Recension av Britax B-Motion 4 Plus

DSC04770

Märke: Britax
Modell: B-Motion 4 Plus
Årsmodell: 2016
Färg: Lagoon Green

Jag har testat Britax B-Motion 4 Plus i ett samarbete med Britax. B-Motion 4 Plus är en uppdatering av B-Motion som jag tidigare testat. Bland annat har B-Motion 4 Plus fått ställbart fotstöd, längre och utbytbar sufflett i olika färger, högre maxvikt och rymligare sittdel. Jag har kört Britax B-Motion 4 Plus i en och en halv månad och använt den till min son som är 2 år. Jag har gått promenader med vagnen, handlat med den, gått i skogen, åkt kollektivt och lastat den i bilen.

Sittdel

DSC04771DSC04774DSC04775DSC04772DSC04795DSC04789DSC04794DSC047962015-12-19 08b

Britax B-Motion 4 Plus har en fast framåtvänd sittdel som har steglöst ställbar rygg ner till helt plant liggläge. Ruggen justeras med hjälp av remmar och ett spänne å baksidan av ryggen. För att fälla upp ryggen drar du isär de båda remmarna så åker spännet upp automatiskt. Vill du ha extra upprätt sittläge kan du putta fram ryggplattan så att allt tyg hamnar bakom plattan. Jag tycker det är enkelt att justera ryggens läge.

Bågen har en liten knapp under fästet som gör att den kan öppnas upp och vridas åt sidan när barnet ska kliva i och ur, det går dock bara att lyfta den rakt upp i en bestämd bana och det kräver lite plats. Det går också att ta loss bågen helt genom att trycka in en stor grå knapp vid sidan av sittdelen. Jag gillar att vagnen har båge och mitt barn gillar att hålla sig i den, jag kan dock uppleva det som att bågen sitter väldigt långt ut från barnet, den hade kunnat vara närmare barnet.

Britax B-Motion 4 Plus sittdel är otroligt rymlig. Det här är absolut en av de allra rymligaste vagnar jag någonsin haft. Min dotter som är 107 cm sitter riktigt bekvämt i vagnen och det är inte trångt någonstans för henne. Hon skulle säkert kunna sova riktigt bekvämt i vagnen också, även om hon skulle få böja lite på benen. Maxvikten ligger på hela 20 kg så även där har hon lite marginal innan hon växer ur den (hon är snart 5 år och väger knappt 19 kg). Även min son som är den som använt vagnen sitter bra i den. Han är 2 år, 89 cm lång och väger 12,5 kg och han börjar växa ur vissa vagnar nu, i den här vagnen har han dock massor av plats kvar, han når faktiskt inte ens ner till fotstödets kant när det är nerfällt. Sova raklång kan han också göra utan några problem, även med åkpåse, vinterjacka och mössa. Det helt plana liggläget är på 105 cm, en decimeter längre än på gamla B-Motion. Att suffletten går långt fram och att fotstödet är uppfällbart gör detta till en riktigt bra sovvagn.

Sele

DSC04790DSC04791DSC04792DSC04793

Britax B-Motion 4 Plus har en fempunktssele med ställbar höjd i tre olika lägen. Alla remmar har ställbar längd och det är lätt att anpassa selen. Axelbanden kan lätt kopplas loss från selen om en inte vill använda dem, men de sitter alltid kvar på midjebanden och trillar inte av av sig själv. Midjebandet kan bara knäppas i åt rätt håll i spännet, det fungerar inte om remmen har vridit sig ett halvt varv så det har hänt några gånger att jag blivit irriterad när det inte går att knäppa selen när jag försöker spänna fast en vild son som inte vill åka vagn. Selen är annars lätt både att knäppa och knäppa upp. Eftersom den enkelt går att ta isär i fem delar är det lätt att trä i en åkpåse eller sittdyna i sittdelen. I kanten av sittdelen finns även D-krokar för att tex. sätta fast en sittdyna. Längst upp på ryggstödet finns även öglor där åkpåsar med knappar går att fästa, Britax egna åkpåsar har knappar längst upp.

