Varning för Basson Duo!

http://www.svt.se/plus/barnvagnen

Var försiktig när du fäller och fäller upp din Basson Duo vagn!

Läs mer om Basson Duo här.

19 thoughts on “Varning för Basson Duo!

 1. Anonym

  Man får vad man betalar för, väljer man att köpa en budgetvagn så kan man inte räkna med hög kvalitet på vagnen heller. Ska man köpa en barnvagn ska man köpa en med kvalitet, det är ändå till sina barn man ska använda den till och man vill väll ändå att sina barn ska sitta säkert och veta att om man fäller ihop den i närheten av sina barn så ska man inte behöva stå och vara rädd att dom ska förlora fingarar eller linkande..

 2. Unknown

  Till anonym: man ska ändå kunna förvänta sig att en barnvagn för 5000 håller grundkvaliten för en säker vagn. Just det där ”det är ändå sina barn man ska använda den till och deras säkerhet” är skitsnack.
  Man köper inte en billigare vagn för att man älskar sina barn mindre än nån som lägger 15000 på en vagn. Det handlar om andra saker.

 3. Unknown

  Elin: tack för varningen. Hur fungerar vagnen i övrigt tycker du? Jag är intresserad av en sådan eftersom jag vill att barnen ska åka baklänges.

 4. Anonym

  Mina tvillingar är 10 månader, och min Basson är den 3e tvillingvagnen jag har, och i mitt tycke den absolut bästa hitentills!!
  Jag har fortfarande inte riktigt förstått hur tjejen lyckades klämma sig.. Jag fäller upp och ihop min flera gånger per dag, och gör det utan problem! Jag kan lyfta ur den ur bilen med en hand, och sen ”skaka ut” den med enhandsgreppet.. Att fälla ihop kräver två händer så även där känns klämrisken som ett minimum..

  Vagnen är inte mindre stabil än liknande dyrare vagnar, barnen sitter toppen. Det enda är att jag satt i nya selar, de som sitter i gör att de sitter tätt tryckta mot ryggstödet, vilket mina inte gillar, de vill ha lite mer rörelsefrihet trots att de sitter fast. Det är jätteenkelt att byta färdriktning på dem. och extra bonus är att sufletten går att dra ner långt, vilket gör att de inte får solen i ögonen!

  Anna

 5. Anna

  Ville bara upplysa om att Plus, SVT1 kommer sända ett inslag om denna vagn i höst. Konsumentverket har riktat skarp kritik mot vagnen och dess ihopfällning.

  Mvh/ Tjejen i filmen 😉

 6. Anonym

  Jag har också en basson Duo och jag har väldigt svårt att förstå hur man kan klämma sig?

  Sen vill jag svara anonym 4 juli, hade inget med priset att göra när vi valde vagn, denna uppfyller alla de önskemål som vi hade! Finns inte många tvillingvagnar där man kan vända sittdelarna oberoende av varandra!! Och självklart tänker man på barnen, därför vi ville ha en vagn där man inte behöver vända sin minsta framåt så fort man byter till sittdel!

 7. Anonym

  Har också en Basson duo till mina tvillingar som är elva månader! Vi valde också vagnen för att den har de funktioner vi ville ha som många vagnar inte har! Är väldigt nöjda med den! Skulle inte välja någon annan, och kan säga att det är svårt att hitta en sulky då de inte är lättare att fälla ihop, eller väger mycket mindre.
  Lider med den/dig som klämde sig/dig! Väldigt otäckt!
  Men tycker också att det är synd att vagnen ska få så dåligt ryckte, den är oerhört bra och prisvärd! Tror tyvärr att man kan klämma sig på de flesta vagnar, själv gjorde jag det flera gånger på vår gamla vagn, när man satte på liggdelarna, har haft rejält ont och blåa fingrar! Menar dock inte att det är något man ska förvänta sig!!!!
  Och ja jag såg de hemska bilderna på plus, dock var det inte från Bassonen!
  Självklart vill jag välja det bästa för mig och mina barn men att lägga 16 000 kr på en vagn som uppfyller samma krav som Basson duo som vi köpte för 4000 kr.

