Easygrow Grandma åkpåse – recension

DSC01310

Jag har testat åkpåsen Easygrow Grandma i ett samarbete med Easygrow. Easygrow Grandma är en riktigt lyxig åkpåse med exklusiva materialval. Den är också ekologisk, öko-tex certifierad och det går att ta ur duntäcket så att den kan användas både när det är kallt och varmare ute.

DSC01311

Utsidan är i en blandning av ekologisk ull och bambu och är snyggt kabelstickad. Den är så otroligt mjuk och len, som babyhud. Den har fyllning i polyester och i locket finns ett duntäcke. Insidan är också den otroligt mjuk men i bomull. Åkpåsen har ett lager inuti som gör den vindtät, men den andas fortfarande. Den är också vattentät med en vattenpelare på 3000 mm.

Toppen av locket har du möjlighet att vika ner och fästa med magneter. Allting fästs med magneter på åkpåsen, det finns ingen kardborre som kan fastna och ludda upp tyget.

DSC01312DSC01313

Åkpåsen är öppningsbar med dragkedja från båda håll och locket går att ta av helt och hållet. Du kan alltså använda baksidan av åkpåsen som en sittdyna om du vill. Men det som är mest praktiskt med avtagbart lock tycker jag är att när du kommer in, tex. i ett varuhus så kan du ta av locket så att barnet inte blir så varmt.

DSC01314DSC013182015-04-12 10b

Det finns uttag för fempunktsele i åkpåsen med två olika höjder för axelbanden. Jag upplever det som att det inte finns så mycket utrymme för barnets ben, uttaget för grenbandet sitter långt ner på åkpåsen, däremot är det mycket plats för ryggen och även ovanför uttagen till axelbanden runt barnets huvud.

DSC01315

Längst upp vid huvudändan finns en dragsko som kan dras åt runt barnets huvud. Snöret stoppas sedan i en ficka som fästs med magnet bakom åkpåsen.

DSC01320DSC01321

Med dragskon åtdragen och locket uppvikt täcker åkpåsen riktigt bra runt barnets huvud.

I locket av åkpåsen finns ett duntäcke. det sitter fastknutet i de fyra hörnen i locket så att det inte ska flytta på sig, men det går lätt att knyta loss och ta ur locket. På så sätt kan åkpåsen användas även under våren och hösten. Jag har testat åkpåsen både med locket i och utan locket beroende på temperatur. Jag tycker den håller värmen riktigt bra och eftersom den är gjord i naturmaterial så anpassar den temperaturen och barnet har alltid lagom temperatur. Med sitt duntäcke är dock Easygrow Grandma riktigt varm när det behöver vara det. Med duntäcket i blir åkpåsen riktigt tjock och fluffig och utan duntäcket blir det såklart betydligt tunnare och lite mer slapp.

DSC01317DSC01813

Det finns ingen ficka eller liknande för att fästa åkpåsen med och inte heller någon antiglid på baksidan. Det man kan göra är att dra åt dragskon och vika den bakåt så att det blir som en liten ficka man kan vika över ryggstödet på vagnar där inte suffletten sitter ihop med ryggstödet. När det sitter på det sättet glider den inte ner. Utan att sätta fast den alls tycker jag den glider ner litegrann, men i och med att tyget på åkpåsen har lite struktur så glider den inte så farligt mycket. Man får se till att dra upp den innan man sätter i barnet bara.

DSC01319

Åkpåsen kan tvättas i tvättmaskin. Man ska först ta ur duntäcket ur locket innan man tvättar åkpåsen. Själva åkpåsen tvättas i ullprogram max 30 grader, plantorkas och får inte torktumlas. Även duntäcket kan tvättas i maskin men det tvättas separat i 40 grader och ska torktumlas med 3-4 tennisbollar direkt efter tvätten. Jag har testat att tvätta själva åkpåsen och kan garantera att den är precis lika mjuk och go efter tvätt.

Åkpåsen mäter 95×50 cm, ingen jättestor åkpåse men den fungerar bra de första två åren.

Jag har haft åkpåsen i flera olika vagnar och tycker den passar bra i alla. Bäst sitter den i vagnar där det går att vika över toppen av åkpåsen när man dragit ihop den, som i Emmaljunga Viking tex. Dock ska man vara försiktig när man sätter i åkpåsen i Viking och Super Viking eftersom de har kardborre på sittdelen som åkpåsen kan fastna i och repas upp. Bäst är nog att sätta för kardborren med en kardborrbit innan du sätter i åkpåsen.

DSC01816

Men den fungerar även bra i Teutonia Cosmo

DSC013242015-04-01 09.30.29

I Kronan Sulky S

DSC01323

Och i Crescent Infinity

DSC017582015-04-12 09.56.21

Jag gillar Easygrow Grandma, det är utan tvekan den mest mjuka och gosiga åkpåsen jag någonsin känt på. Den är inspirerad av en stickande mormor och det märks, den här åkpåsen är precis lika mjuk som den allra mjukaste stickade mormorsfilten. Dessutom har den duntäcket som gör den varm och go. När man tänker stickat så tänker man oftast inte på vindtätt och vattentätt, men den här åkpåsen har det också, det bästa av två värdar. Att den dessutom har öko-tex och ekologiska tyger är ett stort plus för mig. En nackdel är att det inte går att sätta fast åkpåsen vilket gör att den glider ner ibland, men då kan man tex. praktisera mitt smarta tips. Sedan kostar den en rejäl slant också 😉

Easygrow Grandma finns i fyra färger, Blå (på bilderna), Sand, Grå och Rosa. Den kostar ca 2400 kronor.

4 thoughts on “Easygrow Grandma åkpåse – recension

 1. Amanda

  Hej!
  Jag är ute efter en barnvagn med bra fjädring som ska fungera både inne i stan och terräng. Den ska vara ombonad och skön att köra. Har kikat på både brio/britax go next samt super viking. Skulle du rekommendera några utav dessa eller ska jag kolla på någon annan som skulle passa oss bättre?
  /Amanda

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag rekommenderar båda 🙂 Det är båda bra vagnar men Go Next har bättre gung och blir mycket mindre ihopfälld.

   Svara
 2. Karin

  Åh – jag är ute efter denna åkkpåse. Vet du var den finns att få tag i? Den verkar vara slut överallt. Använder du din mycket? Den verkar superbra!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.