Etikettarkiv: Brio Happy

Emmaljunga Edge vs Brio Happy

DSC05705DSC05741

Emmaljunga Edge och Brio Happy är två väldigt lika vagnar från två av de vanligaste märkena i Sverige. Är det egentligen någon skillnad på dem? Var skiljer dem åt och vilken bör man välja? Jag jämför dem sida vid sida så att det ska bli lättare för er att välja.

Jag har här Emmaljunga Edge med Classic Cryptonite chassi, den finns också med andra chassin, Classic Chrome är väldigt likt men de andra chassina skiljer sig åt ganska mycket. Brio Happyn har här lufthjul och knäledshandtag, men man kan lika gärna välja teleskophandtag eller punkteringsfria hjul till den.

Emmaljunga Edge Brio Happy
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul (eller EVA-hjul)
Svängbara hjul: Nej Nej
Liggdel: Ja, ingår Liggdel, mjuklift eller hårdlift som tillval
Typ av sittdel: Traditionell Traditionell
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Traditionell hjulbroms Kugghjulsbroms

Läs mer

Storleken på olika liggdelar

Jag har gjort ett litet test och låtit lillen testa alla liggdelar som jag har här hemma. Bilderna är tagna samma dag, samma dag som han även vägdes och mättes, han är 5 månader, 69 cm lång och väger 7,6 kg. Han är en ganska stor kille och ligger lite över normalkurvan. Hans syster var lika stor när hon var 8 månader, den kan vara bra att ha i åtanke 😉 Lägg också märke till att benen är lite olika mycket böjda på den olika bilderna, så det är svårt att jämföra rakt av, han ligger dock med huvudet högst upp på alla bilder.

Kronan Syskon, 72×25 cm

DSC06116b

Bugaboo Donkey, 77×27 cm

DSC06124b

Emmaljunga City korg, 73×33 cm

DSC06121b

Brio Happy, 73×32 cm

DSC06117b

Brio Go Next, 77×32 cm

DSC06119b

Kronan Duo S, 79×35 cm (samma liggdel till Kronan Duo)

DSC06127b

Recension av Brio Happy

DSC05631DSC05645

Märke: Brio
Modell: Happy
Årsmodell: 2014 (liggdel 2011)
Chassi: Knäledschassi
Hjul: Lufthjul
Färg: Deep Ocean (Antracit Grey på liggdelen)

Jag har provat Brio Happy i ett samarbete med Brio/Britax. Brio Happy finns med knäledshandtag eller teleskophandtag och med lufthjul eller EVA-hjul, jag har testat den med knäledshandtag och lufthjul. Jag har testat med både liggdel och sittdel, och har använt sittdelen både till min 5-månaders och lite till min treåring. Jag har testat Brio Happy på långpromenader, i affärer, i skogen, på bussen och att packa in i bilen. Jag har använt den flitigt i min vardag och är nu redo att recensera den.

Läs mer

Välkommen Brio Happy

I ett samarbete med Brio testar jag nu en Brio Happy Duo med liggdel och sittdel. Liggdelen är från 2011, men chassi och sittdel är årsmodell -14 i den superfina färgen Deep Ocean (jag älskar den!). Jag valde knäledshandtag och lufthjul såklart! Men jag har också kört en äldre Happy med teleskophandtag i någon vecka så jag kommer att jämföra dem lite också.

DSC056442014-06-11 13.27.33

Det här blir förmodligen den sista liggvagnen jag testar till lillen, som redan hunnit bli 4,5 månad. Jag passar på att testa vagnar med fasta hjul under liggvagnstiden eftersom jag tycker de är mer lättkörda då. Med liggdel och en liten bebis är vagnar med fasta hjul inte bara okej utan faktiskt riktigt lättkörda tycker jag. Om du väljer en lättkörd modell med bra hävkraft förstås, det blir ju ännu viktigare när det är fasta hjul på den. Brio Happy tillhör just den kategorin, en lättkörd vagn med riktigt bra hävkraft vilket gör den lätt att svänga trots de fasta hjulen.

Något annat som har varit påtagligt när jag kört vagnen är att den har otroligt bra dämpning, själva gunget är också bra, men nu syftar jag med på dämpningen, tex när man kör över en tröskel eller upp för en trottoarkant, det märks knappt! Den dämpar otroligt bra och gör att det alltid blir en mjuk färd.

Jag lovar att testa den ordentligt i alla möjliga situationer och så återkommer jag såklart med en utförlig recension sedan.

