Första intrycket av Baby jogger City Mini ZIP

Detta inlägg är det som tagit längst tid att skriva någonsin 😉 Jag påbörjade det i början av januari när jag köpte en Babyjogger City Mini Zip. Efter bara några dagar gick dock bromsen sönder på den så det blev aldrig att jag publicerade inlägget. Nu har bromsen blivit uppdaterad och jag har fått hem en ny Zip som jag ska testa i samarbete med Jollyroom.

DSC02444

Zip är Babyjoggers minsta vagn som fälls ihop även på bredden. Det som lockar är just att den blir så liten ihopfälld samtidigt som den har fullt liggläge (nästan i alla fall), uppfällbart fotstöd, bra sufflett och stor varukorg. Jag blev väldigt glad när jag upptäckte att vår stora skötväska går i varukorgen utan problem (från sidan). Vagnen är också smalare än de andra vagnarna i City Mini-sortimentet, bara 50 cm bred. Vagnen kommer användas främst av min 16-månaders son, men även min 4-åring kommer nog åka vagnen ibland. Vagnen är rymlig och 4-åringen sitter riktigt bekvämt i vagnen. En av bilderna här nedanför är från när jag hade vagnen i januari och lillen var då 11 månader.

DSC02486bDSC02533b2015-01-08 14b

Båda barnen sitter bra i vagnen, dottern på 4 år, 103 cm och 17,5 kg har gott om plats och skulle kunna använda den länge till (men hon åker sällan vagn), maxvikten är på hela 25 kg. Lillen på satt bra både när han var 11 månader och nu när han är 16 månader. Till honom uppskattar jag det uppfällbara fotstödet, han både sitter och sover bättre med det uppfällt.

Vagnen känns lättkörd och lättsvängd, den har dock lite knapphändig fjädring och eftersom hjulen är EVA-hjul knastrar och skakar det lite när man kör. Selen verkar som att den lätt dras ut. Den är lite trögare i ihopfällningen än Babyjoggers övriga vagnar, men denna nya är lättare att fälla ihop än min gamla. Det räcker att man rycker en extra gång i handtaget så viks den ihop och sedan får man trycka till lite för att det automatiska låset ska gå i. Vagnen blir väldigt liten ihopfälld, i samma klass som Mountain Buggy Nano och Babyzen Yoyo, även om denna har en annan form. Den känns också mer rejäl och lite mer ombonad än tidigare nämnda vagnar.

DSC00185

Jag ser fram emot att testa Babyjogger City Mini Zip under sommaren och kommer recensera den efter det.

6 thoughts on “Första intrycket av Baby jogger City Mini ZIP

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag hade också en som bromsen gick sönder på, men det har kommit nya med en uppdaterad broms nu 🙂

   Svara
   1. Sandra

    Hoppas verkligen denna håller. Måste sälja min city mini först, det är fullt i barnvagnsrummet ?

    Svara
 1. Annelie

  När ska vagnen vara tillverkad för att jag som köpare ska vara säker på att jag får den ”nya” modellen – med fungerande broms?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det var där i början av juni som den nya kom ut, jag vet dock inte exakt tillverkningsdatum. De gamla med dålig broms säljs inte längre. Det går ju att reklamera så byter de ut bromsen om den skulle gå sönder.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.