Etikettarkiv: Dooky Buggy

Dooky

Dooky är ett märke som är mest känt för sina barnvagnsdraperier. Men de håller på att utöka sitt sortiment, bland annat med en helt egen sulky.

Dooky Buggy är en ganska ordinär paraplysulky, det som gör den speciell är att den har ett integrerat Dookydraperi i suffletten. Dooky’n finns ihoprullad innanför en dragkedja i suffletten och är bara att rulla ut vid behov. Den sitter fast i vagnen med dragkedja. Den har förstås samma egenskaper som övriga Dooky´s, med kardborrband som gör att den går och rulla upp och små snören att knyta fast den med. Själva sulkyn är som jag sa en ganska vanlig paraplysulky, den har dubbelhjul både fram och bak, de främre är svängbara. Ryggen är ställbar i fem olika lägen, fotstödet är justerbart och båge ingår. Den har varukorg och fempunktssele, handtaget är delat. Vagnen väger 7 kg. En annan rolig funktion som Dooky har gjort till sin “grej” är en speciell ficka för våtservetter, med öppning så att du alltid har lätt åtkomst till dem. Dooky Buggy har denna ficka med öppning bak på suffletten. Dooky Buggy finns i två olika färger, svart och beige och sedan väljer du färg på Dookyn, som finns i 11 olika färger. Dooky Buggy kommer börja säljas i mars och kostar 1299 kronor.

DSC01912DSC01913

Dooky kommer med en annan helt ny produkt, som faktiskt vann Kind + Jugend Innovation Award 2013 i kategorin “World of Moving Baby & Travelling Baby Accessories”. Dooky BuggyBar är ett universellt handtag som du fäster mellan handtagen på en paraplysulky. En paraplysulky som har delat handtag blir väldigt svår att köra med en hand och helt ärligt så finns det ganska många situationer då det underlättar mycket om vagnen går att köra med en hand. När du ska hålla ett annat barn i handen, prata i telefonen, handla eller gå ut med hunden. Dooky BuggyBar fäster du enkelt mellan de två handtagen så att du kan placera handen och styra vagnen från mitten. Buggybar har justerbar längd och knäpps enkelt fast med små spännen runt vagnens handtag. Jag fick möjlighet att testa själv och det är verkligen otroligt mycket enklare att köra vagnen med en hand när Buggybar används. Dooky Buggybar kostar 199 kronor och kommer börja säljas i Sverige till våren.

DSC01915

Förutom detta kommer draperiet i fyra nya färger (de fyra översta).

DSC01921

Och Dooky har också några andra produkter i sitt sortiment, både skötväskan och handtagsväskan har inbyggd våtservettsficka och Dooky har även skötbordsunderlägg och en filt.

DSC01922

Mer om vad jag tycker om Dookys draperi hittar du här.