Skip Hop Pronto skötväska – recension

Jag har testat Skip Hop Pronto i samarbete med Jollyroom. Skip Hop är kända för sina praktiska skötväskor, och Pronto är den minsta och smidigaste modellen för det allra nödvändigaste. Jag tycker den är perfekt som väska att ha med sig när endast ett extra blöjbyte behövs. Min son är nu drygt två år och oftast behöver vi inte ha med mer än ett extra blöjbyte till honom om vi inte ska vara borta en heldag. Jag kan också tänka mig att den fungerar väldigt bra som väska för ett blöjbyte att lägga i en större väska, tex för att förvandla en vanlig väska till en skötväska.

Skip Hop Pronto består av en liten kompakt väska med många olika fack, som kan vecklas ut och då har en inbyggd skötbädd och plats för det som behövs för ett blöjbyte. Ihopvikt är väskan 30x20x4 cm. Det finns en rem som knäpps ihop med ett spänne så att det blir en ögla, den kan du använda som handledsrem för att bära väskan eller knäppa fast väskan i tex. vagnen eller en annan större väska. Det finns också ett handtag längst upp på väskan som gör att den är lätt att bära. Hela väskan viks ihop och spänns sedan ihop med ett spänne längst ner. Det går också att ställa in längden på den remmen så att det lätt går att anpassa den att bli lagom spänd oavsett som väskan är välfylld eller nästan tom.

DSC05267

På locket till väskan finns också en ficka som stängs med dragkedja.

DSC05268

När du öppnar upp väskan har du två olika fack på insidan, ett nätfack som stängs igen med kardborre och i mitten finns ett fack som stängs med en dragkedja.

DSC05269

Skötbädden är 55×55 cm och i ett material som är lätt att torka av, väldigt lik vaxduk i materialet. Dessutom kommer det i en lämplig beige färg. Skötdynan är också helt avtagbar genom att öppna upp en dragkedja, användbart om det tex. är trångt om plats.

DSC05271

Att skötdynan har en längd på 55 cm kan låta något kort men låter du väskan sitta kvar upptill kan du med fördel placera barnets huvud på den nedersta fickan, det blir som en huvudkudde. Hela väskan blir utvikt 92 cm lång och jag tyckte den var riktigt rymlig till min son på 90 cm.

DSC05272

När skötbädden viks ihop kan du både fästa ihop sidovingarna med en kardborre och fästa upp hela skötbädden med hjälp av en kardborre på nedre facket. På så sätt vecklas skötbädden aldrig ut oavsiktligt, riktigt smart.

DSC05270

Med väskan ingår även ett rött våtservettsfodral, det har jag inte använt alls då jag tyckte det tog för mycket plats, jag har istället använt ett våtservettspaket i travel-pack storlek, riktigt smidigt. I det övre nätfacket har jag haft våtservetterna och en extra engångsblöja.

DSC05273

DSC05264

I mittenfacken med dragkedjestängning ryms antingen 5-6 stycken engångsblöjor av storlek 5 eller en stoppad pocketblöja (tygblöja) och en PUL-påse att förvara använd blöja i. Vid ett tillfälle har vi också haft en ihoprullad silikonhaklapp i väskan tillsammans med en pocketblöja, det blev trångt med det gick absolut.

DSC05265DSC05266

Det här är som sagt en perfekt storlek för när endast ett blöjbyte behövs, när barnet börjar bli lite större eller när en inte ska vara borta så länge. Använder du engångsblöjor och har ett mindre barn med mindre kläder ryms säkert också en omgång extrakläder utan problem. Du kan placera två-tre engångsblöjor och våtservetter i nätfacket och extrakläderna i mittenfacket.

Jag har varit väldigt nöjd med Skip Hop Pronto och kommer säkerligen att fortsätta använda den som ett alternativ till vår stora skötväska, när endast ett blöjbyte behövs. Väskan känns väldigt genomtänkt då Skip Hop tänkt på de små detaljerna som förenklar användningen. Oftast har jag helt enkelt haft den liggandes i varukorgen på vagnen när vi varit ute, men jag har också burit med mig den som den är vid flera tillfällen, båda sätten fungerar bra då den varken är stor eller tung.

Lillen som är 2 år gillar den också, han kallar den “min väska” och vill gärna bära den själv.

2016-03-27 09b

Skip Hop Pronto finns i ett stort urval av färger, faktiskt hela 12 stycken på distributörens hemsida. Den version jag testat heter Connected Dots, svart med ljusa prickar. Skötväskan kostar ca 380 kronor.

5 thoughts on “Skip Hop Pronto skötväska – recension

 1. N

  Hej! Min fråga gäller Britax smile 2. Har fastnat för den vagnen, mest pga den fantastiska sufletten, men oroar mig över att den är så kort i ryggen! Dottern är 10 månader, 75 cm och 10 kg… vill ju köpa en vagn som är användbar till typ 3,5 år eller maxvikt… läste att huvudet putar ut vid liggläge vid 82 cm, hur blir det i viloläget?

  Finns det någon annan vagn som har en lika superb suflett eller vilken kommer närmast? Inte för dyr heller! Tycker du smilen är en smidig och mindre vagn? Vill ha en smidig vagn som även klarar en lång, rask promenad! Tack på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Viloläget är väldigt upprätt på Smile så det blir nog inte bra att sova så. Easywalker Mosey har riktigt bra sufflett och även Emmaljunga Viking. Bt Jogger också, men den är bara framåtvänd.

   1. N

    Hej och tack för svaret! Pratade med en försäljare av emmaljunga viking tidigare och hon sa att det är rätt dålig suflett på vikingen, att den liksom är ”stum” och sitter där den sitter sa hon, att den inte är bra när barnet ligger ned helt..?

 2. Sana

  Jag hade den väska när min som född och tyckte att den funkade väldigt bra. Jag kunde ta med 3 blöjor, blöj kräm, halva paket vårtservetter, näsdukar, etc. Jag kompletterade med en brio organizer för flaska, välling, plånbok, etc.

  Största plus med denna skötväska var att jag behövde inte ta med sonens välling och flaskor in i offentliga toaletter. Jag hade en fin väska från Elodi Details men den sällan fälldes med förutom övernattningar och resor.

Kommentarer är stängda.