassi???
  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej tyvärr. Det finns ingen vanlig sittdel som är nättare än super nitro-sittdelen. Det är samma stomme till alla ”vanliga” sittdelar. Det är bara Super Viking sittdelen som är nättare och har utbytbar sufflett, men den är ju ergonomisk.

   Svara
 25. amanda

  Hej Elin . Jag har läst igenom alla frågor och svar här men inte hittat svar på dessa frågor . Hoppas du kan hjälpa mig !!
  Är påväg att köpa doubleviking från oktober -13. Finns det möjlighet att byta ut hjulen på detta chassi till lufthjulen som kommit nu efteråt?
  En annan fråga är, om jag skulle köpa nytt chassi 735, skulle mina begagnade delar ändå passa bra på detta smalare chassi?
  Och alla de nyare tillbehörspaken som finns idag, passar de?
  Sen sista frågan, om jag vill ha donkey eller buffelo sufletter på, vilka bågar och fästen behöver jag?!
  Hoppas på ett snabbt svar. Tusen tack för en bra blogg!!!
  Kram Amanda

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det går inte att byta till lufthjul.
   Begagnade sittdelar och liggdelar är inte godkända att använda på det nya smalare chassi,t det finns klämrisk.
   Nya suffletter och tillbehörspaket passar
   Ska du ha Donkeys sufflett behöver du Donkeys fästen och bågar.

   Svara
 26. Josefine

  Hej!

  Funderar på att köpa en ny barnvagn till min bäbis då jag upplever att hon sitter & sover dåligt i sin ergonomiska sittdel… blickarna vänds mot en Emmaljunga-vagn men har lite funderingar som jag skulle vara mycket tacksam om du kunde hjälpa mig med!
  Vad är det för skillnad mellan SV chassi och S Nitros chassi båda med lufthjulen? Har förstått att man kan ha S Nitro sittdel på SV chassi men kan man köpa SV chassi separat utan sitt/liggdel över disk eller går det bara att beställa på nätet? Tänker att sittdelen borde komma högre upp på ett SV chassi än s Nitros…

  Har även läst din recension av Kronan Duo S och testat den i butik men upplever att fotstödet och sittytan är lite väl litet/trång tyvärr annars hade nog valet fallit på den!

  Så tacksam för att du tar dig tid att dela med dig av ditt intresse till alla oss andra i barnvagnsdjungeln 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Super Nitro och Super Viking chassit är exakt det samma. Nitrons sittdel hamnar längre ner för att sittdelens fästen sitter annorlunda. Du kan köpa super viking chassit separat hos emmaljungas återförsäljare, ingen av Emmaljungas produkter säljs på internet.

   Svara
 27. Helena

  Hej
  Jag har duo edge idag o vi ska få tillökning
  , finns det något dubbel chassi som jag kan sätta min sitt o liggdel på? Eller är det bara viking som har dubbel chassi, o där passar inte mina delar vad jag förstår

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är Super Viking chassit i sådana fall där du har dem efter varandra. Men det blir väldigt trångt med Edge delar på och det är inte en godkänd kombination.

   Svara
 28. Josse

  Hej
  En fråga, (du får gärna maila mig)
  Har en emmaljunga från 2008 duo edge sport combi nåt heter den. Upptäckt mögel i liggdelen. Nu tänkte ja köpa en ny, hittade en Hårdlift city cross på blocket passar den med mitt sport chassi?

  Tacksam för svar.
  Vet du annars vart man kan få tag i en ny Hårdlift till emmaljunga vagnar? Hittar inte på nätet

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla Emmaljungas liggdelar från 2006 och framåt passar på din vagn. Även en ny City Korg supreme passar. Hårdliften säljs tyvärr inte ny längre (kan kanske finnas kvar i någon butik då den nyligen slutade säljas).

   Svara
 29. Jenny

  Hej!
  Vi har en twin cangaroo med en liggkorg till som är oanvänd. Jag undrar om den kan tänkas passa på Viking-chassit som är smalare än de andra vagnarna? Eller passar den enbart ihop med cangaroon? Tänkte ge bort den, men behöver lite koll å vilka/ vilket chassi den passar till innan.

  / Jenny

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror inte att den funkar till Viking. Jag vet faktiskt inte hur det är med liggdelen till twin cangaroo, fanns det inte någon adapter som gjorde att den fick samma fästen som de övriga vagnarna?

   Svara
 30. Alva

  Hej! Nästan 2 år senare..haha. men hoppas på att kunna få svar endå.
  Det gamla chassit passar inte med en nyare liggdel?
  Eller passar alla äldre Liggdelar med äldre chassit? Häls

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det beror på vad du menar med gamla och vilken modell det är. Generellt passar alla chassin med alla ligg/sittdelar från 2005 fram till idag med varandra, förutom Monkey och Viking/Double Viking.

