Emmaljunga Sport skötväska – recension

Jag har haft min Emmaljunga Sport skötväska i flera månader nu. Jag ska erkänna från början att jag är en skötväske-rookie, till äldsta hade vi stadiums Revolution One Strap för 99 kronor och sedan har jag testat en Oioi en kort period, annars har vi mest haft ryggsäck. Men till lillen som är flaskmatad kände vi att vi behövde något större än stadiums väska. I synnerhet över sommaren då vi gjorde mycket heldagsutflykter. Vi använder dessutom tygblöjor som tar betydligt mer plats än engångsblöjor. Emmaljungas skötväska hade jag fått med till en vagn och testat några veckor och visste därför att den var rymlig och hade många fack, därför blev det en begagnad sådan.

DSC07632

Emmaljungas sport skötväska är riktigt rymlig, den är 48x34x11 cm och den har dessutom väldigt många fack vilket jag upplevde som positivt eftersom jag gärna ville ha fack att stoppa i flaskor och termosar i. Skötväskan har både bärhandtag och en längre axelrem  med ställbar längd som också är avtagbar. Framtill finns en utvändig ficka som jag brukar ha mina värdesaker i, plånbok, mobil, busskort och nycklar.

DSC07633

På baksidan finns också en ytterfack med kardborre som vi faktiskt inte brukar använda alls, men den kan vara praktiskt om man vill ha något papper eller block med sig.

DSC07637

Det finns även två fickor på sidorna av skötväskan, de har vi använt till termosar då den inte fått plats i väskan eller då vi haft en extra stor termos med oss. De är också praktiska för att stoppa undan småsaker utan att behöva öppna väskan.

DSC07638

Skötväskan öppnas med en dragkedja längst upp, det är enkelt att öppna väskan och ta ur något även när väskan hänger på vagnen och jag tycker det är skönt att inte behöva vika undan något lock.

Invändigt finns två större fickor på ena sidan och tre mindre fickor i lite tunnare tyg på andra sidan. På den sidan finns även en innerficka med dragkedja. Vi brukar placera två flaskor i den ena stora fickan och termosen i den andra. I de tunnare fickorna har vi lite sköttillbehör. Men sedan finns även massor av plats i mitten av väskan där vi lägger det mesta av grejerna. Vi brukar ha en tendens att packa med oss både det ena och det andra men det är aldrig några problem att få plats med det i skötväskan, den är riktigt rymlig.

DSC07634DSC08102DSC07635

Det ingår en skötbädd till skötväskan, men vi tyckte att den var så plufsig och tog mycket plats så vi har använt en annan skötbädd.

DSC08103

Det går att hänga skötväskan på handtaget på vagnen, antingen genom att bara hänga den med axelbandet och dra upp det på kortaste, det brukar funka på de allra flesta vagnar, men vill man att den ska sitta riktigt bra bör man använda handtagskrokar och kroka fast väskan i öglorna på sidorna. Jag undviker att ha skötväskan på handtaget, inte bara för att det inte är bra för vagnen utan även för att jag tycker den är i vägen där och nuförtiden använder jag ofta ståbräda och då går det inte att ha den där alls.

DSC08104DSC08106

Emmaljunga verkar ha haft lite problem med dragkedjan på sina skötväskor. Den skötväska vi fick med en vagn hade trasig dragkedja på båda facken och vi har även vänner vars emmaljungaskötväska gått sönder i dragkedjan. Jag har dock inte upplevt några sådana problem med denna trotts att vi packat den ordentligt full.

Jag är väldigt nöjd med Emmaljungas skötväska som uppfyller mina behov. När lillen blir lite äldre och slutar med flaska går vi kanske tillbaka till något mindre. Emmaljunga Sport skötväska kostar 800 kr. Den finns i massor av olika färger för att matcha till Emmaljungas vagnar. Jag tyckte det var praktiskt med svart eftersom det matchar till allt och jag har så många olika vagnar.

2 thoughts on “Emmaljunga Sport skötväska – recension

  1. Erica

    Hej!!
    jag funderar på att köpa denna skötväska till vår Emmaljunga vagn som vi beställt. Min fråga är hur facken ser ut invändigt i väskan? Är det ”botten” på facken? Eller kommer sakerna att trilla ut i det stora facket om jag lägger dem i de små facken? Läste någonstans att det tidigare inte fanns någon botten på innerfacken men det var på sportskötväskan från 2009. Tänkte ifall de hade ändrat detta nu.
    Mvh // Erica

Kommentarer är stängda.