Sufflett

DSC04784DSC04785DSC04786DSC04787DSC04788DSC04780DSC04783

Suffletten på Britax B-Motion 4 Plus är ställbar i flera olika lägen och kan dras fram riktigt långt så att den täcker bra. Uppepå suffletten finns en vädringslucka med kardborrestängning, som även är bra placerad för att använda som tittlucka. När ryggstödet är nerfällt i liggläge går det att med hjälp av en dragkedja ta loss hela bakstycket av suffletten så att ett nät kommer fram, det ger riktigt bra vädring när barnet ska sova när det är varmt ute. Suffletten kommer i massor av olika färgglada färger och kan också köpas löst så att en kan variera färg på suffletten.

Fotstöd

DSC04778DSC04776

Britax B-Motion 4 Plus har ställbart fotstöd i två olika lägen, en nyhet för Plus-versionen. För att fälla upp det är det bara att dra upp och för att fälla ner det trycker du in de grå knapparna på sidan av fotstödsleden. Fotstödet är i tyg men längst ner på kanten av fotstödet är det ett mer vattenavvisande tyg.

Liggdel & Babyskydd

Till vagnen ingår adaptrar som passar till alla Britax babyskydd. Det går även att köpa en liggdel till vagnen för att använda den från födseln.

Handtag

DSC04797DSC04798DSC04801

Britax B-Motion 4 Plus har ställbart knäledshandtag som kan justeras mellan 87-114 cm. Handtaget har en ganska hög position och jag som är 167 cm lång vill helst ha handtaget ett snäpp ner från horisontellt för att det ska vara rätt höjd, men jag tycker det funkar. Handtaget är lite böjt åt sidorna vilket gör att armarna vinklas lite utåt. I mitten av handtaget finns en plastbit som är till för att skydda handtaget när vagnen fälls ihop, smart! Handtaget är annars klätt med skum.

Varukorg

DSC04803DSC04804DSC04779

Varukorgen är en stor förbättring på Britax B-Motion 4 Plus jämfört med B-Motion. Den har blivit både längre och bredare och fyller ut utrymmet under vagnen på ett mycket bättre sätt. Det här är absolut en rymlig varukorg som rymmer att packa en hel del mat i eller en stor skötväska med fler grejer på sidan om. Varukorgen har ett mått på 45×32 cm och en maxvikt på 5 kg. På baksidan av suffletten finns också en ficka med dragkedjestängning där småsaker kan förvaras.

Broms

DSC04808DSC04809

Britax B-Motion 4 Plus har en broms i form av en pedal bakom det ena bakhjulet som lätt trycks ner för att bromsa och lyfts upp för att lossa bromsen. Det är väldigt lätt att göra och funkar bra.

Hjul

DSC04805DSC04806DSC04807

Britax B-Motion 4 Plus har skumfyllda gummihjul. Hjulen är i samma tåliga material som lufthjul men istället för luft är de fyllda med ett skum som gör att de inte får punktering och inte behöver pumpas. Skummet i B-Motions hjul är ganska hårt och jag upplever dem som hårdare än lufthjul. Bakhjulen är 25 cm i diameter (10 tum) och framhjulen är 18 centimeter i diameter (7 tum). Framhjulen kan också låsas genom att trycka ner brickan ovanför framhjulet.

Fjädring

DSC04810

Britax B-Motion 4 Plus har fjädring både i chassit och i framhjulen, fjädringen är inte jättemjuk utan lite hårdare och vagnen har inte direkt något gung. Dock gör dämpningen att den inte hoppar särskilt mycket även om den körs där det är riktigt ojämnt.

Hopfällning

Britax B-Motion 4 Plus har enhandsfällning och fälls ihop genom att först trycka in en knapp på sidan av chassit (som sedan stannar intryckt).

DSC04811DSC04812

Sedan tar du tag i den svarta remmen i sitsen och lyfter i den, då fälls vagnen ihop.

DSC04813

Vagnen har en spärr som går i automatiskt och håller den ihopfälld och den kan också stå själv när den är ihopfälld om handtaget fälls ut.