   Svara
 31. elin

  Hej

  Läst några av dina svar men jag undrar hur mkt smalare sitt å liggdelarna på double viking är jämfört med en citykross sittdel tex ? Tänkte om de passade men inte var en godkänd kombination bara.
  För den infon jag hittar så är en citycross sittdel 32 cm bred å en liggdelarna väl kring samma så förstår inte riktigt varför de inte skulle passa på en double viking egentligen. Den är ju ändå 79 cm bred ?

  Svara
 32. Kristina

  Hej. Vi har en Emmaljunga citycross från 2010, passar easyfix adaptrarna för babyskydd till vår vagn. babyproffsen var osäker eftersom vår vagn var så gammal, men jag tyckte att det var samma fäste på vår vagn som på de nya Emmaljunga vagnarna.

  Svara
 33. Lisa

  Hej,

  Jag har en double Viking och söker en till sittdel.
  Passar monkeys sittdelar(singel el double) på double Viking chassit?

  Tacksam för svar.

  Med vänlig hälsning, Lisa

  Svara
 34. Gumaj Jussubova

  Hej,

  jag behöver verkligen hjälp :(. Vi köpte Nitro 2011och city korg 2011 till vår första barn. Nu ska vi få vår andra och jag skulle endast vilja behålla liggdelen då sittdelen är ganska sliten. Nu undrar jag, passar vår city korg på alla chassin oavsett vilken vi köper? Sedan undrar jag vilken babyskydd kan vi köpa för att kunna ha på chassin? Måste man köpa något mer för att fästa babyskydden på chassin? Är helt vilse och hoppas på svar från dig.

  Tack på förhand!

  /Gumaj

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Du kan köpa alla Emmaljungas vagnar förutom Viking och Double Viking. Till de andra passar din city korg. Maxi-cosi, besafe, cybex och britax babyskydd passar till Emmaljunga, men du behöver också köpa en adapter.

   Svara
   1. Gumaj

    Nu kommer jag igen med mina frågor :)….har lite panik om jag ska vara ärlig! babyn vill snart ut och jag vet fortfarande inte hur jag ska göra…

    Jag har nu köpt nya Maxi Cosi Cabriofix +BAS och undrar om jag kan fästa den på gamla chassit (med rätt adaptrar)? dvs på Nitro 2011? Eller chassit för gammalt för att kunna fästa några som helst babyskydd på? Det är nämligen så att jag skulle vilja använda gamla chassit om sedan köpa helt ny chassi och sittdel när det väl är dags.

    Om det går att fästa på Nitro från 2011 babyskyddet med adaptrar så undrar jag vilken adapter behöver jag? Är det bara den som har ”nummer” 86680 ? på Emmaljungas hemsida står det att man kan använda dessa på Super Nitro….inget om ”vanliga” Nitro som gör mig osäker i allt.

    Tack igen för ditt svar på förhand Elin!

    /Gumaj

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Vanliga Nitro har utgått det är därför den inte står med. Det funkar med Emmaljungas vanliga adapter som säljs nu.

     Svara
 35. Emma

  Hejsan:)

  Skulle så gärna vilja ha hjälp med en sak! Undrar om citycross chassi passar med super viking liggdel? Och om det skulle se konstigt ut?
  Chassit är från 2011:)

  Tack på förhand!:):)

  Mvh Emma

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det går bra. Jag tror inte det skulle så konstigt ut, super viking liggdelen är ungefär lika stor som city korgen.

   Svara
 36. Mirjam

  Det går f.ö. att byta sufletterna också som man vill 😉 Ozonens sufflett är ju inte så stor, men med en citykorgs eller tom edgens sufllett, får man en jättetäckande. Så om man är lite tråkig och skaffar allt i matchande färger eller inte är rädd för att mixa så kan man byta sufflett enligt väder 🙂 Men det sker ju på eget ansvar eftersom dom inte riktigt går att fästa baktill på samma sätt.

  Svara
 37. Frida

  Hej!
  Jag funderar på att köpa en begagnad Viking, men den är utan sittdel, kan jag köpa sittdel från någon annan barnvagn och i så fall vilken?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är bara Vikings och Monkey som passar till Viking. Det brukar vara ganska lätt att få tag i begagnade Viking-sittdelar och de går att köpa nya i butik.

   Svara
 38. Hanna Bergkvist

  Hej! Om jag har en liggdel Emmaljunga nitro city 2011 men inget chassi. Vilket chassi kan jag ha till den?
  Med vänlig hälsning, Hanna

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, eller det kanske går att få dit men det blir extremt trångt, vagnen blir jättestor och lång och det är inte godkänt.

