Första intrycket av Joie Litetrax 4

I ett samarbete med Jollyroom har jag fått hem en Joie Litetrax sulky för att testa. Litetrax finns med antingen tre eller fyra hjul och jag valde versionen med fyra hjul, jag valde den nya färgen Chromium som är en gråmelerad färg, otroligt poppis på barnvagnar just nu.

2016-03-20 17.35.51

Joie Litetrax är en lätt och smidig sulky som har enhandsfällning och blir kompakt ihopfälld. Den har många bra funktioner som stor varukorg, plant liggläge med ett litet uppfällbart fotstöd, stor förlängningsbar sufflett med vädring och svängbara och låsbara framhjul.

Tyvärr är hjulen EVA-hjul så en och annan sten fastnar i hjulen, vi får väl hoppas att de sopar gångbanorna snart. Hjulen har bra storlek för denna typ av vagn och det finns ganska fin dämpning, både i bakhjulen och framhjulen. Handtaget är inte ställbart. Sittdelen är inte den rymligaste, min 2-åring på ca 90 cm får bra plats i vagnen men har inte så mycket marginal, särskilt inte i liggläget.

2016-03-20 08b

Hittills har jag kört den en kort sväng och tyckte att den rullade bra och var ganska lättsvängd. Även om handtaget är kort så sitter bakaxeln så högt upp att jag inte sparkar i den. Vagnen kostar 2500 kronor och då ingår både båge, regnskydd i klarplast och en föräldrakonsol/mugghållare.

En fullständig recension finns här.