DSC04816DSC04817

Britax B-Motion 4 Plus är 91x56x36 cm ihopfälld med bågen på.

DSC04814

Det är väldigt lätt att ta av bågen och då blir vagnen endast 72x56x36 cm ihopfälld. Tar du av hjulen blir den ännu mer kompakt, endast 68x44x23 cm.

DSC04815

Körkänsla & Hanterbarhet

Britax B-Motion 4 Plus är en rejäl och riktigt stadig vagn. Den är inte heller så låg som många sulkys kan vara utan är ganska hög i sittdelen. Den har också rejäla hjul med dämpning och klarar de allra flesta underlag. Vagnen rullar väldigt lätt även med ett tungt barn i men den är lite trögare att svänga, det är inte en av de allra mest lättkörda vagnarna. Jag smorde in hjulaxlarna på framhjulen vilket gjorde den mer lättsvängd och den fungerar nu att köra med en hand om det är plant. Om det lutar mycket åt sidan har den en tendens att dra iväg och jag behöver styra upp den. Hävkraften är medelbra, den är varken jättelätt eller jättetung att häva upp för kanter. Jag upplever dock vagnen som lite framtung, särskilt om barnet lutar sig framåt, då kan det hända att den behöver hävas även för att komma upp för väldigt små kanter.

2015-12-30 11.27.30

Britax B-Motion 4 Plus är en smal vagn, bara 56 cm bred vilket gör att den går bra att köra i trånga utrymmen, som tex. i affärer. Den har svängbara framhjul som gör att den är smidig att svänga runt i små utrymmen och även om den inte är jättekort eller jättekompakt så är det inte för stor att gå på stan med.

Jag har kört B-Motion 4 Plus på många olika underlag. Grusväg, gräsmattor, till och med ängar och grövre stigar som typ traktorspår klarar vagnen utan problem, särskilt om framhjulen är låsta, den har tåliga hjul, är riktigt stadig och har dämpning. Däremot när det blir riktigt stora hinder, som stora stenar eller rötter som sticker upp så har vagnen lite för små framhjul och det tar stopp ganska fort.

2016-02-08 16.15.03

Min enda erfarenhet av Britax B-Motion 4 Plus i snö är riktigt djup och tung nysnö, det var ingen hit, det var riktigt svårt att ta sig fram. Eftersom framhjulen är ganska små är det här ingen optimal vagn för djup snö, men plogad snö eller några centimeters nysnö tror jag att den klarar utan problem.

2016-01-19 09.07.52

Jag har åkt både buss och tåg med Britax B-Motion 4 Plus och det funkar helt okej, men jag hade önskat att den blev lite kortare så att vagnen inte stack ut så mycket i bussgången, med handtaget infällt är den ändå 96 cm lång. Det är dock en stor fördel att den är så smal och att den har gummihjul så att den står stadigt.

2016-02-08 10.16.13

Britax B-Motion 4 Plus har enhandsfällning, men eftersom vagnen ändå är ganska tung är min bedömning att det ändå krävs två händer för att lasta in den i bilen. Tar du av bågen blir den riktigt kompakt och det automatiska låset gör den ganska lätt att hantera. Det här är absolut en bra bilvagn. I vår SAAB 9-5 kombi tar den inte alls mycket plats om bågen klickas loss.

Med båge:

DSC04973

Utan båge:

DSC04974

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med båge: 91x56x36 cm
Utan båge: 72x56x36 cm
Chassit utan hjul: 68x44x23 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 96 cm
Längd med handtaget utfällt: 101 cm
Bredd: 56 cm
Hjulbas (Svängradie): 64 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 65 cm
Ryggstöd: 50 cm
Sitsens djup: 24 cm
Sitsens bredd: 29 cm
Fotstöd: 30 cm
Ligglängd: 105 cm
Höjd till sittytan: 50 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 12,2 kg

Maxvikt: 20 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

Till Britax B-Motion 4 Plus ingår adaptrar för Britax babyskydd. Suffletten finns nio olika färger och köps till separat, men suffletten ingår också ett överdrag till bågen i samma färg.

