De vanligaste frågorna jag får

Jag möter en del folk som känner till mitt bloggande och det är ganska slående att det nästan alltid är precis samma frågor jag får. Jag tänkte därför att jag kan lägga upp svaret på de frågorna här, så kanske jag inte behöver svara riktigt lika ofta 😉 även om det alltid är roligt att prata barnvagnar.

Hur många vagnar har du?

Svaret på den frågan blir oftast: jag vet inte. Det varierar såklart, det varierar faktiskt så mycket att jag oftast inte bryr mig om att hålla räkningen, denna veckan har jag tex. blivit av med fyra vagnar. Räknar jag efter så missar jag ofta någon 😉 Generellt brukar det dock ligga någonstans mellan 7 och 10 vagnar skulle jag säga. Jag har haft som ambition att minska ner de vagnar som jag själv äger och som är permanenta här hemma till två, en vändbar och en sulky, men det går väldigt dåligt, just nu har jag fyra. Sedan tillkommer oftast ett gäng recensionsvagnar som stannar 1-2 månader ungefär. Just nu har jag (om jag räknat rätt då) åtta vagnar här hemma, inklusive en cykelvagn.

Vilken är den bästa barnvagnen?

Omöjligt att svara på. Det beror helt på vilka behov och vilken personlig smak man har, för en kan en vagn uppfylla alla ens behov och kriterier medan någon annan har helt andra behov och följaktligen behöver en helt annan vagn. Alla gillar olika och det finns massor av bra barnvagnar på marknaden som en kan älska medan den andra hatar den.

Vilken är din favoritvagn?

Ännu en svår fråga och jag kan faktiskt omöjligt välja ut en barnvagn som är min favorit, det beror tex på vad jag ska göra och hur gammalt barnet är. Men visst finns det några vagnar som tillhör mina favoriter, Emmaljunga Viking är definitivt en sådan och även Stokke Trailz gillade jag riktigt mycket (kompletterar varandra bra de två tror jag). När det gäller sulkys är Kronan Sulky S min favorit av de jag testat hittills.

Hur funkar det, får du alla vagnar gratis?

Nej, det får jag inte, jag får testa en hel del vagnar genom samarbeten med olika tillverkare och återförsäljare vilket är jättekul, men de flesta av dem skickar jag tillbaka när jag använt de färdigt. Nu på senare tid har det också blivit väldigt populärt att tävla ut vagnarna vilket ni nog har märkt 😉 Utöver det köper jag en del vagnar själv när jag inte har något samarbete, och försöker då köpa begagnat om det är möjligt (både för miljön och för att jag inte ska förlora så mycket ekonomiskt). Men ja, det finns även en del vagnar som jag får behålla efter testperiodens slut, vilket såklart är jätteroligt.

Du måste ha världens bästa jobb!

Ja, det är otroligt roligt att få chansen att testa så mycket vagnar utan att bli ruinerad, det är ett drömjobb som jag faktiskt även jobbar med “på riktigt” (i alla fall deltid) och tjänar pengar på. En dröm som jag jobbat hårt för och som blivit sann. Men det är ganska mycket jobb också. Att recensera en vagn är inget som går på en eftermiddag. Varje vagn kör jag kanske 15-20 timmar effektiv tid, att fota, mäta, väga och eventuellt filma vagnen tar minst en timme och att skriva recensionen tar 2-3 timmar. Sedan får jag såklart ägna mycket tid till att skicka och svara på mail, svara på kommentarer, lägga upp bilder på instagram och allt annat som ska fixas. Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte lagt många hårda timmar på bloggen och haft höga ambitioner när det gäller vad som ska finnas med i varje recension.

Hur tjänar du pengar?

Jag har annonser på bloggen, både Adsense-annonser och annonser från nätverket Tailsweep som jag tjänar pengar på. Jag tjänar inte storkovan, men några tusenlappar blir det. Alldeles för lite egentligen med tanke på allt jobb jag lägger ner men vad gör man inte för drömjobbet 😉

Hoppas några av er fick stilla er nyfikenhet i alla fall 🙂

One thought on “De vanligaste frågorna jag får

  1. Sana Nilsson

    Fint att läsa Elin. Och som egenföretagare, min man och jag har kommit på att vi kan inte ta något lön inom 5 kommande år. Jag älskar att läsa din blogg och tycker att du gör ett riktigt fint jobb med det.
    Tack!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.