   Svara
 39. Linnéa

  Hej Elin!
  Nu har jag läst igenom alla kommentarer till detta inlägg men inte hittat min fråga ställd, men nu ska vi se här om jag ändå fattat det hela rätt;
  En liggdel tillhörande double viking (14) passar till Viking chassi (15) ? 😀
  Tacksam för svar
  hälsningar Linnéa

  Svara
 40. Victoria Moberg

  Hej
  Undrar om du vet om det går att köpa sittdelsklädsel löst till en Emmaljunga super nitro? Har själva ramen.

  Mvh Victoria

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det skulle jag tro men då syr Emmaljunga upp på beställning och det blir snordyrt. Blir nog billigare att köpa en begagnad sittdel.

   Svara
 41. Mira

  Hej, jag undrar om det går lika bra att använda en edge liggdel på ett citycross chassi som en edge sittdel?

  Svara
 42. Emma

  Hej. Har en fråga! Jag har just nu en Super viking, väntar tillökning så ska snart införskaffa en dubbelviking. Kan jag sätta på tex liggdelen från dubbelvikingen på Superviking-chassit? Mvh

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det är bara vikings sittdelar och liggdelar som passar på dubbel viking. Du kan ju köpa till go double adaptrar till super viking och använda den som syskonvagn på det sättet.

   Svara
 43. my

  Hej!
  Vet att detta är ett lite äldre inlägg men du verkar ha bra koll på läget!
  Jag har en Sittdel som passar en emmaljunga super nitro. Ska sälja den och har då fått frågan om den passar en Cerox. Vad tror du? 🙂

  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Cerox har inbyggd sittdel, den sittdelen går inte att ta loss så det går inte att sätta på en annan sittdel. Om det inte är en city cerox förstås, då passar den.

   Svara
 44. Kristina

  Hej Emmaljunga c1a är det Easy fix på den. Och visst passar den då till city cross chassi då?

  Svara
 45. Malin

  Gammal tråd jag vet men den verkar fortfarande vara aktiv 🙂
  Kan Jag använda en mondial/edge liggdel från 2008 på ett super viking chassi (lufthjul)

  Svara
 46. Therese

  Hej!

  Jag har en nitro city från 2011 och undrar om man kan köpa fästen så man kan sätta på en bilbarnstol Besafe izi sleep på den? Sen undrar jag också om det går att kombinera denna vagnen med emmaljungas sidokorg?

  Svara
 47. Nathalie

  Hej. Jag har en Viking som vi köpte i våras. Nu skulle jag behöva en dubbelvagn och undrar vilka dubbelchassin som passar till min Viking så jag kan använda även mitt enkelchassi till både sitt och liggdelen.

  Svara
 48. Bella

  Hej!
  Jag har köpt en emmaljunga city cross årsmodellen säger 061103. Vet inte vilken årsmodell de ska vara :/
  Jag vill veta om jag kan byte Chassi på den och kanske sittdele?

  Svara
 49. Björn

  Hej. Jag har beställt en Emmaljunga Edge DUO.
  Kommer en adapter 84200 för Emmaljungas barnskydd passa ?
  Det känns så med din utmärkta beskrivning här ovanför!

  Svara
 50. Ericson

  Hej!
  Passar emmaljunga superviking liggdel suflett till sittdelen?tycker den som sitter på liggdelen är så mysig medan den som är på sittdelen är tunn o tråkig..ja får inte ens av liggsufletten.. annars hade j kunnat testa själv ?

  Svara
 51. Rebecka

  Vet du om det går att sätta på en vanlig sittdel (ej ergonomisk) på en emmaljunga dubbel viking 735??? Finns det ens?? :/ Sonen är van vid en britax smile och nu ska vi köpa en syskonvagn och vi har fastnat lite för el dubbelvikingen 735 men vet inte om sonen kommer gilla den.

  Svara
 52. Frida

  Hej! Det här är väl en superduktig fråga men kan man byta ut dom äldre fästena på liggdelarna till nyare fästen? Nått tips på vart man hittar delar till emmaljunga som är före 2005?
  Tack på förhand 😘

  Svara
 53. Linda

  Hej. Vad är skillnaden på super viking och viking?
  Och skulle de gå att använda nån av super viking eller viking sitt-och ligg del på en double viking 735, så man bara behöver ha ett enkel chassi och ett syskon chassi.

  Svara
 54. Jennifer

  Hej!
  Går det att använda en emmaljunga viking sittdel från år 2016 på ett emmaljunga viking chassit från 2018?
  Med vänlig hälsning,
  Jennifer

  Svara
 55. maria

  Har en jättefin sitt/liggdel använt av ett barn en säsong. Har också en lift som passar till. Allt är fint men chassit har fått körförbud efter en flygresa där SAS lastade det fel. Passar delarna till nyare chassin? Vill gärna ge bort det som fungerar till någon. Känns som redursslöseri att slänga allt. Några tips-tack!:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.