 8. Anonym

  Här är en till som är jättenöjd med vagnen. Vi har fällt ihop och upp den ett otal gånger och tanken har inte ens slagit mig att sätta fingrarna där tjejen klämde sig.
  Jag rekommenderar den varmt! Den är smidig, lätt och med lång liggdel så bebisen inte behöver byta till sittdel alltför tidigt. Det mest negativa jag kommer på är att sittdelen känns en aning kort, men det är inget som dottern själv har klagat på.

  Linda

 9. Ida

  Till er som har en basson duo. Är det samma vagn som i andra länder heter stroll air my duo?? sett demonstration på youtube och jag är helt såld på denna vagn. Verkar super bra å klämrisk finns på alla vagnar.

 10. Johan 6 Emma

  Vad är det för pucko som HÅLLER HANDEN i mekanismen? Vi har en Basson Duo och tvillingar. Vi är verkligen SUPERNÖJDA – köpte den i Stockholm, Syskonhuset. Att säga ”Varning för…” känns väldigt starkt, eftersom det verkar vara ett handhavandefel av användaren? Eller?
  Håller du handen i mellan ugnsluckan eller i dörren så klämmer du dig också… Trams! Vagnen har fyllt våra behov och mer därtill.

 11. Daniel Larsson

  Är också supernöjd med den vagnen och kan inte för min värld fatta hur människan i fråga lyckades.
  Är man klantig/dum så får man faktiskt skylla sig själv.

 12. Helena

  Nu ser jag att tråden inte är purfärsk men det lustiga med denna vagn är att den i USA är hyllad och är DÄR en kvalitets vagn och enl Holly Schults från Babygizmo.com är den en ”lyxvagn”. Den heter där Stroll air my Duo, det är inte samma märke men vagnarna är i stort sett identiska. I Sverige anses vagnen vara en budgetvagn och det är ett märke som inte florerat i stora reklamkampanjer etc. Det svar jag fått angående vagnen och dess pris är att den direktimporteras av tillverkaren utan mellanhänder och att den inte visas upp i ”flaschiga” reklamkampanjer, därav det lägre (eller ska jag säga mer humana priset) priset. Det lustiga är alltså hur olika man ser på en och samma vagn som bara har olika märken. Värt att tänka på innan man dömer en produkt.

  Ha en bra dag!
  // En barnvagnsnörd och snart ägare till en Basson Duo. (Har ägt åtskilliga syskonvagnar men efter lite forskande om denna vagn bestämde jag mig för att pröva).

 13. Marie

  Googlade på vagnen och detta var första sidan som kom upp…
  Anledningen är att jag ska sälja min basson duo, som jag älskat och har svårt att göra mig av med. När jag köpte vagnen var jag medveten om att någon klämt sig illa, både läste och såg inslaget på plus. Men denna vagn hade individuella sittdelar som kunde vändas som man ville, vilket jag ville ha, men inte ville jag betala hur mycket som helst. Jag håller med som andra skrivit, att man kan klämma sig på alla vagnar, om man inte är försiktig. Alltid haft i bakhuvudet att vara extra försiktig när vagnen ska fällas ihop. Men det har aldrig hänt något och jag tycker det är lite extremt att en vagn får så dåligt rykte av en händelse!
  Den är så bra att ha till sina barn och enkel och smidig. Hoppas någon vågar köpa denna vagn, trots att den får dåliga omdömen. Den har varit mitt bästa köp!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Vad roligt att du (och många andra verkar det som) är nöjd med din vagn. Det enda jag har skrivit är att man ska vara försiktig när man fäller ihop den och hänvisat till plus artikel. Jag tror att det kan vara en sak som många vill veta innan de köper en ny barnvagn. Sedan gör min såklart sitt eget val i hur mycket tyngd man lägger i det. Denna vagn finns även med i min sammanställning av vagnar med individuellt vändbara sittdelar https://www.barnvagnsblogg.com/syskonvagnar-med-individuellt-vandbara-sittdelar/ och där har jag skrivit såhär: ”Om man vill köpa en Basson Duo kan det vara bra att veta att det har hänt en klämolycka med denna vagnen. Jag tror att om man tänker på var man sätter händerna när man lyfter den och fäller upp den så är risken för olyckor minimal.”

Kommentarer är stängda.