Kronan Duovagn

Kronans Sulky har jag skrivit om redan innan. Nu tänkte jag skriva om Kronans Duovagn också. Den är alltså en duovagn, det vill säga den har både sitt- och liggdel. Kronan är en robust, stabil och traditionell vagn med fyra fasta hjul. Liggdelen är stor, hela 81x 44,5 cm. Den har ett smart ryggstöd som går att fälla upp i liggdelen om barnet vill sitta upp ibland. Liggdelen har också handtag som går att lyfta den i och inbyggt solskydd. Med liggdelen på väger vagnen 14,4 kg och blir 89×60,5×52 cm hopfälld.

Sittdelen, som är vändbar, har fullt liggläge. Fempunktsele och vindskydd (fotsack) ingår. Sittdelen har inbyggt solskydd och ventilationslucka. Med sittdel väger vagnen 15,7 kg och blir 99×60,5×55 cm hopfälld.

Kronan duovagn

Chassit har justerbart ergonomiskt handtag, ringklocka och lufthjul med stålekrar. Vagnen har också hantag bak som man kan lyfta i när man till exempel ska gå av en buss. Kanterna på varukorgen går att vika ner vilket gör det lätt att lägga i saker.

Kronan Duovagn fick bäst i test i Föräldrar & barns barnvagnstest 2010. Men den fick skarp kritik i konsumentverkets senaste test, bland annat för att bromsarna inte fungerade ordentligt. Detta har gjort att Kronan ändrat vissa saker och de håller också på att producera och skicka ut nya delar till alla kunder som ska förbättra säkerheten på vagnen. Alla ändringar gör att de har väldigt lång leveranstid just nu.

Nackdelar som jag kan se med vagnen är att den är stor och ganska tung, inget att springa runt på stan med. Den blir också stor när man fäller ihop den vilket gör att man måste ha en stor bil.

Kronans Duovagn kostar 5500 kronor eller 6500 om du väljer att beställa den tillsammans med regnskydd, insektsnät, åkpåse och skötväska. Vagnen går endast att beställa på www.kronan.com eller i kronans butik i Täby.

Liten video om Kronans vagnar.

Källa och mer info: www.kronan.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.