Att köpa som tillbehör finns även regnskydd, terränghjul/vinterhjul, resväska, lekbord, mjuklift och liggdel.

 

Sammanfattning & Betyg

Britax B-Motion 4 Plus är en rejäl och stabil vagn som fungerar på de allra flesta underlag. Britax B-Motion 4 Plus finns i svart bas med suffletter i nio olika färger. Den säljs bara hos Britax fysiska återförsäljare och kostar ca 3900 kronor komplett. Vill du köpa till fler suffletter kostar de 700 kronor.

De största fördelarna med B-Motion 4 Plus tycker jag är den rymliga sittdelen och höga maxvikten som gör att vagnen kan användas länge, det helt plana liggläget med uppfällbart fotstöd och den täckande suffletten som gör det till en bra sovvagn och att den är lätt att fälla ihop och blir kompakt ihopfälld och därför passar bra om du vill ha en vagn som är smidig i bilen. Dessutom har den bra varukorg och tåliga hjul.

Den största nackdelen med B-Motion 4 Plus är enligt mig körkänslan som inte ger det där extra som jag gärna vill ha, jag gillar riktigt, riktigt lättstyrda vagnar och B-Motion är inte en av dem. Den är dock inte svår eller jobbig att köra och jag har kört betydligt mer trögsvängda vagnar i mina dagar, så för någon som inte lägger lika stor vikt vid lättsvängdheten som jag gör så kan det här absolut vara en toppenvagn. I övrigt ser jag inga stora nackdelar, den är lite för lång för att vara helt smidig i kollektivtrafiken och gunget hade kunnat vara bättre, men det är inga stora grejer.

Jag har valt att ge Britax B-Motion 4 Plus fyra av fem i betyg. En bra vagn som har det mesta och lite till och funktionsmässigt är det ingenting jag saknar hos den.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

53 reaktion på “Recension av Britax B-Motion 4 Plus

  1. Bella

    Hej
    Läste dina inlägg och undra om du jämför den med förre britax b-motion
    Vad skulle du säger vilken är bättre?
    Barnen är 2 år och jag vill helst har vagnen som en smidig stadsvagn och grusväg körning

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Gamla är mindre och kompaktare och har bättre gung. Men den nya har bättre sufflett, större sittdel, högre maxvikt och uppfällbart fotstöd, även större varukorg. Så det beror på vad man tycker är viktigast helt enkelt. Ett tips är att ta upp både recensionerna bredvid varande på skärmen så kan du enkelt jämföra mått osv.

      Svara
  2. Kristian

    Köpte en B-motion 4 plus i januari. Direkt uppstod ett problem för oss med fotstödet som gav efter när vår dotter låg i vagnen och underlaget blev ojämnt. Vi kontaktade återförsäljaren som lyfte upp detta till Britax Europa. Enligt återförsäljaren kunde konstruktionen vara menad att ge efter för tryck för att inte gå sönder. Hen skulle höra av sig om det var fabrikationsfel. Har ej hört något, så troligtvis var det menat att fungera så. Dock händer det ungefär var hundrade meter över kullersten och trottoarkanter. Är detta något som du, eller annan läsare, märkt av?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det har jag faktiskt aldrig upplevt, att det har trillat ner. Jag har inte direkt kört i terräng med fotstödet uppfällt heller men tycker ändå jag borde märkt det om det var så ofta som du beskriver. Det kan säkert vara så att det ska hoppa ner vid belastning för att inte gå sönder men det låter ju som att ditt hoppar ner lite väl lätt.

      Svara
    2. M.L

      Hej,

      Jag har exakt samma problem men inte ens på kullersten utan på asfalterad sandad cykelväg. Tar mig ca 75 m utan att behöva fälla upp fotstödet igen. Det gör att vagnen bara står och vi använder gamla vagnen. Har klagat och fått samma svar som du, men oxå att Britax diskuterar mellan sig och fabriken där fabriken inte tycker som gjort något fel. Märkligt att den marknadsförs från nyfödd med mjuklift som tillbehör. Vore rent livsfarligt med det fotstödet!

