4Moms Origami

På Barn & Babys branschmässa fick jag möjlighet att se 4Moms Origami Stroller. Den har jag faktiskt bloggat lite om redan 2010, men nu lanseras den i Sverige, så det är hög tid för ett uppdaterat inlägg.

IMG_0111

Det som är speciellt och faktiskt alldeles unikt med 4Moms Origami är att den fäller ihop och upp sig själv bara genom att man trycker på en knapp. Det fungerar så att det finns en generator i hjulen som laddar när man går. Elen används sedan för att fälla ihop vagnen. Och skulle det vara så att det sitter ett barn i vagnen när man trycker på knappen så fälls den inte ihop. Skulle det vara så att strömmen är slut så går det även att fälla ihop den manuellt.

1

IMG_0117

Men det slutar inte med detta, vagnen har också en LCD-display som visar temperatur, hastighet, stegräknare, tripmätare och vägmätare som visar vägsträckan under vagnens hela livstid. Man kan också ladda sin mobiltelefon i vagnen eftersom den också har USB-uttag. Den har dagsbelysning som alltid är på för att man ska synas bättre och markbelysning som tänds när det är mörkt ute.

IMG_0115

4Mom Origami är en barnvagn från USA som har små svängbara hjul fram och lite större hjul bak med fjädring på alla fyra hjulen. Den har bara framåtvänd sittdel, men kan kompletteras med liggdel (som jag inte vet om den kommer säljas i Sverige) eller babyskydd. Den har ett litet viloläge men långt ifrån fullt liggläge, sufflett, varukorg och förvaringsfickor, fyra mugghållare. Andra smarta finesser är att den fälls ihop åt alla håll så den blir väldigt liten och smal ihopfälld 96x35x53 cm. Den har inte heller någon hjulaxel bak vilket gör att det inte finns någon risk att man sparkar i den när man kör.

4moms-origami

De nackdelar som jag ser med vagnen är att den endast är framåtvänd, att den saknar ställbart handtag och ställbart fotstöd och har bara ett litet viloläge. Den är också hela 71 cm bred när den är uppfälld, de flesta duovagnar ligger runt 57-62 cm och sulkys brukar ligga runt 52-57 cm så 71 cm är väldigt brett!

Origami blir som sagt 96x35x53 cm ihopfälld och uppfälld är den 104x71x99 cm. Vagnen väger 13 kg och maxvikt är 18 kg. Origami har svart sittdel men man får köpa till en sittdyna som finns i fem olika färger. Vagnen kommer börja säljas i Sverige i februari 2013 och kostar ca 12 000 kronor.

Videorecension
Demovideo
4Moms hemsida

4 thoughts on “4Moms Origami

 1. donkeyduo

  Cool! En helt annan sak: skulle inte ett ämne för dig kunna vara knarrande donkeychassin? Hur mycket ska det knarra för man ska byta? Om man inte tycker det är så mycket, bör man göra det ändå med tanke på andrahandsvärdet? Och så vidare. Jag hade i alla fall gärna velat läsa:-)

 2. Anonym

  Jag skulle snarare använda generatorn till att hjälpa till uppför backar än att fälla ihop men det är väl vad som passar en svensk marknad inte en amerikansk… Aldrig att jag skulle skaffa en 70 cm bred vagn. Nope.

 3. Tess

  En sak jag undrar över kring denna vagn som jag är störtförälskad i och ska köpa inom kort, är regnskydd och insektsskydd, ingår det då jag inte hittar någon info om detta samt inte finner det på 4moms hemsida?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte om det ingår. En gissning är att om det inte står att det ingår så gör det troligtvis inte det, men man vet aldrig.

Kommentarer är stängda.