Första intrycket av Moweo Lite

Jag har fått hem en Moweo Lite för att testa i samarbete med Jollyroom. Moweo är Jollyrooms eget märke, Lite är en mycket lätt vagn som är väldigt lätt att fälla ihop.

DSC03497

Moweo Lite har små dubbelhjul bak och fram, de främre är svängbara och låsbara. Sittdelen är endast framåtvänd men har steglöst ställbart rygg till ett bra liggläge. Suffletten är i tunt “baddräktstyg” vilket gör att den inte är något vidare vindskydd men det är säkert en fördel på sommaren när man behöver ventilation.

DSC03498

Sittdelen är i ett mjukt material och bågen går att knäppa loss på ena sidan och är böjlig så att den går att svänga undan. Fotstödet är ställbart rakt ut eller neråt. Det finns också ett inbyggt fotstöd mellan framhjulen. Handtaget är ett fast handtag som är ganska lågt, det funkar till mig som är 167 cm men blir nog väl lågt till långa personer, dessutom är det lätt att man sparkar i bromsen baktill. Det finns en varukorg under men den är liten.

Den största nackdelen jag märkt hittills är att sittdelen är väldigt liten. Min son är 20 månader, ca 86-87 cm lång och han har det redan trångt i sittdelen. Framförallt är det ryggen som är kort och det är en stor kant längst upp på ryggstödet som gör att utrymmet blir väldigt begränsat.

DSC03507bDSC03510DSC03514b

Jag upplever också vagnen som lite plastig och det skramlar från framhjulen när man kör.

De stora fördelarna med Moweo Lite som jag upplevt hittills är att den är väldigt lätt att fälla ihop, man gör det lätt med en hand. Den låses ihopfälld, kan stå själv ihopfälld, kan dras efter en när den är ihopfälld och väger dessutom bara 4,5 kg. Allt detta gör att den är riktigt lätt att hantera. Jag tog med mig vagnen hem från Jollyroom utan barn i. Jag åkte två olika bussar och ett lokaltåg, tog en tur på stan och promenerade sista biten hem och tyckte aldrig att vagnen var i vägen eller jobbig att ha med. Jag fällde upp och ner den flera gånger under resan utan problem. Den var riktigt lätt att dra bakom mig hela tiden och eftersom den bara väger 4,5 kg och är 45 cm bred var den inte alls i vägen.

DSC03500

En recension av Moweo Lite kommer här på bloggen så småningom. Vagnen finns att köpa hos Jollyroom.

2 thoughts on “Första intrycket av Moweo Lite

 1. Anna

  Hej!

  Vill först och främst tacka för en fantastisk blogg. Den har varit mycket lärorik under jakten på barnvagn. Men jag har en fråga som du kanske kan hjälpa mig med (om du har tid och lust).

  Jag och min man är ute efter en barnvagn till vårt första barn. Vi bor i en villa i en liten by i Norrland, där skottningen kan vara lite bristfällig vintertid. Vi kör mycket bil, och vagnen kommer troligtvis att hänga med rätt ofta. Jag skulle tro att våra promenader mestadels kommer att vara på asfaltsvägar och helt OK grusvägar. Vi åker aldrig buss/tunnelbana, och känner inte att vagnens bredd är av största betydelse. Vår förhoppning är att kunna få ett syskon relativt tätt. Vagnarna som det står mellan just nu är Stokke trailz och Bugaboo donkey mono. Vilken skulle du ha valt? Andra tips?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag skulle valt Trailz, jag gillade den betydligt bättre än Donkey, mer komfort, mycket bättre dämpning och gung och även lite lättare att fälla ihop i min mening.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.