Baby Active Elipso återkallas

Konsumentverket har i ett av sina tester upptäckt att Barnvagnen Elipso från Baby Active har allvarliga säkerhetsbrister. Det gäller risk för fallskada, klämrisk och kvävningsrisk. Barnvagnen gick dessutom sönder så att man inte kunde genomföra alla tester. Man har därför valt att återkalla barnvagnen från marknaden.

Baby-Active-Elipso

Alla som äger en sådan barnvagn ska sluta använda den, ta kontakt med Baby Active och lämna tillbaka barnvagnen. Inga barnvagnar av denna modell får heller säljas.

Mer information finns på konsumentverkets hemsida.

2 thoughts on “Baby Active Elipso återkallas

 1. svarpaatal@gmail.com

  Det är ju inte första gången den här firman som säljer baby-active vagnar är ute och valsar , det är ju samma firma som sålde den livsfarliga vagnen Snooze men då kallades företaget för Baby.expo och ägaren Peter von Segebaden ändrade namnet på firman så han kunde fortsätta skojeriet i nytt namn.

  Då fickan också säljförbud på den vagnen och han fick även figurera i Plus med att sälja livsfarliga vagnar, Varning för att köpa barnvagn hos honom .,Baby-active eller Baby-Expo i Sollentuna .

  Sen ljuger han i sina annonser att hans företag sålt barnvagnar i 23 år
  ”Fråga Era vänner och bekanta , där många säkert har köpt en vagn av oss under de 23 år vi sålt 50.000 barnvagnar och vad de anser om våra vagnar och det bemötande och den service de fått”.

  Han har varit verksam i 3 år och under alla åren fått massiv kritik för sina vagnar han sålt och enl importstatistiken har han improterat ca 700 vagnar av samre kvalitet och sålt och fått säljförbud ett flertal gånger för sina vagnar.
  Ida

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.