      Svara
      1. Elin Inläggsförfattare

        Men usch vad tråkigt, låter ju som att det är något som blivit lite tokigt där. Hoppas de får fabriken att förstå problemet så att det kan åtgärdas 🙂

        Svara
  3. Jon

    Hur tycker du den är jämfört med babyjogger city mini GT? Skall ha den dels som resevagn på charter och dels som bilvagn. Sonen kommer vara 9 månader när vi börjar använda den och det jag såg som fördel med britax skulle vara det fällbara fotstödet.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ställbart fotstöd är definitivt en fördel på britaxen, jag ser även fyra hjul som en fördel. I övrigt är de ganska lika, GT:n är nog lite lättare så av den orsaken kanske lite smidigare att resa med. Skulle nog valt Britaxen.

      Svara
  4. Bella

    Tack för svar
    Vi har nu köpt britax b motion 4 plus i helt svart och valde mellan de och baby jogger city mini GT
    Och vi kände mycket mer positiv med britax
    Tack för hjälpen

    Svara
  5. Charlotte

    Hej. Oj jag känner mig helt vilse i barnvagnsdjungeln här.. Skulle verkligen behöva lite guidning. Jag letar efter en sittvagn där man även kan vända sittdelen mot sig. Det jag helst önskar av vagnen är att den inte ska vara för tung (vi har två trappor som vi måste bära uppför varje dag), den ska va liten ihopfälld (bor i en liten lägenhet) och helst prisvärd. Gärna ombonad. Vi kommer köra mest i stan men även en del på grusvägar. Vårt barn har precis fyllt 1 år, väger 10 kg vi vill helst att vagnen ska klara 17 kg, men 15 skulle kanske funka också. Vilket är ditt allra bästa tips? Tack snälla!

    Svara
  6. Mia

    Hej. Är på jakt efter en ny sulky och har kikat lite på Britax B-motion. Vilken skulle du rekommendera mella Britax och Moewo? Eller rekommenderar du någon annan liknade modell? 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Britax absolut, det är stor kvalitetsskillnad plus att du får ställbart fotstöd, högre maxvikt, rymligare sittdel, bättre sufflett osv. Men det avspeglas också i priset, har man tajt budget kan Moweo ändå vara ett alternativ. Min stora favorit är fortfarande BT Jogger Terrin.

      Svara
  7. Marie

    Tack för en toppenrecension! Alltid lika roligt att läsa dina recensioner ?
    Jag undrar vilket regnskydd som passar till Britax-b motion 4 plus förutom Britax egna? Jag har provat med Tullsas men det blev för tight ? Det är ju en ganska stor vagn…

    Tack på förhand!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag hade Vinter & Blooms regnskydd till den, det var tajt och det gick inte att ha suffletten i mest utfällda läget, men det gick.

      Svara
  8. Bella

    Britax b motion plus
    Sittdyna vilken är bäst till denna vagn ?
    Vilken Åkpåse skulle du rekommendera som
    Är längre en the brand den är 90cm
    Men känna barnet växa ur den

    Svara
  9. Lotta

    Hej, tänkte höra om du har något tips till oss. Vi tänker överge vår dubbelvagn då vår 2,5 åring sällan åker i sittdelen längre. Vi vill gärna ha en smidig sittvan med bra möjligheter till ståbräda. Vårt andra barn är drygt 1 år. Vi behöver en vagn som tål o höre maxvikt (2,5 väger 16 kg) och hyfsad stor sits. Vi gillar egentligen lättsvängda vagnar som funkar i lite mera terräng ( terräng viktigare än lättsvängda). Är britax 4- motion något för oss eller vad skulle du rekommendera?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tänkte på BT Jogger Terrain som är mer lättsvängd, bättre i terräng och har mer plats innanför handtaget än B-Motion. Sulkys med ståbräda är en svår kombination eftersom handtagen ofta är så korta, så det är nog den jag kan komma på som jag tror skulle funka bäst.

