Phil&Teds syskonvagnar

Jag har redan tidigare nämnt att Phil&Teds har en alldeles speciell design på sina syskonvagnar. De kallar den inline och idén innebär att det går att placera en extra sittdel på nästan alla deras vagnar. Man kan sätta den framför eller bakom den ordinarie sitsen och vagnen blir i princip inte större än den var innan. Detta gör att vagnen blir liten och smidig jämfört med många andra syskonvagnar. Det blir lätt att ta sig in i hissar och att gå i affärer m.m. Dessutom slipper man spendera många tusenlappar på en helt ny vagn (om man har en Phil and Teds från början vill säga).

Det finns fyra Phil&Teds-vagnar som går att göra om till syskonvagnar och de är alla trehjulingar. Alla vagnarna har fullt liggläge och går att använda från nyfödd till 5 år. Alla går att ha som singelvagn (endast framåtvänd) och om man har en bebis kan man lägga i en mjuklift eller liggdel i sittdelen. Man kan också ha en bebis i mjuklift i den ordinarie sittdelen och sedan sätta i en sittdel ovanför som ett äldre syskon kan sitta i. Ett fjärde alternativ är att sätta en extra sittdel bakom den ordinarie sittdelen istället. Då går den främre (ordinarie) sittdelen endast att ha i viloläge, inte i liggläge och den bakre sittdelen går att använda från det att barnet är cirka 4-5 månader. Den bakre sittdelen går att luta. Du kan se en video om de olika syskonalternativen här.

Phil&Teds inline-modeller heter Classic, Sport, Dash och Vibe och vad som skiljer dem åt är först och främst design, men även en del småsaker.

Phil&Teds Classic: Hette förut E3. Handtaget är justerbart i endast två lägen. Fotbroms. Väger 11 kg. Inget viloläge på syskonsitsen. Tre positioner på ryggläget i sittdelen. Ca. 5500 kronor. Video om Classic.

Phil&Teds classic

Phil&Teds Sport: Handtaget ställbart. Fotbroms. Vikt 11 kg. Fyra positioner på ryggläget i sittdelen. Har frambåge. Ca. 6000 konor. Video om Sport.

Phil&Teds sport

Phil&Teds Dash: Handtaget ställbart.  Fotbroms i handtaget. Vikt 10,5 kg. Steglöst ställbart ryggläge. Uttagbara dynor. Plastfotstöd med tyg över. Ca. 7000 kronor. Video om Dash.

phil&teds dash

Phil&Teds Vibe: Hantaget ställbart. Fotbroms i handtaget. Vikt 10 kg. Steglöst ställbart ryggläge. Uttagbara dynor. Plastfotstöd. Lite rymligare. Ca. 8000 konor. Video om Vibe.

Phil&Teds VIBE

Nackdelar med Phil&Teds vagnar är att de bara går att ha framåtvända, detta är en stor nackdel eftersom det inte rekommenderas när barnen är under 1,5 år. Det kan vara tråkigt för det barn som sitter bakom eftersom det inte ser så mycket framåt. Syskonsitsen är inte heller lika rymlig som en vanlig vagn.

Det är väldigt smidig med en så liten vagn som tar två syskon, speciellt om man har ett ganska stort barn som kanske inte kommer åka vagn så länge, men ändå är i behov av en vagn ett tag till. Då kan det kännas som ett bra alternativ att köpa en Phil&Teds eftersom den går att använda som en vanlig vagn sedan när det större barnet hellre vill gå. Det är bara att klicka bort syskonsitsen. Konceptet är faktiskt så smart att det ofta blir kopierat, men vill man ha originalet, då ska man köpa en Phil&Teds!

Källa och mer info: www.philandteds.com