Babyzen Yoyo vs Bugaboo Bee

Här kommer lite bilder på nya vagnen Babyzen Yoyo och Bugaboo Bee bredvid varandra. Jag tycker dessa vagnar är väldigt lika utseendemässigt, men det finns ändå mycket som skiljer dem åt.

2012-12-30 11.37.06

2012-12-30 11.37.22

2012-12-30 11.37.31

Att Yoyo är minst ihopfälld är det inget snack om, den blir väldigt liten och väger bara 5 kg. Här ser du hur man fäller ihop den. Den som tittar noga på bilderna ser att Bee blir kortare uppfälld med handtaget helt infällt. Bee är 82 cm lång med handtaget infällt, och Yoyo är 89 cm lång. Bee är däremot bredare än Yoyo, 53 cm bred mot Yoyons 44 cm.

Yoyo blir 52x44x18 cm hopfälld och väger 5,8 kg medan Bee är 85x45x32 cm hopfälld och väger 8,5 kg. Yoyo är alltså betydligt mindre hopfälld och är smidigare att hantera och bära med sig i sitt axelband. Men förutom det ser jag nästan bara fördelar med Bee.

Bugaboo-Bee-hopfälldBabyzen-yoyo-hopfälld

Bee har vändbar sittdel, sittdelen är mycket stadigare än Yoyos och har mer upprätt sittläge och bättre liggläge. Den har också rymligare sittdel med högre rygg, även om äldre barn oftast ryms i Yoyo också.

IMG_0026b2012-12-30 11b

Bee har bättre sufflett, större varukorg och ställbart handtag. Men Bee kostar också nästan dubbelt så mycket som Yoyo. Bugbaoo Bee kostar 5900 kronor medan Babyzen Yoyo kostar 3500 kronor.

2 thoughts on “Babyzen Yoyo vs Bugaboo Bee

 1. Peka/imsel

  Hejhej!
  Vi funderar på en smidig resevagn.
  Funderar på en Yoyo, men hur funkar det för större barn att sitta i den?
  Tänkte mest på att ryggstödet är väldigt kort?
  Hittar inte hur lång den är. Bara ligglängd.
  Vore så smidigt, då vi har en 4-åring som gärna åker vagn, samt att han även behöver sova en stund på dagen, och dessutom så har vi inte bil så vagn behöver vi.
  Tar gärna emot tips på andra vagnar som kan passa oss 😉
  4-åring, ca 105cm, 18kg, och vi äger redan en Kronan sulky som vi älskar, men det vore skönt att ha en mindre(lättare) vagn att ha med sig, som blir mindre än sulkyn ihopfälld.
  Tex så man alltid kommer med bussen, när det redan är fullt med vagnar.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag tror det kan bli trångt för ert barn i Yoyo, dessutom är maxvikten 15 kg, så det har han ju redan överstigit.
   Ni kanske skulle titta på Babyjogger city mini? Den blir ungefär lika stor som kronan sulky men är mycket lättare att fälla ihop och väger också mindre. Den kan du lätt fälla ihop och bära ombord på bussen om det är fullt. Den har också en maxvikt på 22,5 kg.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.