      Svara
  10. Sandra

    Hej! Kan du tipsa om en vagn som liknar denna men som har vändbar sittdel. Den här passar oss perfekt och uppfyller alla krav förutom att sittdelen inte är vändbar. Sambon är 2m och vår dotter brås på honom så hon är lång hon med. Vill verkligen ha en vagn som denna. Mvh Sandra

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Exakt som denna fast med vändbar sittdel finns nog inte. Vilka egenskaper är det särskilt som du tycker är bra?

      Svara
  11. Johanna

    Hej, jättebra och utförlig recension! Funderar på denna eller en B-motion 4 till mina barn på 1 och 2,5 år. Vi har just nu en bugaboo cameleon som jag är så trött på då den är så jobbig att fälla ihop, har dålig hävkraft, helt oanvändbar varukorg med mer.
    Men undrar om det går att ha ståbräda till Britaxen? Vet du om man kan köpa och använda de nya suffletterna till den gamla B-motion 4?
    Tack på förhand
    MVH Johanna

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Suffletten passar även till gamla b-motion. Ja, det går att ha ståbräda på den, universala som buggyboard och bumprider går säkerligen att fästa. Jag har dock inte testat hur bra det fungerar i praktiken. Det kan bli trångt vid handtaget men jag tror det skulle kunna funka också.

      Svara
  12. Lena

    Hej
    Vilken vagn skulle du föredra som bil/resevagn. Britax b-motion plus eller baby jogger mini 4W?
    Sonen är 14månader.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har aldrig haft BJ city mini 4w, så det är svårt att svara på. Jag gillade inte alls handtaget på den när jag har provkört den, men jag tror att den är lättare så det är ju en fördel.

      Svara
      1. Bella

        Hej!
        Har du flugit med barnvagn? Tänkte köpa britax b motion och undrar hur den är att flyga med. Måste väl checka in den va?
        Med vänlig hälsning,
        Bella

        Svara
  13. Marie Benström

    Hej!
    Vårat barn fyller 3år i sommar väger 15kg och är närmare 1 meter. Just nu har vi brio smile och en Brio happy dem vagnarna är ju så gott som urvuxna därför har vi funderingar att köpa en ny eller bättre begagnad vagn. Vi har just varit och provat britax motion plus och den verkar väldigt bra och smidig. Men har även funderingar på att köpa en babytravel Amsterdam 12/13. Funderar vad det är för skillnader och vilken du rekommenderar?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är svårt att säga då jag aldrig haft en Amsterdam. Den är betydligt bredare i alla fall och den har riktiga lufthjul, inte punkteringsfria som B-Motion 4 Plus. Sedan är nog B-Motion lite mindre ihopfälld, plattare i alla fall.

      Svara
  14. Sofie H

    Hej,

    Kul blogg att fastna på en stund :-). Tänkte höra vad du rekommenderar och har för tankar då jag har kört fast nu…

    Vi har idag en Britax Go Next och använder sittdelen. Jag upplever att den är för stor och klumpig att packa in och ut i bilen varje gång jag ska i väg på ärende. Tycker också att den tar för stor plats i bagaget.

    Vi har 3 resor inplanerade under året och vill därför byta till en smidigare vagn och tänker att vagnen ska fylla båda mina behov.

    Så vad jag är ute efter är en vagn som är:
    – liten då den är ihopfälld
    – inte så tung
    – punkteringsfria hjul
    – jag vill kunna fälla den till fullt liggläge
    – Ska fungera som både resevagn men även för långpromenader då denna vagn helst ska ersätta vår Britax Go next

    Ungefär så! 🙂

    Inledningsvis var jag helt inne på Britax B-Motion 4 Plus Cosmos då jag uppskattar att fotstödet är höj- och tänkbart men när jag läste mer på din sida så insåg jag att det finns ju faktiskt fler vagnar än denna att välja mellan. Jag kan även uppleva att B-motion är lite stor, eller?

    Helt klart hade det varit en fördel med en sittdel som kan vara vänd mot en som hos Cybex Balos men inte ett måste.

    Jag såg i något av dina inlägg att du verkligen gillade BT Jogger Terrain.

