Petite Cherie åkpåse – recension

DSC00684DSC00687

Petite Cherie är Jollyrooms eget märke och det finns både åkpåsar, sittdynor och barnvagnar av det märket. Detta är recensionen av Petite Cheries åkpåse som jag testat i samarbete med Jollyroom. Åkpåsen är universal och passar de flesta vagnarna. Den finns i massor av roliga färger, både mönstrade och enfärgade. Den här färgen heter Blueberry och har faktiskt klarat sig riktigt fint från fläckar hittills, trots att den till största delen är vit.

Åkpåsen känns tjock och mjuk. Den har tjock stoppning i polyester och innertyg i mjuk fleece. Utsidan känns lite glansig och är i vind och vattenavvisande polyester. Den har ett yttermått på 90×52 cm. Åkpåsen kan tvättas i 40 grader och torktumlas på medelvärme.

Dragkedjan kan öppnas från båda hållen, man kan dra ner dem en liten bit och knäppa ner locket med hjälp av knappar. Det går att ta av hela locket om man går inomhus, eller bara vill använda baksidan. Dragkedjan är lätt att stänga och öppna men känns ändå kraftig.

DSC00685 DSC00688DSC00691

Runt barnets huvud finns resår, det är dock inte ställbart men jag tycker det sluter åt ganska bra runt barnets huvud ändå. Det finns också en fuskpälskant runt huvudet som sitter fast med knappar och är lätt att ta av.

Inuti åkpåsen finns uttag för fempunktssele. Det finns två olika höjder för axelbanden och två olika lägen för grenbandet. Det finns också två olika hål där man kan trä ur midjebandet beroende på hur midjebandet i vagnen sitter fast.

DSC00695

På baksidan av åkpåsen finns tre tjocka antiglidremsor. så att åkpåsen inte ska glid så mycket. Det ingår också resårband som kan fästas i åkpåsens knappar till pälskanten. Resårbanden kan sedan träs över ryggstödet på vagnen så att åkpåsen sitter riktigt bra på plats.

DSC00696DSC00698DSC00697

Petite Cherie åkpåse sitter bra i de flesta vagnar jag testat den i. Den är ganska tjock och har lite stadga i sig så den glider inte runt så mycket i vagnarna även om det inte går att fästa resårbanden över ryggstödet.

Jag har till exempel använt åkpåsen i Babytravel Quattro, och trots att det inte alls går att fästa åkpåsen i den så tycker jag den sitter riktigt bra.

2015-01-22 15b

Även i Beemoo Maxi Travel funkar den bra.

DSC00667

Och i Emmaljunga Viking sitter den riktigt bra eftersom det där går att trä resårbanden över ryggstödet.

DSC00724DSC00725DSC00727

Jag gillar Petite Cherie åkpåse. Den känns riktigt mjuk och mysig, rejält vadderad och riktigt varm. Den har tjock vaddering sydd i kanaler. Fuskpälskanten runt barnets huvud gör att det blir en extra mysig känsla. Att den är mysig kan även min snart 4-åring intyga. är vi hade fått hem den låg den på golvet i vardagsrummet och hon passade på att krypa ner i åkpåsen och mysa till det ordentligt. Den var såklart för liten för henne men hon fick böja på benen och verkade ha det väldigt mysigt ändå.

2015-01-21 15b

Vi har använt den när det varit flera minusgrader och lillen har bara haft vanliga byxor och strumpor på underkroppen men trots det varit varm och go. Dessutom finns den i riktigt härliga färger och har de flesta funktioner jag efterfrågar hos en åkpåse. Möjligtvis hade det varit smidigare med någon annan form av upphängning eftersom resårbanden töjer sig en del. Åkpåsen är av lite mindre storlek och passar bäst upp till ca 1,5 års ålder. Petite Cherie åkpåse är en av mina nya favoriter här hemma, jag tycker den är ett bra alternativ till de riktigt dyra åkpåsarna, här får man ungefär samma funktioner och samma mysiga fluffiga känsla men till ett lite plånboksvänligare pris.

Petite Cheries åkpåse finns i tolv olika designer och kostar ca 800-1000 kronor (men kampanjas ganska ofta till ännu bättre pris). Den finns att köpa hos Jollyroom.

16 thoughts on “Petite Cherie åkpåse – recension

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den går att ha i GT, jag har dock inte testat själv så jag kan inte säga exakt hur den sitter. Det kan vara svårt att få över fickan över GTs ryggstöd och då kan det hända att den glider ner.

   Svara
 1. Emilia

  Hej! Väntar mitt första barn i December och är lite fundersam på vilken åkpåse man ska välja, funderat på både Voksi urban och Nordlys med lammskinn i men är rädd att inte ska nyttjas till fullo för deras pris och känner att Petite cheries är ett betydligt billigare alternativ med jollyrooms alla kampanjer. Undrar då om dessa håller värmen så pass att det funkar med ett underställ samt fleeceoverall under? eller blir det för kyligt?
  Tacksam för svar! 🙂 Med vänlig hälsning.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det beror ju helt på hur kallt det är ute. Största nackdelen med Petite Cheries åkpåse tycker jag är att den är ganska liten och bara funkar upp till tvåårsåldern max. Jag upplevde den som ganska varm och tror absolut att den funkar med underställ och fleeceoverall under. Jag brukar bara ha ”innekläder” på underkroppen på mina barn när jag har de i åkpåse. De har ofta jacka för att de sticker ut armarna. Annars har Jollyroom kampanj med halva priset på många åkpåsar just nu. Nordlys Melangeåkpåsar tycker jag verkar bra annars. http://www.jollyroom.se/veckans-kampanjer/barnvagnar

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det har jag inte gjort. Jag rekommenderar åkpåsar där baksidan går att öppna upp med kardborre om man ska ha dem i babyskydd eftersom man annars måste ta isär babyskyddets sele för att trä igenom selen i åkpåsen, och det brukar vara ganska krångligt. Sedan tror jag också att den är för stor för babyskyddet.

   Svara
 2. Elinor Engman

  Hej, vet inte om du svarar på ’så här pass gamla’ inlägg.. Men, jag väntar en liten knatte i början av september..

  Har en Emmaljunga classic med quadrolift, sån man stänger till ganska tight om barnet – samt övdr det kan vi sätta ’det vanliga överdraget’ – vilket gör att jag kanske inte ens behöver nån åkpåse till denna vinter, men..

  Är lite nyfiken: tror du denna petite cherie-påsen skulle passa även i en mjuklift?

  Mvh, Elinor

  Svara
 3. Julia Levenius

  Hej! Vet du om åkpåsen får plats i liggdelen på en vagn (babyjogger city premier)? Tycker det verkar onödigt att köpa en lite åkpåse till liggdelen.
  Med vänlig hälsning, Julia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.