Brio 2014

Den stora nyheten för Brios kollektion 2014 är nya Brio Go Next som jag har skrivit om här. Men förutom den kommer förstås några andra små nyheter, framförallt designförändringar och nya färger.

Brio Happy: Det silverfärgade Happy-chassit försvinner, kvar finns ett svart chassi och det nya glossy anodized-chassiet. De stålekrade lufthjulen försvinner också och ersätts med likadana hjul som på anodized-chassit, fast med svarta blanka hjulsidor. Precis som innan kan du själv välja om du vill ha teleskophandtag eller knäledshandtag och vilken chassifärg du vill ha, du kan också välja lufthjul eller punkteringsfria hjul. Swivel-chassit finns kvar, men nu bara i svart lack och med svarta hjulsidor.

DSC01624DSC01626

Det kommer även en babyskyddsasapter för Britax babyskydd till Brio Happy. När det gäller tygdesignen finns en hel del nyheter. Designen Harmony försvinner helt och istället kommer nya färger till både Classic, Mixed och Superior-designerna. Precis som innan kan du också välja fritt om du vill köpa bara sittvagn, duovagn eller kombivagn (förutom Superior som säljs som duo). I Classic-designen kommer tre nya färger, Jeans Blue, Navy och Brown. Mixed kommer i två nya färger, Black och Black Denim. Black Denim har svart denimtyg med melerad undertråd vilket ger ett gråaktigt utseende.

DSC01622

Brio-Happy-Black-Denim

Brio Happy Superior kommer också i en ny färg, förutom svart och marinblå finns den nu också i brunt.

DSC01623

Brio Go Classic: Är samma Brio Go som innan och kommer finnas kvar och säljas samtidigt som Brio Go Next. Enda skillnaden här är att man har gjort klädseln avtagbar genom att öppna upp med dragkedja, så att den ska vara enkel att tvätta. Det kommer även babyskyddsadapter till Britax babyskydd för Brio Go. Brio Go Classic kommer finnas i fem färger, Wine (en ny plommonlila färg som jag verkligen föll för, se bild här nedanför), Navy (ny färg), Grey, Brown och Black. Du kommer helt fritt kunna välja om du vill ha svart eller vitt chassi. Brio Go Classic säljs fortfarande som sittvagn och du kan välja själv om du ska köpa till liggdelen och i vilken färg du vill att den ska vara (samma färgval som sittdelarna). Läs min recension av Brio Go.

DSC01613DSC01642DSC01628

Brio Smile: En glad nyhet för många är att Smile kommer med svart chassi. Den kommer i tre nya färger, svart/grön med svart chassi, svart/röd med svart chassi och svart/grå med silvrigt chassi. De “gamla” färgerna finns kvar och går bara att köpa med silvrigt chassi. De nya färgerna med svart chassi har fått en lite annorlunda färgställning med färg främst på insidan, i sitsen och inuti suffletten. Roligt och snyggt tyckte jag. Smile kommer ligga kvar på samma pris, även för de med svart chassi, dvs. ca 5000 kronor för sittvagnen och 1500 kronor för liggdelen. Jag frågade när Smile med svart chassi skulle komma och de visste inte säkert men det lät som att det inte skulle ligga alltför långt in i framtiden. Läs min recension av Brio Smile.

DSC01632DSC0163136605613_angle

Brio Race, Spin och Sitty finns kvar och är oförändrade, inga nya färger. Brio Sing utgår och kommer inte att säljas mer. Brios syskonvagnar Double Wave, Duette och Twin Sitty finns kvar och det kommer ingen ny syskonvagn i år i alla fall.

Brio Happy BePro

Brio har gjort en special edition endast för Babyproffsen. Det är Brio Happy som fått en egen design som kallas BePro. Designen finns både på liggdel, lift och sittdel. BePro går att beställa tillsammans med vilket Happy-chassi man vill.

Brio-BeProBrio-BePro[3]Brio-Happy-Bepro[3]Brio-Happy-BePro[5]

Tygerna är svarta och grå med vitt innertyg och kontrastfärgade passpoaler. Designen finns i två olika färgställningar, antingen med klarröd eller gräsgrön accentfärg. Vagnen har samma tygkvalité och samma funktioner och egenskaper som vanliga Brio Happy. Denna specialupplagan kan alltså endast köpas hos BabyProffsen.

