Buggyboard Maxi vs Bumprider

Jag har testat både Buggy Board Maxi och Bumprider som är två universala ståbrädor som ska passa majoriteten av alla barnvagnar på marknaden. Jag tänkte nu jämföra dem för att ni lättare ska veta vilken ni ska välja.

DSC04502

De två brädorna har helt olika sätt att justeras efter olika barnvagnar. BuggyBoard har armar som man kan ändra vinkeln på upp och ner och man kan även justera bredden genom att använda en annan skruv. Bumprider är mer anpassningsbar, armarna går att vinkla och fälla isär och fälla ihop i en enda rörelse. Det går också att förlänga och förkorta armarna. Jag tycker det är lättare att ändra om Bumprider och ställa in lutning och bredd för olika barnvagnar (men har du bara en vagn så behöver du bara göra det en gång så då spelar det inte så stor roll). De flesta barnvagnar har bromsen placerad i mitten av bakaxeln. Om vagnen har det så tycker jag att Bumprider hamnar mer i vägen för bromsen eftersom den har sina armar fästa just i mitten och blir extra lång där. Buggyboards armar fäster på sidan och går iväg från mitten och lämnar mycket utrymme precis i mitten så att det är lättare att komma åt bromsen.

DSC04501DSC04512DSC04494

Fästena är väldigt lika, men de används på lite olika sätt. BuggyBoard har ett band som fästs runt ramen på vagnen, för att det ska sitta ordentligt skruvar man på själva fästet, det dras då åt och man får den då att sitta riktigt hårt. Bumprider har ett liknande band, men där finns inget som drar åt utan man får själv dra åt så tajt man kan och sedan knäppa ihop spännet. Det är alltså mycket svårare att få Bumpriders fäste att sitta hårt fast på vagnen. Hur man sedan sätter fast själva brädan i fästet är också olika, BuggyBoard har en skruv som placeras i fästet genom att bara flytta undan ett rött spänne, väldigt enkelt gjort. Bumprider har en krok som fästs i en ring, på kroken finns ett litet hack och jag tycker ofta att kroken fastnar i det hacket så det är svårt att trä igenom den. Jag tycker alltså att Buggyboard är lättare att sätta dit och ta loss från sina fästen.

DSC04503

På bilden här ovanför ser du ståbrädorna i sitt kortaste läge. Man vill gärna att ståbrädan ska vara så kort som möjligt för att man ska få så bra plats som möjligt att gå bakom. I sitt kortaste läge är BuggyBoard Maxi 45 cm och Bumprider är 50 cm. I längsta läget är Buggyboard 49 cm och Bumprider 60 cm.

BuggyBoard Bumprider
Kortaste längd: 45 cm 50 cm
Längsta längd: 49 cm 60 cm
Bredaste fästpunkt: 56 cm 46 cm
Smalaste fästpunkt: 32 cm 6 cm

Som ni ser här ovanför går Bumprider att fästa med mycket mindre mellanrum mellan fästena än vad BuggyBoard Maxi går. BuggyBoard går däremot att fästa med bredare mellanrum än Bumprider.

Buggyboard Bumprider
Ståplattans bredd: 37 cm 29 cm
Ståplattans längd: 17 cm 26 cm
Antal hjul: 2 st 2 st
Hjulstorlek: 12 cm 11 cm
Maxvikt: 20 kg 30 kg
Vikt: 1,9 kg 2 kg

Ståplattan är mycket längre på Bumpridern, jag tror att den kan vara i kortaste laget på Buggyboard om man har ett äldre barn med stora fötter, men dotter har storlek 25 på skor och hennes fötter täcker nästan upp hela längden på brädan.

Med båda brädorna ingår en rem som man kan fästa på handtaget och använda för att fälla upp ståbrädan när den inte används.

