Bugaboo Bee3 – en första titt

Jag har varit på Babyproffsen och kollat in Bugaboo Bee 3 som precis kommit ut i butikerna. I mitt tidigare inlägg om Bee3 kan man läsa om skillnaderna från Bee+, största skillnaderna är en ny sufflett med förlängning, liggdel som tillbehör och en ny sits med ny sele.

DSC07485DSC07486

Den nya liggdelen till Bugaboo Bee3 (som även passar Bee+) var riktigt rymlig, jag mätte den till hela 77 cm lång och 30 cm bred på mitten. Här ryms bebisarna länge. Suffletten är i ett mjukt elastiskt tyg och har en dragkedja med förlängning längst bak. Med förlängningen framme tycker jag den täcker helt okej, en klart förbättring mot Bee+ i alla fall. Liggdelslocket har också en liten kant som står upp framtill för att skydda mot vind.

DSC07490

Sittdelen har också fått ny design med en helt ny klädsel som är utbytbar och finns i olika färger. Jag har hört klagomål på att den lätt veckar sig och sitter dåligt. Och jag håller faktiskt med, såhär såg det ut när jag fällde ner ryggstödet (som ju har ställbar höjd) en bit. (Svårt att fånga på bild men ni ser knölen längst ner på ryggstödet).

DSC07491

Selen är också helt ny, den är i fyra olika delar som alla knäpps i spännet var för sig. På så sätt kan du låta bli att använda axelbandet om du önskar och det är mycket lättare att sätta i en sittdyna eller åkpåse. Selen ser också ut att vara rymligare än den tidigare.

DSC07488DSC07489

Jag provkörde Bee3 en mycket liten sväng och det sägs ju att den ska vara stadigare och inte lika gungig som tidigare versioner av Bee. Visst kändes den lite stadigare men det är fortfarande en ganska svajig vagn, vilket nog beror på chassits konstruktion och fjädring på alla hjul.

Vill du läsa min recension av Bugaboo Bee+ så finns den här.