    Om du skulle rekommendera max 2 vagnar till mig, så vilka skulle det bli?

    Tack!
    Med vänlig hälsning, Sofie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Beror lite på om den ska vara vändbar eller inte och hur stort barnet är. Ryms barnet så tycker jag att Kronan Sulky/S är grym både till vardags och till resor, dock har den inte punkteringsfria hjul. B-Motion är ganska stor, framförallt lång och BT Jogger är också stor, både bred och lång. Easywalker Mosey är helt klart ett alternativ om du vill ha barnet mot dig.

      Svara
      1. Sofie H

        Tack för ditt svar :-).

        Han är snart 9 månader och normalstort barn.

        Jag var uppe på Babyproffsen och jag var inte helt nöjd med B-motion. Precis som någon hade kommenterat till något av dina tidigare inlägg så ramlar fotstödete ner vid ett ganska lätt tryck mot det. En klar nackdel! Tyckte också att den var inte alls lika lätt att köra som vår Britax go next. Upplevde att den nästan tiltade lite från sida till sida så snygg räcker tyvärr inte…

        BT Joggar gillade jag för den var både smidig att köra, fantastisk sufflett och blev ju liten när den var ihopfälld, men visst, ngn rese-sulky är den ju inte men efter lite funderingar så är det nog sulky varianten inte prioriterad. Vill kunna köra långpromenader med den och har ändå en stokke pram pack att packa ned vagnen i.

        Tyvärr har vi inte varken Balos eller Easywalker i Växjö så jag kan inte testa dem. Känns lite vanskligt att beställa en vagn man aldrig har testat?

        /S

        Svara
  15. Kristina

    Hej
    Väljer mellan Britax B Motion 4 Plus och Kronan Sulky/S. Fördelar/nackdelar om man jämför dem med varandra? Kronan känns kort i ryggen jmf med Britax-

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, Britaxen är väldigt mycket rymligare i sittdelen, men hela vagnen är också betydligt större, B-Motion är en väldigt stor vagn, Sulky S är en väldigt liten vagn, framförallt på längden. Varukorgen är också enorm jämfört med Sulky S varukorg. Men Sulky S är mer lättrullad, lätt svängd och smidigare. Jag gillar hopfällningen på den mer också, väldigt praktiskt att den står på hjulen.

      Svara
  16. Pingback: Britax b-motion 4 plus – sandraochmaria

  17. Catherine

    Hej!
    Jag undrar vad skillnaden är mellan B-motion plus och B-agile plus, mer än däcken och handtaget. Har just köpt en B-agile modell 2016 men börjar ångra mig när jag såg att motion plus har högre maxvikt 🙁
    Jag var osäker först om vi skulle köpa B-agile plus för sonen har just fyllt 2 år, är lång och väger nästan 13 kg. Vi provade även kronans men tyckte inte alls om den plus att sonen rymdes knappt i den, kort fotstöd och han nuddade nästan suffletten.

    Bör jag ångra mig?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Vid 2-årsåldern brukar de plana ut ganska mycket så förmodligen är han minst 3 innan han väger 15 kg. Och sidan behöver man inte gå på grammet, något överkilo klarar alla vagnar, det är bara en standard att testa för 15 kg. B-Motion är även mycket större, alltså längre när den är uppfälld och väger mer.

      Svara
  18. Emma

    Får man plats med en skötväska på styret, eller är det för kort?
    Jag undrar också om du har något förslag på en vagn som tål 20kg och som är stor och rymlig (vår dotter är 16 månader och väger 14,5kg och är 87cm lång, med fyra hjul (ej krav på svängbara) som går att hitta billigt begagnat (max ca 1000kr), då dottern behöver ha en sovvagn till förskolan till hösten?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag minns inte om jag hade skötväska på handtaget på denna (jag brukar undvika det, vagnen är inte godkänd för det och jag tycker mest den är i vägen). Men jag skulle tro att det funkar. B-Motion 4 Plus är alldeles ny och går inte att hitta begagnad för det priset, äldre B-Motion är ungefär en decimeter kortare i sitsen, så att du vet. Crescent Compact är också rymlig och även Scooter. Du behöver inte bry dig så mycket om maxvikten, speciellt inte på de äldre sulkysarna de tål mer än 15 kg, det är eu-standard att testa för 15 kg. Emmaljungas säljare säger att deras vagnar håller för alla barn i vagnåkande ålder, oavsett storlek.