DSC04506

Den största skillnaden mellan de två brädorna enligt mig är att Buggyboard har mycket bredare mellan bakhjulen och är lite högre så den går att gå under. Du kan alltså gå med fötterna under utan att slå i brädan vilket gör att du kan ta ut stegen ordentligt och att brädan inte är i vägen. Med Bumprider är det mycket smalare mellan hjulen så man får inte in båda fötterna där och den är dessutom lägre, med den har jag antingen fått gå bakom vagnen och ta små korta steg hela tiden eller fått gå på sidan av vagnen. Därför föredrar jag BuggyBoard Maxi, det är helt enkelt mycket bekvämare att köra vagnen när man använder den.

Både BuggyBoard Maxi och Bumprider kostar 600-700 kronor.

Läs hela recensionen av BuggyBoard Maxi och Bumprider.

15 thoughts on “Buggyboard Maxi vs Bumprider

 1. Byta Bil Jocke

  Barnvagnsblogg, det är ju helt ”gaalet”, man kan ju inte ha barnvagnar som ”hobby”. Hittade hit via Magnus familjebilsblogg. Har själv 3 barn, men barnvagnstiden är förbi. Tack ändå för att denna sida finns, hjälper säkert många.

  Svara
 2. Sandra

  Hej, du har verkligen en jättebra blogg. Jag försökte hitta en mailadress till dig men jag kunde inte hitta någon. Därför försöker jag med en kommentar här.

  Jag letar efter barnvagn. Jag vill ha ett paket som fungerar från nyfödd till åtminstone 3 års ålder. Jag vill alltså slippa riskera att behöva byta barnvagn bara för att den har blivit för liten för barnet. Jag vill ha en stor varukorg och att den ska vara lätt att sköra i snö. Jag bor utanför Stockholm så snön är inte den viktigaste biten men det vore ett plus. Jag vill dock ha rörliga framhjul. Utseende är viktigt för mig och jag vill därför ha en färgglad vagn.

  Jag känner mig förlorad i barnvagnsdjungeln. Jag var inne på en Brio Smile, men vad jag förstår passar den inte bra för äldre barn pga sitt låga ryggstöd. Har du tips på någon annan vagn som passar mina önskemål bättre men som liknar Brio Smile?

  Jag är tacksam för alla svar jag kan få.

  Med vänliga hälsningar, Sandra

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag föreslår några rymliga barnvagnar som fungerar från nyfödd helt enkelt så får vi se om du gillar några av dem. Emmaljunga Super Viking, Emmaljunga Ozone, Brio Go/Go Next, Bugaboo Buffalo, Babyjogger City Versa, Orbit Baby G2 (G3 kommer snart).

   Svara
 3. Therese

  Är inne på att köpa en Brio Smile till bebis som kommer i oktober.. men är i behov att ha en ståbräda till 2,5 åringen ( för vardags körningen) till och från förskolan & promenader när hon inte orkar gå…

  vilken ståbräda fungerar bäst till Brio Smile? vad rekommenderar du?

  Tacksam för svar.

  Mvh Therese

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har inte testat någon ståbräda på Brio Smile, men generellt gillar jag Buggyboard maxi väldigt mycket, och jag vet att den passar på smile.

   Svara
 4. Carina Arvidsson

  Hej!
  Jag undrar om du vet om det går att fästa Buggy Boarden på Brio Go som Go´s egna ståbräda fästes? Alltså i den ramdelen som är under varukorgen, mellan hjulen? Då skulle den ju komma in ännu längre, men det kanske inte går?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har för mig att jag testade det men att jag inte tyckte det funkade så bra. Jag vet inte om det bara var att den inte gick att fälla upp eller om det var något mer.

   Svara
 5. Emili

  Hej!
  Jag har en emmaljunga city cross och en emmaljunga viking. Vilken ståbräda rekommenderar du som passar till båda mina vagnar?
  Tack för en mycket bra blogg.
  Mvh Emili

  Svara
 6. Malin

  Om man har en snart fyraåring med skostorlek 26, tror du buggyboard funkar eller blir den för kort för att barnet ska stå skönt på den? Låter ju väldigt kort med 17 cm bara. Eller bör man satsa på en bumprider då istället? Kör Teutonia Spirit S3.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag använde den i höstas till min dotter på 4,5 år som hade vinterskor i storlek 26, inga problem.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.