Mer om Brio 2013

Jag har sparat det bästa till sist 😉 Höjdpunkten på underBara Barn tyckte jag var att få se och känna på Brio Smile i verkligheten. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Brio 2013 där all information om Brios olika modeller finns, det hittar du här. Det här inlägget kommer innehålla bilder som jag har tagit och lite åsikter om Brio Smile, Brio Happy Anodized-chassi, Brio Happy Superior och Brio Go med countryhjul.

Brio Smile: Brio Smile bygger på samma chassi som Brio Sing men Brio Smile är 13 cm smalare än Brio Sing! Den är bara 57 cm bred. Dessutom har den 12 tums lufthjul bak och 8 tums lufthjul fram. En annan förbättring är ett vikledshandtag istället för teleskophandtag som på Sing. Och Smile har vanlig sittdel med fullt liggläge, inte ergonomisk sittdel som på Sing. Den vagn som jag tittat på är en prototyp så det kan hända att det har skett små förändringar på den vagn som kommer ut i butikerna i januari. IMG_0105

Läs mer

Råd & Rön testar liggvagnar

I nummer 5 av Råd & Rön fanns det ett test av liggvagnar. Man har testat sex olika liggvagnar, nämligen Trille Viper, i’Coo Peak Air, Teutonia Prestige, Brio Happy med knäledschassi, Emmaljunga Mondial med Classicchassi och Emmaljunga Edge med UniQ310 chassi.

Bäst i test fick Trille Viper, som är den enda vagnen med svängbara hjul i testet. Tätt efter kommer I’coo Peak Air. Teutonia Prestige och Brio Happy får också ganska bra. Sämst betyg får Emmaljunga Mondial och Edge, mycket pga att man hittat ftalater i tygerna på liggdelarna. Emmaljunga tillbakavisar detta.

Det ska också nämnas att ALLA testade vagnar får godkänt i säkerhetstestet. Det Trille Viper vinner på är att den fungerar bäst i snäva svängar och det är inte så konstigt, eftersom det är enda vagnen i testet med svängbara framhjul. Jag kan tycka att man gjort ett märkligt urval i detta test. Man väljer de tyngsta och största vagnarna på marknaden och sedan ger man alla kritik för att de är svåra att hantera i lokaltrafiken, att få in i bilen och att köra snäva svängar med. Det är väl inte så konstigt?

Ni kan läsa vad jag tycker om Trille Viper här och här finns hela testet.

Brio 2013

Nu har Brio uppdaterat sin hemsida med den nya kollektionen, så nu tänkte jag ge er all info om den.

Här finns ett inlägg med mer information.

Brio-Happy

Brio Happy: Det finns tre olika chassin, tre olika färgmodeller, två olika hjul, tre olika liggdelar och två färger på chassit. Valfrihet med andra ord. Som chassin finns Happy Teleskopchassi, Happy knäledschassi och Happy Swivelchassi. Happy Teleskopchassi, har teleskophandtag och fyra fasta hjul. Varukorgen är i tyg och chassit har kugghjulsbroms. Du kan välja på lufthjul eller punkteringsfria hjul och svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel blir vagnen 88x60x60 cm och med sittdel 98x60x55 cm. Med punkteringsfria hjul väger chassit 8,1 kg och med lufthjul 9,5 kg. Happy Knäledschassi har knäled istället för teleskophandtag. Även knäledschassit har kugghjulsbroms, varukorg i tyg och du kan välja på lufthjul eller punkteringsfria hjul och svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel blir vagnen 90x60x59 cm och med sittdel 99x60x51 cm. Med punkteringsfria hjul väger chassit 8 kg och med lufthjul 9.4 kg. Happy Swivelchassi har också knäled, stor tygvarukorg, kugghjulsbroms och svängbara låsbara framhjul. Vagnen är endast 57 cm bred och finns endast med punkteringsfria hjul. Du kan dock välja svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel på blir vagnen 88x57x55 cm med sittdel på blir den 97x57x46 cm. Chassit väger 7,8 kg.
Nytt för i år är även Happy Anodized-chassi Det finns både till knäledschassit och teleskopchassit. Det är silveranodiserat vilket innebär att det får en starkare yta som är mindre känsligt mot repor. Till det chassit hör också nya lufthjul som alltid ingår när man köper chassit. De har formgjutna fälgar, vilket ger lägre vikt, och ett tjockare gummi i däcken. Men det kostar därefter också, detta chassit kostar 4200 kronor jämfört med de andra chassina som kostar 3600 kronor. Chassit väger lika mycket som de vanliga chassina med lufthjul och blir lika stort hopfällt.

Läs mer