      Svara
  19. Aurora

    Hej!
    Jag är ute efter en liknande vagn. Den verkar bra i storlek för min 2,5-åring på 92 cm. Endel vagnar har han ju redan växt ur. Dessutom är det bra med ställbart fotstöd. Men det som får mig att tveka är att du beskriver den som lite trög att svänga. Jag har ont i mina armar och behöver en väldigt körvänlig vagn. Har du nåt bra tips på någon bra lättkörd vagn som dessutom rymmer min pojke?
    MVH
    Aurora

    Svara
  20. Ida Magnusson

    Hej!
    Vi är väldigt inne på att köpa denna vagnen men sen blev jag lite osäker när jag läste din bedömning av svängbarheten. Jag vill nämligen ha en vagn som jag lätt kan styra med en hand då jag har tre stora hundar att promenera med varje dag.
    Anser du att denna vagnen är lika lättsvängd som en Emmaljunga duo s? Vi hade nämligen den innan och tycker att den var helt okej att köra med en hand.
    Tack på förhand:)

    Svara
    1. Meli

      Hej!
      Jag vill köpa en ny vagn till min 1 åring son. Jag kommer och går mellan Britax 4 motion plus och City Versa. Vilken passar båda sommar och vinter? Vilken vagn är lättare att köra? Jag läste några negativa recensioner för Britaxs fotstöd, därför är jag lite osäker.
      MVH
      Meli

      Svara
  21. Paulina

    Hej! Jag börjar sakta men säkert inse att sonens Brio Go Next börjar bli för liten.. Vi har varit supernöjda med vagnen så känner mig lite osäker på om vi kan hitta en lika skön vagn ? Sonen är lite mer än 2år ca 98cm lång och väger ca 15kg. Vi letar därmed efter en vagn som tar långt barn, hög vikt, gärna även blir hyfsat liten ihopfälld så att den är smidig i bilen och som är skön att köra. Vad söker vi för vagn? (Just nu väljer jag mellan Britax B-Motion 4 plus, Babyjogger City Elit, Babyjogger City mini GT och BT Jogger Terrain)

    Svara
  22. Llkjana

    Hej o tack för bra recension. Det står mellan denna o baby Jogger city mini gt. Det jag vill ha tror jag är fotstöd, men samtidigt en stor varukorg…andra viktiga saker är smidig, lättkörd, enkel att fälla ihop för bilen…hoppas du kan svara mig ?

    Svara
  23. Hanna

    Hej!

    Jag känner mig helt lost ska jag säga. Jag hade tänkt mig först antingen en Emmaljunga scooter 4s eller en britax b motion 4 plus.
    Men jag vet inte heller om någon av dom är rätt vagn för oss. Jag vill ha en lättkörd vagn för min 13 månaders som han kan ha tills han inte vill åka vagn längre. Den ska även funka bra med en ståbrärda så min älsta son på snart 3 kan stå/sitta bekvämt och att jag inte behöver gå in i honom. Jag är ganska lång 178. Det får gärna vara smindig att packa ihop då vi åker bil ganska mycket.
    Hjälp!! Vad ska jag ha för vagn? Ska sälja min dubbel och enkel Viking nu så behöver en ny vagn ganska snart ?

    Tack på för hand och håller tummarna att du har nå tips som kan hjälpa mig ?✊?
    Vänligen
    Hanna

    Svara
  24. Nadia

    Hej!
    Tack för en superbra blogg!
    Vilken vagn skulle du rekommendera? Står mellan Baby Jogger City Premier och Britax b motion 4 plus. Viktigast är rymlig sittdel, fullt liggläge, lättkkkört både på grus och i stan och stor varukorg, självklart ihåpfällt

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.