Elodie Details skötväska – recension

DSC00463

Tiden springer iväg och jag har redan haft min Elodie Details skötväska i nästan två månader. Jag har testat en Elodie Details Black Edition i samarbete med Elodie Details.

DSC00442

Jag erkänner, det första som slog mig var hur otroligt snygg den faktiskt är, jag vet att det finns betydligt dyrare skötväskor, men i mina ögon skriker den här exklusiv, stilren och riktigt snygg väska. Jag kan utan problem tänka mig att använda denna som handväska och det kommer den nog att få bli också, när skötväskeperioden är slut. Tyget är svart, lite blankt men fortfarande väldigt slitstarkt och tåligt och detaljerna i guld och äkta skinn är verkligen pricken över i om du frågar mig.

DSC00449

Men Elodie Details Black Edition är långt ifrån bara utseende, den är riktigt praktisk också. Vi börjar med vad som ingår när du köper den. Skötväskan levereras i ett fodral och tillsammans med väskan ingår två krokar för att hänga den på vagnens handtag och en axelrem,  skötbädden finns i en ficka inuti skötväskan.

DSC00439DSC00444DSC00441

Skötbädden har ett mått på 56×30 cm, lite i minsta laget nu när lillen är över året men det funkar. Jag älskar att skötbädden har en egen ficka där den liksom försvinner och varken är i vägen eller tar någon plats i skötväskan.

Krokarna som ingår är till för att fästa på vagnens handtag för att lätt kunna fästa upp skötväskan. Krokarna fästs med kardborrband runt vagnens handtag. Nästan inga barnvagnar är godkända för att ha skötväskan på handtaget och jag brukar sällan ha den där vanligtvis men denna hamnade högt och satt så bra samtidigt som den är så snygg att man inte vill gömma den i varukorgen, så nu har jag faktiskt haft den på handtaget en del. Jag avråder från att hänga en riktigt tung väska på handtaget dock. Mitt största klagomål när det gäller väskan är att krokarna är ganska svåra att öppna med en hand, det leder till problem eftersom man behöver en hand för att hålla skötväskan när man ska kroka i den. Hade det varit en krok som var enklare att kroka i med en hand hade det varit mycket bra.

DSC00464

Det ingår även en axelrem som krokas i samma ringar som handtagskrokarna. Min man tycker det är praktiskt att ha axelremmen men jag tycker det är mycket snyggare utan och de fasta handtagen funkar lika bra att bära med så jag brukar använda de istället. Vill man så kan man dock använda axelremmen både för att bära väskan över axeln och att hänga den över vagnens handtag, den hänger dock betydligt stadigare i krokarna.

DSC00460

Utvändigt finns ett stort fack på framsidan och två små sidofack. Alla facken har magnetknappar vilket är både enkelt och lite lyxigt.

DSC00446DSC00447

Invändigt finns massor av fack och fickor vilket gör det riktigt enkelt att organisera i skötväskan, väldigt skönt att veta var man har sina saker.

Detta bakre stora facket med dragkedja är det som skötunderlägget förvaras i.

DSC00453

På andra sidan finns en lite mindre ficka, också med dragkedja som man tex. kan förvara värdesaker i.

DSC00452

På ena sidan finns två lite större fack och på andra sidan tre stycken som är lite mindre, de är perfekta för blöjor, våtservetter och andra lite större grejer. På sidorna finns det också fickor, den ena är isolerande och håller flaskan varm eller kall. Med två sidofickor för nappflaskor kan man lita på att flaskan alltid står upp och att det aldrig läcker ut.

DSC004552015-02-07 08.58.59

Det finns också såklart ett stort fack i mitten där större saker kan läggas.

Enligt beskrivningen rymmer väskan också en laptop, jag testade med min 13,3 tums laptop med ett fodral på och det var precis att den gick ner och att dragkedjan gick att stänga, rekommenderar inte större datorer än så alltså.

DSC00465DSC00466

På undersidan av skötväskan finns metallpluppar att ställa den på som skyddar undersidan mot smuts och slitage.

DSC00467

Skötväskan mäter 42x26x12 cm, det är ingen jättestor skötväska och för knappt ett år sedan då jag hade en bebis som åt flaska på heltid och jag alltid ville ha flera flaskor och termos med vatten med mig så hade jag tyckt att denna var för liten. Det är alltså inget jag rekommenderar till de som vill ha en riktigt stor skötväska eller en skötväska för två barn. Nu när lillen är över året och man inte behöver så väldigt mycket med sig så tycker jag dock att den är perfekt storlek.

DSC00866

Jag gillar denna skötväska skarpt, den är både snygg och riktigt praktisk och de många facken gör det väldigt lätt att organisera i den. Nu ska jag dock erkänna att jag inte använt så många olika skötväskor och att detta är den absolut dyraste jag testat, men som sagt, jag gillar denna mycket och tror att den kommer få stanna här länge, och antagligen användas som handväska när barnvagnstiden är över. Elodie Details Black Edition skötväska kostar 1199 kronor och finns att köpa bland annat på Elodie Details hemsida.