Barnvagnsmarschen 2015

Varje år arrangeras barnvagnsmarschen av RFSU. Barnvagnsmarschen är en protestmarsch mot mödradödligheten som oftast arrangeras på internationella kvinnodagen den 8 mars, och det gör den även i år. Barnvagnsmarschen går i flera olika städer runt om i Sverige.

Varannan minut dör en kvinna – på grund av att hon blivit gravid. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till preventivmedel, osäkra aborter och obefintlig mödrahälsovård. För femton år sedan lovade världens ledare att minska mödradödligheten med 75 procent till 2014. Det målet har inte uppnåtts. Människor fortsätter att dö för att de förnekas sina rättigheter.

I samband med marschen kommer ett regnskydd att delas ut till de som deltar. Precis som förra året är det Kronan som producerar och i år är det Mini Rodini som har gjort designen.

Barnvagnsmarschen-regnskyddBarnvagnsmarschen-mini-rodini

För att kolla upp när och var marschen går i din stad går du in här. Och finns det ingen på din ort kan du själv arrangera en. Jag har velat gå barnvagnsmarschen enda sedan jag först hörde talas om den, men jag har aldrig kunnat av olika orsaker. I år är vi i fjällen så inte heller i år kan jag delta. Ni får helt enkelt sluta upp och marschera i mitt ställe!

Kronan-Mini-Rodini-regnskydd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.