Babytravel City Compact

2013-12-04 13.35.49

Vid senaste besöket hos Babyproffsen Backaplan hittade jag en ny vagn, som jag aldrig sett förut. Den heter Babytravel City Compact och är en ny sulky från Babytravel. Babytravel verkar vara riktigt på hugget nu och kommer ut med flera vagnar som jag tror kan vara riktigt bra, den senaste, Buffalo har jag skrivit om här och det inlägget är också uppdaterat.

City Compact har många bra funktioner. Jag var egentligen i affären för att titta på Babyjogger City Mini och kunde inte låta bli att jämföra dem lite. Båda har fast handtag, men City Compacts handtag har en bättre vinkel och är bredare vilket jag tyckte bättre om. City Compact har också större bakhjul (jag skulle gissa att de är 24 cm i diameter) och det kan hända att även det dubbla framhjulet är större. City Compact har också uppfällbart fotstöd och swing-away-båge, något som City Mini saknar. Bredden är 53 cm, vilket är 8 cm smalare än City Mini. Nog om City Mini.

2013-12-04 13.36.16DSC03174

Babytravel City Compact har punkteringsfria hjul, de bakre är större och det främre är ett dubbelhjul som är svängbart och låsbart, framhjulet har också fjädring. Varukorgen är rymlig och handtaget har en fast höjd.

Sitsen har helt okej storlek, min 2,5-åring fick plats gott och väl, även om hennes ben stack ut lite när hon låg ner med fotstödet uppfällt. Bågen går att klicka loss på ena sidan och svänga undan, eller ta loss helt. Ryggen justeras med en rem och klämma i ryggen, tyckte det funkade riktigt smidigt. Den går från upprätt sittläge till plant liggläge. Den ska även gå att använda med lift till nyfödd (men då blir bebisen framåtvänd så det är inget jag skulle rekommendera). 2013-12-04 14b2013-12-04 14.34.38

Suffletten är stor med en förlängning med dragkedja på mitten som gör att den går riktigt långt fram. Det finns också en tittlucka i suffletten.

2013-12-04 14.35.582013-12-04 14.35.37

Jag tyckte den var riktigt lättkörd och jag kan tänka mig att den är helt okej att köra även på promenader utomhus tack vare de lite större hjulen och fjädring på framhjulet.

När det gäller mått och vikt behöver man inte heller bli besviken. Enligt info-lappen som hängde på vagnen väger den bara 6,5 kg! Jag kände på den och eftersom jag är höggravid tycker jag att det mesta väger bly, men denna kändes inte så farligt tung så det är möjligt att det stämmer. Maxvikt i vagnen är 15 kg. Den uppfällda storleken är 53 cm bred och 97 cm lång, det är alltså en riktigt smal vagn. Vagnen fälls ihop genom att trycka in knappen på handtaget, hålla upp en säkerhetsspärr på ena sidan och sedan vika ihop handtaget framåt. Den har automatiskt lås ihopfälld, ett handtag att bära den i och den kan stå själv när den är ihopfälld. Det hopfällda måttet är 80x53x38 cm.

2013-12-04 13.37.422013-12-04 14.37.56

Priset då? I denna butik låg prislappen på 2999 kronor, vilket kan tyckas dyrt för en Babytravel, men å andra sidan är mindre än City Mini kostar. Jag har sett ett pris på den på 1999 kronor i en annan butik dock.

7 thoughts on “Babytravel City Compact

 1. fojan chammas

  Hej,

  jag har försökt att hitta Babytravel City Compact på google men får inga träffar. vart finns denna vagn att köpa? Du skrev att den fanns en butik som sålde den för 1999?
  Kan du rekommendera denna som resevagn? jag har en 9 månaders och ska på charter en vecka. Är ute efter en bra sulky som helst ska vara framåtvänd.

  Det ligger mellan denna och quinny zap xtra.

  Tack på förhand// Fojan

  1. Elin Inläggsförfattare

   Babytravel är Babyproffsens märke, den finns att köpa på babyproffsen. Babyproffsen Lidköping säljer den för 1999 kr, står det på deras facebooksida. Jag har aldrig kört den så jag har väldigt svårt att rekommendera den, men jag tycker den verkar bra.

 2. Sukran

  Jag köpte denna vagnen nu i veckan och jag är verkligen jätte nöjd med den
  Den är lättkörd selen går att anpassa och den är full liggläge så den har bara fått pluss utav oss 🙂 en kompis tycke om vagnen jätte mycket så hon ska med köpa en sånn
  Dessutom kostar den 1599kr i Göteborg babyproffs där vi har köpte

 3. Frida

  Hej. Jag tänker på vintern och våran ozone tycker jag är alldeles för jobbig om det är ”lite för mycket ” snö. Är den här lätt körd i snön och i slasksnö? Hälsningar Frida

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig kört den själv så det vet jag tyvärr inte, men får jag gissa så tror jag inte att denna är någon höjdare i snö. En bra vintervagn har ganska stora (minst 10 tum) lufthjul. Vanliga EVA-hjul är inte bra i snö. Ska du ha en sulky så kanske Kronan Sulky, eller Babyjogger City Mini GT.

Kommentarer är stängda.